دروغ حجاریان پس از افشاگری باهنر/ انتقاد، دلیل ردصلاحیت نیست
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، اعلام نتایج احراز صلاحیت توسط هیأتهای نظارت تکلیف بسیاری از گروهها و احزاب سیاسی را مشخص کرد و از هم اکنون گمانهزنیها درباره انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی و خبرگان رهبری آغاز شده است؛ از این رو، در این گزارش به خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات به تحلیل و پیشینههای انتخابات پیش رو می پردازیم.
موافقت با برگزاری انتخابات الکترونیک در برخی حوزهها
سخنگوی شورای نگهبان همچنین از موافقت شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیک در برخی حوزهها بنا به پیشنهاد وزارت کشور خبر داد.
انتقاد دلیل ردصلاحیت نیست
طحان نظیف در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نظر شما درباره این ادعا که برخیها انتقاد را عامل رد صلاحیت خود میدانند، چیست؟ گفت: انتقاد دلیل رد صلاحیت نیست. نه انتقاد از دولت، نه انتقاد از نهادها و نه انتقاد از شورای نگهبان تاثیری در بررسی صلاحیتها ندارد. در میان افراد تأیید صلاحیت شده افرادی هستند که بیشترین انتقادات را به شورای نگهبان داشتهاند. لذا انتقاد دلیلی بر رد صلاحیت افراد نبود و الان هم نیست در قانون هم چنین چیزی پیشبینی نشده است.
وی افزود: اگر کسی چنین ادعایی دارد باید ادعای خود را مستند و مستدل بیان کند که مثلاً بهخاطر نقد فلان دستگاه رد صلاحیت شده است. الحمدلله همه جریانهای سیاسی در عرصه انتخابات حضور دارند و تعداد تأیید شدهها بالا است البته هنوز کار تمام شده نیست و انشاءالله به این تعداد افزوده میشود و رویه شورای نگهبان این بود که با بررسیهایی که انجام میشود این امکان وجود دارد که به این تعداد هم اضافه شود.
سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: اینکه تعداد نامزدهای ما اندک است و نمیتوانیم لیست ببندیم اینها معمولاً حرفهای ایام انتخابات است که معمولا میشنویم. اما میبینیم که نهایتا از همدیگر گله دارند که چرا در لیست فلان حزب و گروه قرار نگرفتند.
نتایج اولیه بررسی صلاحیتهای خبرگان ۴ بهمن اعلام میشود
طحان نظیف درباره بحث عدم احرازها نیز گفت: در انتخابات گذشته ۴۵۰۰ نفر عدم احراز داشتیم که در این انتخابات با وجود افزایش تعداد ثبتنامیها تعداد عدم احرازها به ۲۰۰۰ نفر و زیر ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده که البته رویه این بوده که این تعداد در مرحله شورای نگهبان نیز کاهش خواهد داشت.
وی درباره انتخابات خبرگان رهبری گفت: آزمون کتبی و شفاهی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان به پایان رسیده و الان در مرحله بررسی صلاحیتها هستیم و نتایج اولیه بررسی صلاحیت خبرگان ۴ بهمن اعلام میشود. در حوزههایی که انتخابات الکترونیک برگزار میشود، انتخابات خبرگان هم الکترونیکی خواهد بود.
نظرسنجیها درباره میزان مشارکت در انتخابات 11 اسفند به حدود 40 درصد رسید
بنابر نتایج نظرسنجیهای مختلف در فاصله 2 تا 3 ماه پیش از انتخابات میزان مشارکت مردم ایران در این دوره از انتخابات تاکنون به نرخ 40 درصد رسیده است که بنابر روند همیشگی این نرخ با نزدیک شدن به ایام انتخابات روند افزایشی به خود میگیرد.
نظرسنجیها درباره میزان مشارکت در انتخابات 11 اسفند به حدود 40 درصد رسید
بر اساس حداقل 4 نظرسنجی توسط 4 موسسه جداگانه در فاصله 2 تا 3 ماه قبل از انتخابات 11 اسفند امسال، میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان تاکنون در کل کشور به طور میانگین به نرخ 40 درصد رسیده است. این در حالی است که روند مشارکت در انتخابات ها معمولا در ایام نزدیک به انتخابات افزایشی میشود.
امید به آینده
بر اساس یک نظرسنجی قدرت ایران در منطقه مورد سوال از مردم ایران قرار گرفته است که بر این اساس 37.5 درصد از مردم اعلام کرده اند قدرت ایران طی سال های آینده افزایش خواهد یافت، 24 درصد اعلام کردند فرقی نخواهد کرد، 25 درصد نیز اعلام کردند کمتر خواهد شد و بقیه اعلام کردند برآوردی ندارند.
احساس تعلق خاطر به ایران
بر اساس نتایج حاصل از یک نظرسنجی میزان افتخار به ایرانی بودن و احساس تعلق به ملیت توسط مردم ایران نرخ 91 درصد را ثبت کرده است.
دروغ حجاریان پس از افشاگری باهنر
سعید حجاریان از چپهای تحریمی و تئوریسین مشارکت مشروط به تازگی طی یادداشتی در کانال شخصی خود در واکنش به صحبت های محمدرضا باهنر که گفته است حجاریان و علوی تبار که از گزینه خیابان حرف می زنند، حتما صلاحیتی برای حضور در مجلس ندارند، نوشت:
من تعجب می کنم از کسی که در رشته مهندسی تحصیل و سال ها کار سیاسی کرده است و این امور بدیهی را نمی داند و به جای پرداختن به امر سیاست به اموری متشبث می شود که قابل اندازه گیری نیست. مثلا فرموده اند: من طرفدار خیابان هستم. حال آن که من تصریح کرده ام بین انتخابات و خیابان منازل زیادی وجود دارد که نوبت به خیابان نمی رسد!
ما قصدی برای ورود به تخاطب بین ۲ رجل سیاسی نداریم. لکن از این حیث که از ابتدای طرح تئوری مشارکت مشروط و حتی خیلی قبل تر از آن؛ مخاطبان محترم را در جریان توطئه چپهای تحریمی و عزم خیابانی آنها قرار داد؛ لازم است که درباره اقاریر حجاریان توضیحاتی ضرورتی ارائه شود.
آن توضیحات از این قرارند:
۱_ منظور حجاریان از من تصریح کرده ام، اشاره به یادداشتی است که او در مهرماه امسال منتشر کرد و طی آن نوشت: حرفهایی از جنس اینکه آن سوی عدم شرکت در انتخابات، خیابان است، بیمعناست. از انتخابات تا خیابان، منازل زیادی وجود دارد؛ یعنی تاکتیکهای مختلفی در دنیا تجربه شده است که اصولگرایان به آن جاهل هستند و این جهلشان ناشی از نخواندن تاریخ سیاسی کشورهای مختلف است.
مشاهده می شود که حجاریان بر خلاف آنچه به باهنر گفته است در یادداشت اصلی خود هیچ تصریحی ندارد که نوبت به خیابان نمی رسد!
پس او در اینجا مرتکب دروغگویی شده است.
۲_ حجاریان مایل است به اصولگرایان دلسوز و صاحبان تحلیل درست، نسبت نادانی و جهل بدهد اما باید پاسخ بدهد که آیا کسانی مثل حسن روحانی، علیرضا علوی تبار و غلامحسین کرباسچی هم جاهل و نادان هستند که صراحتا اشاره کرده اند در پسا تحریم انتخابات گزینه خیابان وجود دارد؟!
۳_ آیا حجاریان قصد دارد عقلانیت را هم انکار کند؟
اگر نه، پس همه باید بدانیم که عقلانیت می گوید انسان ها پس از قرارداد اجتماعی و تشکیل دموکراسی؛ هر تغییری در ساحت اجتماع و حکومت را منوط به رأی مردم و گزینه انتخابات کردند. تا مجبور نباشند برای تغییر و اصلاحات مد نظر خود به بی قانونی و گزینه خیابان دست بزنند. در واقع در ساحت زیست اجتماعی؛ هیچ راهی برای اصلاح جز ۲ گزینه "صندوق رأی یا خیابان" وجود ندارد.
جالب آنکه حجاریان از مهرماه تاکنون و حتی در تخاطبش با باهنر نیز نگفته که آن تجربه کشورهای دیگری که سعید مدعی است انتخابات را تحریم کرده اند و به خیابان هم نرفته اند چه بوده است؟! (در واقع اساسا این تجربه نمیتواند وجود خارجی داشته باشد چون محال است)
۴_ حجاریان در این پرونده البته قادر به تکذیب افشاگری های دوستان گرمابه و گلستان خود هم نیست!
چندی قبل بود که علیرضا علوی تبار در مصاحبه با شرق صراحتا به توضیح جایگزینی منطقی خیابان پس از تحریم صندوق رأی اشاره کرده و گفته بود: وقتی آن اعتراضها ناکارآمد میشود و مردم به این نتیجه میرسند که مثلا نمیتوانند با رأیدادن به آقای ریشهری کاری کنند که آقای جنتی رأی نیاورد، از انتخابات ناامید میشوند. در انتخابات بعدی هم به این نتیجه رسیدند که اصلا نمیشود از طریق انتخابات تغییری ایجاد کرد. به نظر من وقتی مردم به خیابان میآیند که احساس میکنند مجرای دیگری برای ایجاد تغییر ندارند. فکر میکنند حتی اگر در انتخابات هم پیروز شوند، نامزد پیروز نمیتواند تغییر ایجاد کند. خیابان نوعی استیصال است.
ملاحظه می شود که حجاریان در مقابل عقلانیت هیچ راه فراری ندارد و از همین روست که به دروغگویی و بیان ذهنیات محال رو آورده است.
به زعم برخی محافل تحلیلی؛ انکارهای حجاریان در قبال توطئه تحریم انتخابات صرفا نوعی ضد اطلاعات و برای عبور از کمند برخورد امنیتی نظام اسلامی است.
مقام معظم رهبری اخیرا مخالفان انتخابات را مخالفان اسلام و جمهوری اسلامی قلمداد کرده اند.
سخنگوی حزب اعتدال:
نوبخت از تهران وارد انتخابات میشود و ما محکم ایستادهایم تا لیست تهران را تشکیل دهیم
جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه تصریح کرد: حزب اعتدال و توسعه امروز در جلسه رسما اعلام کرد که ما همچنان راه نجات را صندوق رای میبینیم ولی درباره نحوه رد صلاحیت افراد شایسته، اطمینان قاطع داریم که به نوعی موجب کاهش مشارکت میشود و به همین خاطر انتظار داریم در مرحله پایانی، شورای نگهبان به نوعی تجدیدنظر برای رد صلاحیت اعضا چه در تهران و چه در شهرشتانها کرده تا انشاءالله منویات رهبر معظم انقلاب برای مشارکت پرشور با حضور همه گروههای سیاسی عملیاتی شود.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از تصمیماتی که در جلسه امروز حزب اعتدال و توسعه مطرح شد به رغم اینکه بسیاری از اعضای حزب در تهران و شهرستانها رسما اعلام کردند که اعتراض نخواهند کرد، حزب درخواست و تکلیف کرد که همه اعضای حزب در تهران و شهرستانها که رد صلاحیت شدهاند، اعتراض خودشان را به شورای محترم نگهبان اعلام کنند تا انشاءالله شاهد انتخاباتی رقابتی و پرشور باشیم و این را به عنوان یک اصل حزبی از همه دوستان انتظار داریم که انجام بدهند.
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در پاسخ به این سؤال که آیا آقای نوبخت به حوزه انتخابیه رشت منتقل میشود، گفت: آقای نوبخت از تهران وارد انتخابات می شوند اما نگاه ما یک نگاه همراهی است، ما محکم ایستادهایم که انشاءالله لیست تهرانمان را تشکیل بدهیم و در انتخابات شرکت کنیم. اگر قرار باشد که لیست تهران حزب اعتدال تشکیل نشود، ما تصور میکنیم که باید یک جلسه اضطراری برای نحوه ورود به انتخابات و لیستها و حضور در حوزههای انتخابیه را بگذاریم.
دبیرکل جبهه پایداری:
امیدواریم در این انتخابات به لیست واحد برسیم
صادق محصولی دبیرکل جبهه پایداری گفت: جریانهای انقلابی اگر بخواهند موفق باشند، باید به سمت وحدت بروند؛ اما وحدت خودش هدف نیست و وسیله است. باید با حفظ اصول به سمت وحدت حرکت نماییم زیرا وحدت برای این است که ارزشها حفظ شود. وحدت خیلی خوب است؛ منتها باید بر اساس شاخصهای تعریف شده باشد و نه شخص محور باشد و امیدواریم در این انتخابات به لیست واحد برسیم.