۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸
کد خبر: ۷۷۲۲۷۸
آیت الله محمدی عراقی:

علامه مصباح حیات خود را در جهاد علمی و عملی سپری کرد

علامه مصباح حیات خود را در جهاد علمی و عملی سپری کرد
رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در قم عامل اصلی جاودانگی تاثیرگذاری علامه مصباح را کمال معنوی ایشان دانست و گفت: بزرگترین جفای به شخصیت علامه مصباح که به جهت مسائل سیاسی در حدود ۲ دهه رخ داد، اتهام تحجر به این شخصیت عظیم بود.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمود محمدی عراقی پیش از ظهر امروز در مراسم چهارمین سالگرد علامه مصباح یزدی که در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد با اشاره به شخصیت کم نظیر علامه مصباح و جایگاه ایشان در انقلاب اسلامی، گفت: علامه مصباح محصول سال ها مجاهده است. اگر بخواهیم زندگی ایشان را در چند کلمه خلاصه کنیم باید بگوییم ایشان تمام حیات خود را در جهاد علمی و عملی سپری کردند.

وی شخصیت علامه مصباح را جامع و ذوابعاد دانست و ابراز کرد: عامل اصلی جاودانگی و تاثیرگذاری علامه مصباح کمال معنوی ایشان بود. علامه مصباح با اولیاء الله ارتباط ولایی داشت و به مرتبه ای از ولایت رسیده بود.

آیت الله محمدی عراقی ادامه داد: ارتباط ما با ائمه اطهار عمدتا برای کسب حوائج است؛ اما تولی و تبری و ارتباط ولایی در جایگاه بالاتری قرار دارد و بر محور محبت است. ارتباط ولایی برای کسب حوائج نیست؛ بلکه برای رفع حوائج جامعه است و علامه مصباح اینگونه بود.

رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در قم با اشاره به ابعاد علمی علامه مصباح اظهار داشت: مقامات علمی و تاثیر ایشان کاملا مشهود و آشکار است. نزد همه اهل علم و معرفت روشن است که در علوم انسانی تمامی آثار علامه مصباح از فلسفه و کلام تا نقد فلسفه غرب و مبانی علوم انسانی اسلامی، در اوج است. کتاب آموزش فلسفه ایشان یک نوآوری در عرصه فلسفه اسلامی است.

وی افزود: نو اندیشی و روشن بینی در علامه مصباح در عین تاکید بر اصول و مبانی دینی و مقابله با هرگونه انحراف متجلی است. علامه مصباح سبک جدیدی را در پژوهش معارف قرآنی پایه گذاری کردند. ایشان می فرمودند که من فیش برداری های مختلفی از قرآن کرده ام و همیشه از قرآن کسب معرفت می‌کنم.

آیت الله محمدی عراقی نهاد سازی را از دیگر خدمات و برکات حیات علامه مصباح دانست و خاطرنشان کرد: ایشان از دوران پیش از انقلاب اسلامی به جهت آینده نگری خود به مساله مهم کادرسازی و نهاد سازی اهتمام و توجه داشتند. علامه مصباح آنقدر مساله کادرسازی را ضروری می دانست که آن را بر هر مسئولیت و مقام دیگری ترجیح می داد.

وی با اشاره به فعالیت های انقلابی علامه مصباح گفت: علامه مصباح پیش از انقلاب و پس از انقلاب دائما در صحنه و میدان بود. شاهد و گواه فعالیت های انقلابی ایشان پیش از انقلاب گزارش های ساواک است. پس از انقلاب نیز ایشان در عرصه های مختلف وارد شدند از پشتیبانی فکری جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف تا جبهه مقاومت همیشه ایشان در میدان حاضر بودند.

رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب در قم بر نقش علامه مصباح در تحقق فرمان وحدت حوزه و دانشگاه امام خمینی تاکید کرد و اظهار داشت: امام خمینی (رضوان الله علیه) بر وحدت حوزه و دانشگاه و تولید علوم انسانی اسلامی تاکید جدی داشتند. علامه مصباح در دهه 50 با درک ضرورت و اهمیت اسلامی سازی علوم انسانی این وظیفه سنگین را بر دوش گرفت. فکر سیاسی علامه مصباح سرمنشاء عمل ایشان بود. علامه مصباح مدت ها خودشان به دانشگاه می‌آمدند و به ارائه مباحث و معارف می‌پرداختند. ثمره این مباحثات ایشان مبانی مدیریت اسلامی است که حاصل مباحثات ایشان در دانشگاه تهران است.

وی افزود: بهترین اساتید دانشگاه تهران در رشته های مختلف، شش روز هفته از صبح تا غروب به موسسه در راه حق می آمدند و ابتدا تمامی مطالب خود را مطرح می‌کردند و علامه مصباح نیز مانند شاگردی به مباحث ایشان گوش می دادند که این درس است. بعد از نماز نیز ایشان به نقد و بررسی مبانی این علوم می‌پرداختند.

آیت الله محمدی عراقی اظهار داشت: بزرگترین جفای به شخصیت علامه مصباح که به جهت مسائل سیاسی در حدود 2 دهه رخ داد، اتهام تحجر به این شخصیت عظیم بود. علامه مصباح کجا و تحجر کجا! ایشان یکی از روشنفکرترین روحانیون عصر ما بود. این نه برای سال های اخیر که برای ابتدای انقلاب بود.

وی در پایان به تاثیر علامه مصباح در عرصه علمی دانشگاهی و بین المللی اشاره و تصریح کرد: علامه مصباح از معدود کسانی است که پاسخگوی نسل جوان و دانشجو در آن هجمه های فکری ابتدای انقلاب و پس از آن بود. آن مرحوم در محافل علمی بین المللی برترین کسی بود که با منطق بی نظیر پاسخگو و زبان گویای انقلاب اسلامی بود.

ارسال نظرات