برای جلوگیری از پیری جمعیت ۷ سال فرصت داریم
به گزارش گروه جمعیت و خانواده خبرگزاری رسا، صابر جباریفاروجی رئیس اداره جوانی جمعیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش چشمانداز جمعیت و باروری در ایران که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با حضور استاندار جمعی از مدیران استان، رئیس دانشگاه و جمعی از معاونین و اساتید دانشگاه در سالن آمفی تئاتر مجتمع بیمارستانی امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: فرزندآوری در ایران و حفظ جوانی جمعیت از اهمیت راهبردی برخوردار است.
وی ادامه داد: اگر ظرف ۷ سال تدبیری نیاندیشیم، دچار سالخوردگی جمعیت میشویم و طی ۱۰۰ سال آینده قابل جبران نخواهد بود.
رییس اداره جوانی جمعیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در این راستا همایشی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شده که برگزاری این همایشها نقش بسیار مهمی در حساسسازی جامعه پزشکی، سایر سازمانها و عموم مردم خواهد داشت.
وی افزود: این همایشها کمک میکند که گفتمانسازی فرزندآوری در ایران از «فرزند کمتر زندگی بهتر» تغییر کند تا به فرزندآوری به عنوان سرمایههای زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی نگاه شود؛ چون حفظ جمعیت جوان کشور سبب رشد، بالندگی و پویایی کشور خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: نباید صرفا به این همایشها اکتفا کرد، خوشبختانه قانون حمایت از خانواده و جوان جمعیت در سال ۱۴۰۰ در مجلس تصویب و توسط دولت ابلاغ شد که در راستای آن تکالیف زیادی برای دستگاههای مختلف در این قانون تعریف شد.
جباریفاروجی افزود: حدود ۶۰ درصد از این تکالیف به وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور محول شده که اگر این تکالیف چه در بحث بهداشت و درمان و چه در بحث امتیازات اقتصادی و همچنین مرخصی زایمان و سایر امتیازات به خوبی اجرا شود شاهد اعتماسازی و امیدآفرینی در جامعه برای داشتن فرزند بیشتر میشود.
وی گفت: اگر از موضوع فرزندآوری غفلت کنیم خیلی از اقوام اصیل ایرانی را از دست خواهیم داد و در نهایت کشوری به شکل امروز نخواهیم داشت.