ملزومات استجات دعا از دیدگاه قرآن کریم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام محمدرضا اسلامی تبار در ادامه تفسیر سوره مبارکه ابراهیم که در مسجد آیت الله رضوی برگزار شد، با تبریک ولادت با سعادت امام زمان (عج) گفت: برای استجابت دعا سه موضوع مهم را باید در نظر داشت و ابتدا دعا کرد و در ادامه دعا برای استجابت داشت.
وی افزود: در سومین مرحله اعمال انسان نیز در استجابت دعا نقش مهم و اساسی دارد هرچند که برخی اوقات به دلیل شرایطی که حاکم است استجابت دعا به صلاح انسان نیست و خداوند اجر و پاداش دعاهای استجابت نشده را دریافت میکند.
امام جمعه موقت کاشان ادامه داد: خداوند خیلی کریم و بزرگ است و با وجود اینکه بنده خدا از خالق خود درخواستهایی دارد هر نیازمندی از خداوند درخواست کمک کند خداوند دست رد به سینه او نمیزند و اگر صلاح نداند دعای بنده خودش را اجابت کند به شکل دیگری پاسخگوی بنده خودش خواهد بود.
وی افزود: اگر خداوند یکی از دعاهای انسان را برآورده نکند دعای دیگری را برایش اجابت میکند و اگر صلاح نباشد هیچکدام از دعای انسان را برآورده کند نهایتا در قیامت برای دعاهایی که مستجاب نشده اجر و پاداش زیادی در قیامت میگذارد و آن را تلافی میکند.
حجت الاسلام اسلامی تبار گفت: خداوند در قیامت آن چنان پاداشی میدهد که انسان در قیامت آرزو میکند ای کاش هیچکدام از دعاهای او مستجاب نمیشد، چرا که خداوند کریم است و دست نیاز بنده خودش را رد نمیکند، اما به شکل متناسب پاسخگوی نیازهای بندگان خودش خواهد بود.
وی افزود: برخی اوقات نیز صلاح است حاجت انسانها برآورده شود، اما خداوند به هر دلیلی حاجت بنده خودش را استجابت نمیکند از این رو انسان قبل از دعا باید خود اصلاح کند تا دعای او به استجابت برسد از این رو استجابت دعا نیاز به مقدمه دارد و انسان باید زمینه استجابت دعا را فراهم کند چرا که خداوند در قران میفرماید خداوند دعای انسان با تقوا را استجابت میکند.
امام جمعه موقت کاشان با اشاره به اینکه انسان برای برآورده کردن حاجات خود باید سه مرحله دعا کردن و دعا برای استجابت دعا و زمینه استجابت دعا را فراهم کند، گفت: تغییر مسیر زندگی انسان و یا یک ملت و کشور به دست خودش بوده و بستگی به رفتارها و انتخابهای او خواهد داشت.
وی به آخرین آیه سوره مبارکه ابراهیم نیز اشاره کرد و ادامه داد: انسان علاوه بر اینکه باید برای خودش برنامه ریزی داشته باشد برای اطرافیان خود از جمله گذشتگان و آیندگان نیز باید برنامه ریزی داشته باشد از این رو برای آینده دور فرزندان خود حتی قیامت آنها نیز باید برنامه داشت و به فکر ذریه و نسل آینده خود نیز باشد، چون گاهی اوقات در نسلهای آینده انسان حقیقتی است و توفیقاتی برای نسل آینده کسب میشود که از دستاوردهای دعاهای اجداد او است.
حجت الاسلام اسلامی تبار گفت: انسان باید به فکر گذشتگان خود نیز باشد، چرا که ذریه انسان تا قیامت شامل نسل او خواهد بود، از این رو انسان علاوه بر اینکه باید به فکر آیندگان خود باشد باید به فکر گذشتگان خود نیز باشد.
وی ادامه داد: بعد از خداوند والدین بیشترین حق را به گردن فرزندان خود دارند و انسان باید بعد از فوت والدین نیز به فکر آنها از طریق احسان به والدین باشد و آسانترین راه نیز گفتن «اللهم اغفر لوالدین» است و با گفتن آن بلافاصله رحمت خداوند به آنها نازل می شود./۱۳۰۷/