۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۱
کد خبر: ۷۷۱۹۸۵

فعالیت جاسوسی ساواک در ایالات متحده

فعالیت جاسوسی ساواک در ایالات متحده
پیرو جاسوسی‌های متداوم ساواک در ایالات متحده و نظارت بر شهروندان ایرانی ساکن آمریکا، وزیر امور خارجه‌ وقت ایالات متحده، هنری کیسینجر، قول بررسی مسئولیت شاه در این اقدامات را می‌دهد.

 پیرو جاسوسی‌های متداوم ساواک در ایالات متحده و نظارت بر شهروندان ایرانی ساکن آمریکا، وزیر امور خارجه‌ وقت ایالات متحده، هنری کیسینجر، قول بررسی مسئولیت شاه در این اقدامات را می‌دهد. روزنامه‌ «پورتلند پرس هرالد» در اکتبر سال 1976 گزارش مختصری از گفته‌های کیسینجر درباره‌ رسیدگی به این ماجرا و همچنین برنامه‌ خود او در انتخابات پیش روی ایالات متحده منتشر کرده است

فعالیت جاسوسی ساواک در ایالات متحده

 کیسینجر می‌گوید ایالات متحده در حال بررسی مسئولیت شاه است

هارتفورد کان (یوپی‌آی)، وزیر امور خارجه هنری کیسینجر، چهارشنبه گفت ایالات متحده در حال بررسی گزارش‌هایی است که ادعا دارند پلیس مخفی ایران شهروندان ایرانی ساکن ایالات متحده را  بنا به گفته‌ی خود شاه - مخفیانه زیر نظر گرفته است. کیسینجر گفت: «اگر حقیقت داشته باشد، جلویش گرفته خواهد شد.»

در کنفرانسی خبری نظر کیسینجر را درمورد حرف شاه که طی مصاحبه‌ای در برنامه‌ی «60 دقیقه‌ی» شبکه‌ سی‌بی‌اس زده بود پرسیدند. شاه گفته بود پلیس مخفی‌اش، ساواک، «هرکسی را که (در ایالات متحده) وابسته به حلقه‌های معاند با کشور من باشد، زیر نظر می‌گیرد.»

شاه گفته بود این نظارت با اطلاع و رضایت حکومت ایالات متحده انجام می‌شود.

کیسینجر گفت: «صحت ندارد که ایالات متحده اطلاع دارد که نیروهای اطلاعاتی ایران دارند بر زندگی افراد در ایالات متحده نظارت می‌کنند. ما در حال انجام تحقیقات هستیم و اگر حقیقت داشته باشد، خواهان توقفش خواهیم شد.»

او  طی ده روز گذشته دومین باری است که برای یک نشست خبری بیرون از واشنگتن به سر می‌برد، همچنین گفت همه‌ تلاشش را می‌کند تا سیاست خارجی را از روند انتخابات ریاست‌جمهوری دور نگه دارد. «بله، انتخابات آمریکا یقیناً در وقفه‌هایی برنامه‌ریزی‌شده سیاست خارجی را متزلزل خواهد کرد. من هر تلاشی می‌کنم تا سیاست خارجی را از کمپین انتخاباتی دور نگه دارم.»

او مشاجره‌ کنونی را بر سر اینکه آیا ایالات متحده با حمله از یوگوسلاوی دفاع خواهد کرد، یک «مسئله‌ی بسیار جدی» خواند که نمی‌شود با سیاست پارتیزانی رفت به سراغش.

گفت: «ایالات متحده خوش دارد تصمیمات تاکتیکی مفصل در زمین منازعه‌ی پارتیزانی رخ ندهد.»

کیسینجر موضعش را دوباره تکرار کرد که هنوز نمی‌داند در صورت انتخاب رئیس‌جمهور فورد در دوم نوامبر در سمت کنونی‌اش باقی می‌ماند یا نه. گفت بعد از انتخابات با رئیس‌جمهور صحبت خواهد کرد. «دلم می‌خواهد واکنش او و نظراتش را بشنوم.»

کیسینجر پیش‌تر گفته بود هرکس انتخاب شود، او ترجیح می‌دهد برود.

ارسال نظرات