۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
کد خبر: ۷۷۰۱۹۷
حجت الاسلام صفایی مطرح کرد؛

نقش هوش مصنوعی در ابعاد مختلف زندگی

نقش هوش مصنوعی در ابعاد مختلف زندگی
عضو هیئت مدیره مؤسسه هوش مصنوعی و تمدن اسلامی با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی در آینده نزدیک تمام ابعاد زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: هوش مصنوعی در تحریم ها، بحران بیکاری، اثرات اقتصادی و اغتشاشات نقش آفرینی کرده است.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌ الاسلام صفایی، عضو هیئت مدیره مؤسسه هوش مصنوعی و تمدن اسلامی در سومین گردهمایی استعدادهای برتر که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، با تأکید بر لزوم پیشروی حرکت علمی حوزه علمیه با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: تاریخ هوش مصنوعی طولانی مدت است، اما مردم از زمان آشنایی با گفت‌وگوگرها با هوش مصنوعی آشنا شدند و امروز انواع مدل های هوش مصنوعی عرضه شده است.

عضو هیئت مدیره مؤسسه هوش مصنوعی و تمدن اسلامی با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی در آینده نزدیک تمام ابعاد زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: هوش مصنوعی در تحریم ها، بحران بیکاری، اثرات اقتصادی و اغتشاشات نقش آفرینی کرده است و در آینده خیلی از مشاغل حوزوی را تصرف می کند؛ یک مشاور هوشمند در عین حالی که به چند نفر مشاوره می دهد مطالبی را در هر لحظه از شبانه روز به صورت دقیق در اختیار مخاطب قرار می دهد.

حجت‌ الاسلام صفایی با اشاره به اصول مهمی که در زمینه هوش مصنوعی وجود دارد، اظهار داشت، ابراز کرد: هوش مصنوعی تقلیدگر است و روحی در آن وجود ندارد؛ بشر توانسته است به جایی برسد که دانش تولید دانش تولید کند و هوش مصنوعی از این قبیل دانش هاست که از چیزی که قبلا یاد گرفته چیز جدیدی بوجود می آورد و خودمختار با جهان اطراف ارتباط برقرار می کند.

وی با نقد مبانی غربی علومی که در دانشگاه ها تدریس می شود، تصریح کرد: هوش مصنوعی شاخه های مختلفی دارد و مدل های گفت‌وگوها شاخه های یادگیری عمیق را در بر می گیرند.

عضو هیئت مدیره مؤسسه هوش مصنوعی و تمدن اسلامی با اشاره به روش های مختلفی که برنامه نویس ها در هوش مصنوعی استفاده می کنند، افزود: هوش مصنوعی در مصور سازی داده های بزرگ، زیست شناسی، درمان بیماری ها، تولید دارو و پیشگویی های مختلف تاثیرگذار است و به زودی از پزشکان در تشخیص بیماری جلوتر خواهد افتاد.

حجت‌ الاسلام صفایی اشاره با کاربردهای هوش مصنوعی در علوم حوزوی، گفت: شبکه های مجازی، مسجدها را خالی کردند؛ مسئله اصلی در هوش مصنوعی داده است و مهمترین چالش های این حوزه، پیکره داده های متناسب با هوش مصنوعی است؛ با گسترش هوش مصنوعی تولید مقاله معنا ندارد.

وی هم افزایی و مشارکت مجموعه ها را منجر به جهش علمی در هوش مصنوعی دانست و اظهار داشت: داده، سخت افزار، برنامه نویس و الگوریتم مواد مورد نیاز ساخت هوش مصنوعی است که با همکاری و مشارکت سازمان ها و ارگان های مرتبط شاهد جهش علمی در زمینه هوش مصنوعی خواهیم بود.

عضو هیئت مدیره مؤسسه هوش مصنوعی و تمدن اسلامی با اشاره به هوش مصنوعی قوی که در آینده انسان های ارزان قیمت تولید کند، اظهار داشت: هوش مصنوعی اراده ندارد و اراده دست انسان است و تصادف ساختگی و ریاضیاتی که قابلیت تکرار پذیری دارد؛ اکنون مسابقاتی برای دور زدن هوش مصنوعی وجود دارد و هوش مصنوعی مدل های جدیدی را تولید کرده است که قابلیت دور زدن ندارد.

ارسال نظرات