بانوان؛ رهبران تحول و هدایت فکری جامعه/ ماه مبارک رمضان؛ فرصتی کمنظیر برای جهاد تبیین قرآنی
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی امروز در دومین رویداد ملی «شهیده ناهید فاتحی» که با حضور بانوان سر شبکه مجاهد تبیین استانهای اصفهان، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس، قزوین، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران و یزد در نمایشگاه مسجد جامعه پرداز واقع در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، از طریق ارتباط مجازی به موضوع «جهاد تبیین؛ کلید پیشرفت» پرداخت و اظهار داشت: در گره گشایی برای مردم نباید به لایههای اولیه و اقتصادی بسنده شود؛ بعضا گرفتاریهای غیر مالی، سختی و مشکلاتش برای خانوادهها بیشتر است.
وی بازکردن گره ذهنی نوجوانان را کمک بزرگی به والدین آنهاست و گفت: طبیعتا خیر و ثمره این دست از گرهگشاییها به مردم و جامعه میرسد. اگر در جایی ذهنیتی به ناامیدی بینجامد، این ذهنیت جامعه را بیچاره میکند. برای امیدآفرینی در فضای جامعه، از جمعهای دوستانه و خانوادگی شروع کنید.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: ما در حال مبارزه با دشمنی هستیم که خیر مردم را نمی خواهد؛ اگر این را حس کنیم، از قدرت پدید آمده در شبکه بانور، به نحو احسن استفاده میکنیم. این شبکه یک قدرت اجتماعی ای رقم زده است که میتواند در جامعه تحول ایجاد کند.
حجت الاسلام والمسلمین قمی توجه به نقشه دشمن و طراحی مناسب برای مقابله با آن را مورد توجه قرار داد و گفت: هرگاه میخواهیم مفیدترین کنش را انجام بدهیم نیمنگاهی به دشمن داریم؛ باید به نقطهای که دشمن روی آن متمرکز شده است، توجه داشته باشیم و او را در همان نقطه زمینگیر کنیم؛ بنابراین باید جامعه را در نقطهای که از جانب آسیب پذیر است، مدد برسانیم.
نا امید کردن مردم؛ نقطه تمرکز دشمن
وی مهمترین اولویت امروز دشمن و نقطه تمرکز آن را به هم ریختن نظام محاسبات مردم، ناامید کردن و دلسرد کردن مردم دانست و تأکید کرد: ما باید به امید بخشی کمک کنیم با انتشار و روایت خوبیهای مردم و پیشرفت مردم و جامعه میتوانیم به این مهم دست یابیم؛ اگر بتوانیم روایت خوب و امیدبخشی را در این زمینهها رقم بزنیم مردم با انگیزه و امید بیشتری حرکت میکنند؛ بنابراین باید فناوری روایت و توانمندی رسانهای را کسب کنیم و به ابزارهای رسانهای آشنایی تسلط داشته باشیم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اهمیت ورود بانوان کشنگر فرهنگی و اجتماعی در عرصه فعالیتهای رسانهای، گفت: درباره نحوه انعکاس و روایت هنرمندانه زحماتی که میکشید، فکر کنید. اگر مردم از زحماتی که شما میکشید، خبر داشته باشند حتما امیدوار میشوند و بیش از پیش برای حرکتهای اجتماعی دلگرم میشوند.
سرنوشت این کشور به دست زنان رقم میخورد/ بانوان مجاهدی که روحیه کارمندی ندارند
حجت الاسلام قمی به نقش بیبدیل بانوان در عرصه اجتماع اشاره کرد و بیان داشت: بنده معتقدم سرنوشت این کشور را زنان در آینده نه چندان دور رقم میزنند؛ بانوان مؤمن، انقلابی و جهادی که با جان و دل برای اعتلای فرهنگی کشور کار میکنند و بههیچ وجه روحیه کارمندی ندارند.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی با تکیه بر ظرفیت مردم توانسته مقابل هژمونی و قدرتهای عالم ایستادگی کند، گفت: در این مقطع مهم، پیروزی ما به دستان شما رقم میخورد. امام(ره) فرمود من شما بانوان را به رهبری قبول دارم؛ بنابراین شما باید هدایت فکری جامعه را بر عهده بگیرد. تجربیات موفق خود را به دیگران به اشتراک بگذارید و آن را به صورت دانش فنی گردآوری کنید.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بیش از 250 بار در سه سال اخیر عبارت جهاد تبیین را به کار برده است، اظهار داشت: بنده ندیدم در موضوع دیگری ایشان چنین ورود کنند و تعابیری مثل واجب عینی و فوری، ضروری را به کار ببرند. جهاد تبیین یعنی روشن کردن ذهن مردم؛ جامعه عوامل زیادی برای امیدواری دارد؛ یکی خوبیهای مردم از جمله بانوان بانوری است.
حجت الاسلام والمسلمین قمی به بهرهمندی از فرصت ماه مبارک رمضان تأکید کرد و گفت: ایام پیش رو زمینه روشن شدن حقایق و استفاده بهتر ذهنهای مردم از حقایق قرآن و مکانیزمهایی است که خدا در این کتاب آسمانی مشخص فرموده است. قرآن هدایتگر، تبیان و روشنگر است؛ آیات امیدبخش قرآن را به مردم یادآوری کنید و با منطق قرآن با مردم سخن بگوییم؛ اینها مصداقی از جهاد تبیین است.
وی مسئلههای ذهنی مردم را مهمی خواند و بیان داشت: منظور من از باز کردن گرههای ذهنی، نصحیت کردن و نگاه عاقل اندر سفیه داشتن به دیگران نیست؛ شما میتوانید هنرمندانه با مردم صحبت کنید و ذهن و ذهنیت جامعه و به ویژه نوجوان و جوانان را تحت تأثیر قرار دهید؛ بانوریها این کار را در سبد اولویت خود قرار دهند.