معرفی لباس فاخر زن ایرانی از مهم ترین اهداف جشنواره ملی فردخت است
گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، عفت پدرام فر پیش از ظهر امروز در نشست خبری چهارمین جشنواره ملی فردخت با اشاره به اهداف چهارمین جشنواره ملی فردخت، گفت: نماد هر کشوری و پوشش مردم آن بیانگر فرهنگ آن کشوراست.
وی به به پوشش ساده و یکدست مردم ایران در قبل از انقلاب اسلامی و دوره پهلوی اشاره کرد و افزود: پوشش در ایران حتی قبل از اسلام لباس زنان ایرانی پوشیده بوده است که مصداق آن کتیبه و مراکز تاریخی بی بند و باری درپوشش زن ایرانی حتی قبل از اسلام دیده نمیشود.
به گفته وی در سالهای اخیر نفوذ برخی از مدها و لباس در جامعه اسلامی ایران بروز و ظهور داشته است که بیانگر تهاجم شدید فرهنگ غربی در ایران اسلامی یکی از آنها در حوزه پوشش است.
پدرام فر اظهار داشت: لباسهای تولیدی در کشورهای غیر اسلامی به ارزانترین قیمت در ایران به معرض فروش گذاشته شد و سبب شد تا امروز شهرستان کاشان به عنوان پایگاه هنر و مهد تمدن و هنر، جشنواره ملی فردخت در حوزه مد و لباس ایرانی اسلامی را به عنوان پایلوت در کشور با هدف مقابله با فرهنگ غرب و تهاجم فرهنگی غرب استارت زد.
وی به لزوم داشتن برند لباس اجتماع با معیارهای لباس اسلامی تأکید کرد و اظهار داشت: مجموعه فردخت در کاشان با هدف معرفی لباس اجتماع با معیارهای لباس اسلامی فعالیت خودش را از چهار سال قبل آغاز کرده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کاشان جایگاه جشنواره ملی فردخت را همطراز با جشنواره لباس فجر دانست و اضافه کرد: معرفی یک لباس فاخر زن ایرانی که ویژگیهای خاص خودش را دارد از مهترین اهداف جشنواره ملی فردخت است.
به گفته وی نسل جوان ایران و زن مسلمان ایرانی نیاز به الگو دارد و یک الگوی مناسب برای پوشش زن مسلمان ایرانی قرار است در جشنواره ملی فردخت ارائه و معرفی شود.
پدرام فر گفت: طی چهار سال گذشته در حوزههای مختلف فردخت فعالیت زیربنایی انجام شده است و هنوز به مرحله تولید نرسیده ایم، اما برندی که مناسب شأن و جایگاه زنان ایرانی و ارزان و با کیفیت و زیبا برای نسل جوان باشد در مرحله طراحی است.
به گفته وی اگر تفکرات طراح و خیاطان تغییر نکند و الگوها تکراری برایشان ارائه شود و پوشاک متنوع نداشته باشد بازار پوشاک به دست کسانی قرار خواهد گرفت که براساس ذائقه خودشان طراحی کنند و مد را تغییر خواهند داد.
شایان ذکر است، فردخت نام نمادین لباس محلی زنان یکی از مناطق کاشان و هدف از نامگذاری آن برای یک رویداد هنری با موضوع مد و لباس توجه به پیشینه تاریخی و هویت یک تولید عمومی در حوزه پوشش و پوشاک است.
لازم به ذکراست، افتتاحیه چهارمین جشنواره ملی «فَردُخت» و نمایشگاه آثار منتخب به میزبانی کاشان شهر جهانی نساجی سنتی، روز شنبه ۲ دی ماه همزمان با آغازهفته پوشش ایرانی اسلامی از ساعت ۱۲:۳٠ در سالن مهرگان فرهنگسرای مهر کاشان برگزار خواهد شد و نمایشگاه آثار این جشنواره نیز از شنبه ۲ دی تا جمعه ۸ دی ماه در ورودی تالار شهر شهرداری کاشان دایر و اختتامیه جشنواره نیز چهارشنبه ۶ دی ماه با معرفی نفرات برتر انجام خواهد شد. /۱۳۰۷/