فرهنگ سازی، اولین راه مقابله با بحران جمعیت
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، سرکار خانم حائری شیرازی نماینده شورای فرهنگی اجتماعی زنان در ستاد راهبری جمعیت حوزه به تشریح اقدامات این ستاد پرداخت و گفت: به طور تقریبی کشور ما ۳ دهه است که درگیر مسئله بحران جمعیت می باشد؛ مسئله شکسته شدن حرمت سقط یکی از اصلی ترین مسائل مرتبط با حوزه های علمیه بود که باید هم در زمینه تحقیقات میدانی و هم از طریق استفتاء از محضر مراجع معظم تقلید آن را پیگیری می کرد.
وی افزود: اداره پاسخ به سؤالات جامعة الزهرا سلام الله علیها در راستای پرداختن به موضوع سقط جنین و تبعات آن تاکنون اقدام به برگزاری نشست هایی با این موضوع برای زنان باردار مورد هدف طرح غربالگری کرده است.
نماینده شورای فرهنگی اجتماعی زنان در ستاد راهبری جمعیت حوزه خاطرنشان کرد: جلسات علمی و بحث و بررسی های مفصلی را در خصوص سقط جنین برگزار کردیم تا این موضوع از جهات فقهی و پزشکی مورد واکاوی قرار گیرد.
وی عملکرد حوزه در راستای ارائه آیین نامه مطابق با مبانی دینی را رضایت بخش دانست و گفت: در طرح جوانی جمعیت مواد ۵۳ و ۵۶ می بایست به ترتیب توسط وزارت بهداشت و قوه قضائیه اجرایی گردند؛ ۲ آیین نامه تدوین شده از سوی حوزه می تواند ذیل این دو ماده مورد استفاده قرار گیرند؛ این آیین نامه ها با استفاده از ظرفیت حقوقدانان و پزشکان طراحی شده و همچنین از زوایای کلامی و روانشناختی نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.
حائری شیرازی تصریح کرد: برای اجرایی شدن طرح جوانی جمعیت می بایست در وهله اول با استفاده از ظرفیت نهادهای فرهنگی خانواده ها را در امر فرزندآوری متقاعد کرد.
وی با اشاره به عدم اجرای آیین نامه های تدوین شده در ستاد راهبری جمعیت حوزه افزود: این آیین نامه ها با تعاملات بین ستاد راهبری جمعیت حوزه و ستاد ملی جمعیت با دبیری جناب آقای دکتر فروتن به زودی اجرایی خواهند شد.
مدیر اداره پاسخ به سؤالات جامعة الزهرا سلام الله علیها بیان داشت: حوزه های علمیه همراه با دولت انقلابی و مردمی با استفاده از ظرفیت های علمی و تبلیغی خود به تحقق سیاست های افزایش جمعیت در کشور یاری خواهد رساند.
وی در پایان تصریح کرد: متأسفانه در دهه اول انقلاب اسلامی هزینه های بسیاری در زمینه ارائه ابزار و داروهای کنترل جمعیت به کشور ما تحمیل شد که به ایجاد فرهنگ تک فرزندی و یا دو فرزندی انجامید؛ اکنون برای افزایش جمعیت کشور نیز باید از طریق تغییر فرهنگ و سبک زندگی مردم اقدام شود و حمایت ها به سمت فرزندآوری سوق داده شوند.