بزرگترین واردکنندگان اسلحه جهان همسایه ایران هستند!
قریب به یک-سوم اعضای فهرست ۳۰ واردکننده بزرگ اسلحه در جهان، همگی از همسایگان ایران هستند.
موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) به صورت سالانه در ماه مارس (اسفند) آماری از میزان صادرات و واردات تسلیحات از سوی کشورهای مختلف جهان را منتشر میکند. نکته قابل توجهی در آخرین گزارش سالانه سیپری به چشم میخورد که البته مسبوق به سابقه است. این مؤسسه واردکنندگان بزرگ اسلحه در جهان را فهرست کرده است. قریب به یک-سوم اعضای فهرست ۳۰ واردکننده بزرگ جهان، همگی از همسایگان ایران هستند.
۱۰ واردکننده بزرگ جهان کدام کشورها هستند؟
هند (۹/۸%)، عربستان سعودی (۸/۴%)، قطر (۷/۶%)، اوکراین (۴/۹%)، پاکستان (۴/۳%)، ژاپن (۴/۱%)، مصر (۴%)، استرالیا (۳/۷%)، کره جنوبی (۳/۱%) و چین (۲/۹%) بیشترین سهم را در کل واردات اسلحه در بازه زمانی ۲۰۱۹-۲۰۲۳ به خود اختصاص دادند.این ۱۰ کشور نیمی از کل واردات اسلحه جهان (۵۲/۸%) را در اختیار دارند.
۳۰% کل واردات اسلحه جهان در همسایگی ایران است!
سه کشور از ۱۰ واردکننده بزرگ جهان در همسایگی ایران قرار دارند.در فهرست ۲۰ واردکننده بزرگ جهان با حضور کشورهای کویت، امارات، ترکیه این عدد به شش میرسد. البته به این عدد باید بزرگترین دشمن ایران در منطقه غرب آسیا یعنی رژیم صهیونیستی را هم اضافه کنیم. عدد مذکور در فهرست ۳۰ واردکننده بزرگ جهان پس از اضافه شدن بحرین به ۸ میرسد. عربستان سعودی (۸/۴%)، قطر (۷/۶%)، پاکستان (۴/۳%)، کویت (۲/۷%)، امارات (۲/۴%)، رژیم صهیونیستی (۲/۱%)، ترکیه (۱/۶%) و بحرین (۰/۷%) در مجموع ۲۹/۸% کل حجم واردات اسلحه جهان در بازه زمانی ۲۰۱۹-۲۰۲۳ به خود اختصاص دادند.
آمریکا ۵۲% از واردات تسلیحات خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. بزرگترین تأمینکنندگان بعدی فرانسه (۱۲%)، ایتالیا (۱۰%) و آلمان (۷/۱%) بودند.به طور خاص، آمریکا ۷۵% کل واردات اسلحه عربستان را در بازه زمانی ۲۰۱۹-۲۰۲۳ تامین کرده است. این تسلیحات شامل ۶۷ جنگنده بود.قطر نیز در بازه زمانی چهار ساله اخیر، بالغ بر ۴۵% تسلیحات خود را از آمریکا دریافت کرده است. فرانسه (۲۵%) و ایتالیا (۱۵%) در ردههای بعدی هستند. واردات تسلیحات قطر در این دوره شامل ۳۶ فروند هواپیمای جنگی از فرانسه، ۳۶ فروند از آمریکا، ۲۵ فروند از انگلیس و همچنین ۴ فروند ناوچه از ایتالیا بود.دشمن شماره یک ایران در غرب آسیا نیز به ترتیب از آمریکا (۶۹%) و سپس آلمان (۳۰%) اسلحه وارد کرده است. از جمله تسلیحات میتوان به ۶۱ هواپیمای جنگی از آمریکا و ۴ زیردریایی از آلمان اشاره کرد.واردات تسلیحات ایران از حدود سال ۱۹۹۳ میلادی در مقایسه با سایر واردکنندگان اسلحه در منطقه خلیج فارس و غرب آسیا در سطح بسیار پایینی بوده است. موسسه سیپیری مدعی است که بیشترین سفارش وارداتی ایران برای تسلیحات طی ۲۰ سال گذشته مربوط به سال ۲۰۲۳ و سفارس ۲۴ جنگنده بوده که البته ادعای سیپری است.
منبع: فارس
ارسال نظرات