سخنران محفل معارفی حرم مطهر افزود: زمانی که حضرت نوح سوار بر کشتی در میانه طوفان فراگیر بودند، این دعا را بیان کردند؛ «وَقُلْ رَبِّ أَنْزِلْنِی مُنْزَلًا مُبَارَکًا وَأَنْتَ خَیْرُ الْمُنْزِلِینَ» و بگو: پروردگارا، مرا به منزلی مبارک فرود آور که تو بهترین کسی هستی که میتوانی انسان را به منزل خیر و سعادت فرود آوری.
وی در ادامه به آیات قرآنی در رابطه با برکت اشاره نمود و با بیان این که برکت غیر از کثرت است، خاطرنشان کرد: برکت با این که زیاد نیست ولی آثار زیادی در بردارد که در بعد زمانی شب قدر از معروفترین آنهاست، شبی که به اندازه یک عمر انسان برکت دارد؛ لذا خداوند متعال از این شب به «لیله مبارکه» یاد نموده است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که برکت در مکان نیز صورت میگیرد و آثار دو رکعت نماز در مسجد الحرام صدهزار برابر میشود، اظهار داشت: گاهی برکت در عمر انسان تعریف میگردد؛ پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله، حضرت عیسی علیه السلام و انبیا و اولیای الهی با این که زمان چندانی در میان مردم نبودند، آثار زیادی از خود به جای گذاشتند.
وی در ادامه اربعین حسینی را از برجستهترین موهبتهای برکت آفرین دانست و با بیان این که اربعین از منظرهای اقتصادی، اجتماعی، عبادی، فرهنگی، معنوی و…. برکت آفرین است، یادآور شد: همواره باید از خدا بخواهیم تا به ما عمر، نسل، مال و علم با برکت عنایت نماید.
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی به راهکار و عوامل جذب و موانع حضور برکت در جای جای زندگی اشاره نمود و با بیان این که بر اساس روایات اسلامی برکت در اجتماع و اتحاد است، اظهار داشت: در این اجتماعات ازدواج صورت میگیرد، قرض الحسنه پرداخت میشود، حدیثی تلاوت میشود، عیادت از بیماران صورت میگیرد و موارد بسیاری دیگر؛ بنابراین هر اندازه رفت و آمدها، صله رحم و با هم بودن بیشتر گردد، برکت افزایش پیدا میکند.
وی با بیان این که کاسبی که سختگیری نمیکند و کفه ترازو رو را به نفع مشتری سنگینتر میگیرد، خداوند به او برکت عنایت میکند، ابراز داشت: بر اساس روایات اسلامی مشورت با انسانهای عاقل و ناصح و دوری از خود رای بودن، از مواردی است که باعث برکت آفرینی میگردد.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر با تاکید بر این که تقوا، ترک گناه و خویشتنداری برکت آفرین است، اظهار داشت: قرض الحسنه، صله رحم، خوش خلقی و آسانگیری در کارها از مواردی است که باعث افزایش برکت در مال، عمر و زندگی میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی به فرازهایی از سوره فرقان اشاره نمود و با بیان این که افعال و امال بندگان خدا آسان و روان است و از تکلف و سخت گیری به دور هستند، یادآور شد: عیادت از بیمار برکت آفرین بوده، سلامتی را نصیب انسان میسازد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که برکت در ازدواج و فرزندآوری است، اظهار داشت: این سوء ظن و بدگمانی به ذات اقدس الهی است که کسی فکر کند با ازدواج فقیر میشود و یا از ترس روزی فرزندش را سقط کند.
وی با بیان یان که خشونت خانوادگی و طلاق برکت را از خانه و خانواده دور میسازد و خداوند متعال فقر انسان را با ازدواج برطرف میسازد، خاطرنشان کرد: اگر در خانه، اداره و محیطی خیانت، خدعه و نیرنگ جولان دهد، برکت از آن محیط رنگ بر خواهد بست.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر با اشاره به این که قسم یاد کردن، مخصوصاً قسم دروغ مانعی بزرگ پیش روی برکت در زندگی است، خاطرنشان کرد: انسان حلاف و پرقسم از مواردی است که مورد مذمت آیات و روایات قرار گرفته است.
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی در بخش پایانی سخنان خود دروغ، بخل و اسراف را از دیگر موانع تجلی برکت در زندگی توصیف نمود و اذعان داشت: در دعاهای خود باید از خدا بخواهیم به هرچه دست مییابیم، برایمان با برکت باشد.