دالهای رنگ باخته و شکستهای عجیب در ثانیههای پایانی
مسابقات جهانی کشتی آزاد در صربستان به پایان رسید که تیم ملی کشورمان با یک طلا، ۲ نقره و یک برنز با عنوان نایبقهرمانی به کار خود پایان داد اما نتایج کسب شده ملیپوشان نسبت به سال گذشته افت محسوسی دارد.
کاهش تعداد مدالها نسبت به سال گذشته
تیم ملی کشتی آزاد کشورمان سال گذشته ۲ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز کسب کرد اما امسال تعداد مدالهای طلا و نقره نه تنها کاهش داشت بلکه برخی از کشتیگیران نسبت به دوره قبل عملکرد ضعیفی داشتند.
امیرحسین زارع ملیپوش سنگینوزن کشورمان تنها کشتیگیری بود که با عملکردی خوب رتبه سومی خود را ارتقا داد و به عنوان قهرمانی جهان رسید اما سایر کشتیگیران از جمله محمد نخودی، رحمان عموزاد و یونس امامی نتوانستند از عناوین سال گذشته خود دفاع کنند.
مدالهای رنگ باخته با حذف چند کشتیگیر
رحمان عموزاد که سال قبل به مدال طلا رسیده بود در این دوره به برنز بسنده کرد. شکست او در ثانیه پایانی مبارزه باعث شد تا نتواند به فینال راه یابد. وی در ردهبندی مقابل کشتیگیر روس باخت و پنجم شد. یونس امامی با نتیجهای بسیار ضعیف از دور مسابقات کنار رفت. گلیج هم در یک چهارم در مصاف با سعدالهیف در ۵ ثانیه پایانی باخت و حذف شد.
رضا اطری که سال گذشته در مسابقات جهانی با تغییر وزن عملکرد فوقالعادهای داشت و به نقره جهان رسیده بود در همام مبارزه اول مقابل کشتیگیر ژاپنی باخت و حذف شد.
امیرعلی آذرپیرا که جایگزین کامران قاسمپور شده بود نتوانست نتیجه لازم را کسب کند. کامران قاسمپور سال گذشته در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال طلا رسید اما در این دوره به دلیل آسیبدیدگی کنار رفت تا آذرپیرا جایگزین شود که او هم عملکرد خوبی نداشت.
حسن یزدانی اگرچه همان مدال نقره سال قبل را تکرار کرد اما در مبارزه تکراری با دیوید تیلور باز هم باخت؛ نتیجهای که شاید خیلیها آن را پیشبینی کرده بودند.
گودرزی: کشتیگیران ما در جهانی بد نبودند
صادق گودرزی دارنده مدال نقره جهان و المپیک در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس درباره عملکرد کشتی آزاد در مسابقات جهانی صربستان، عنوان کرد: با توجه به اینکه یک سال قبل از المپیک است و همه کشورها با بهترین شرایط به مسابقات جهانی آمدهاند بچههای ما بد نبودند. ما ۳ فینالیست داشتیم.
باخت مجتبی گلیج و رحمان عموزاد در ثانیههای پایانی باعث شد تا مدالهای خوشرنگ از دست برود.
گودرزی درباره دلایل این ۲ شکست و اینکه آیا بحث کوچینگ مطرح است، گفت: اینجا بحث روانی مطرح است که مربوط به کشتیگیر میشود چون نتوانسته حریف را کنترل کند. پژمان درستکار چندین بار به گلیج گفت بچرخ و وسط نایست. فیلم رحمان را هم دارم که حریفش دوبنده را کشید و تعادل رحمان بهم خورد.
مسابقات کسب سهمیه المپیک پاریس در چند رویداد دیگر برگزار میشود و کشتیگیران کشورمان این شانس را دارند تا بتوانند به المپیک راه پیدا کنند. پس از آن کمتر از یک سال زمان خواهند داشت تا خود را برای بزرگترین رویداد جهان آماده کنند.
کشتیگیران کشورمان در این یکسال با بهترین امکانات فدراسیون در اردو بودند اما نتایج کسب شده این سوال را به وجود میآورد که ضعف و ایراد کجاست؟ تمرینات، بدنسازی، تغذیه و ... چطور بوده که کشتی آزاد کشورمان نسبت به سال گذشته افت کرده است؟ باید دید بعد از پایان مسابقات جهانی کادر فنی چه تحلیلی خواهد داشت و برنامه فدراسیون برای المپیک چه خواهد بود؟