تبدیل پاکدشت به شهرستان قرآنی
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رضا جوکار امام جمعه شهرستان پاکدشت در دیدار با صاحبان موسسات قرآنی، ضمن قدردانی از زحمات مدیران و فعالان قرآنی پاکدشت با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پرداخت و اظهارداشت: اِنَّ الْبَيتَ اِذا كَثُرَ فيهِ تِلاوَةُ القُرآنِ كَثُرَ خَيْرُهُ وَاتَّسَعَ اَهْلُهُ وَاَضاءَ لاَِهْلِ السَّماءِ كَما تُضى ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَِهْلِ الدُّنْيا؛ خانهاى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و اهل آن وسعت يابند و براى آسمانيان بدرخشد، چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مىدرخشند [كافى، ج 2، ص 610، ح 1].
وی در ادامه با اشاره به راهبردی بودن احادیث اذعان داشت: این حدیث، راهبرد و راهکاری است جهت فعالیت قرآنی در خانهها و توسعه دادن مجالس خانگی قرآن و غرق در نور نمودن آن. خانهها با تلاوت قرآن کریم نورانی میشود، لذا فرمودهاند «نَوِّرُوا بُیُوتَکُمْ بِتِلاَوَةِ القُرْآنِ؛ خانههای خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید» [كافى، ج 2، ص 610، ح 2].
امام جمعه شهرستان پاکدشت با تاکید بر درک آیات نورانی قرآن کریم، تنها را مقابله با مشکلات فردی، اجتماعی، خانوادگی و حکومتی را رجوع به نسخه شفا بخش قرآن کریم دانست و اضافه کرد: قرآن کریم شفای دردهای مادی و معنوی است. ریشه بسیاری از مشکلات ما عدم توسل و تمسک به قرآن کریم است.
حجت الاسلام جوکار فعالیت مؤسسات قرآنی در زمینه ترویج فرهنگ و توسعه مجالس قرآنی تدریس، تربیت مدرس قرآن و قرآن پژوه را مصداق حدیث «خَيْرُكُمْ مَنْ تَعَلَّمَ الْقُرآنَ وَ عَلَّمَهُ؛ بهترين شما كسى است كه قرآن بياموزد و آموزش دهد [نهج الفصاحه، ح 1524] دانست و یاداور شد: در حدیثی از پیامبر اکرم میخوانیم که میفرماید: إِنْ أَرَدْتُمْ عَيْشَ اَلسُّعَدَاءِ وَ مَوْتَ اَلشُّهَدَاءِ وَ اَلنَّجَاةَ يَوْمَ اَلْحَسْرَةِ وَ اَلظِّلَّ يَوْمَ اَلْحَرُورِ وَ اَلْهُدَى يَوْمَ اَلضَّلاَلَةِ فَادْرُسُوا اَلْقُرْآنَ فَإِنَّهُ كَلاَمُ اَلرَّحْمَنِ وَ حِرْزٌ مِنَ اَلشَّيْطَانِ وَ رُجْحَانٌ فِي اَلْمِيزَانِ؛ اگر زندگى نيكبختان و مرگ شهيدان و رستگارى در روز حسرت و سايه در روز گرم و راه راست در روز گمراهى را مىخواهيد، قرآن را درس دهید كه كلام خدای رحمان است و مایه محافظت از وسوسههای شيطان و سنگینی ترازو اعمال در روز قیامت میشود.
وی راهاندازی نهضت قرآنی در منازل، مدارس و مساجد و نیز تبدیل پاکدشت به شهرستان قرآنی را از برنامههای راهبردی و چشمانداز حضور خود در این شهرستان بیان کرد و افزود: حدود ١٢ سال از مطالبه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در زمینه تربیت ١٠ میلیون حافظ قرآن کریم در کشور میگذرد. اما اکنون تنها ۵٠ هزار حافظ داریم و از این تعداد فاصله زیادی داریم. این نشان میدهد برای تحقق فرمایش ایشان عزمی جدی لازم است.
حجت الاسلام جوکار در پایان ضمن قدردانی از مؤسسات قرآنی پاکدشت، آیندهای روشن برای این شهر ترسیم و خاطرنشان کرد: لازمه اعتلای قرآن شهرستان نگارش سند راهبردی در این زمینه، ایجاد بانک جامع اطلاعات چهرههای قرآنی شهرستان، ایجاد کارگروه قرآن و عترت و تدوین نقشه رشد و تعالی فرهنگ قرآنی شهر در شورای فرهنگ قرآنی است. ورود مؤسسات به عرصههای مختلف قرآنی مانند روخوانی و روانخوانی، حفظ، تلاوت و تدبر، و تربیت مربیان ویژه و متخصص و نیز تربیت قرآن آموز و قرآن پژوه نیز از ملزومات این اعتلا است.