مشکل دنیای مدرن، نداشتن معنا در زندگی است
ه گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، مجد فقیهی عضو هیات علمی دانشگاه معارف اسلامی در اختتامیه همایش ملی(علمی پژوهشی) «امامتپژوهی» در دنیای مدرن که از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و فناوری پردیس برگزار شد با بیان اینکه متکلم اگر بخواهد در مورد حضرت علی(ع) سخن بگوید دچار مشکل میشود زیرا نمیداند از کدام بعد درباره ایشان سخن بگوید، گفت: در قرآن کریم در سوره مائده که به سوره ولایت معروف است خداوند فرموده است که من با تعیین امام دین خدا را برای شما پسندیدم؛ دین پسندیده در قرآن دوبار آمده است که یکبار مربوط به غدیر است و بار دوم هم ظهور امام زمان(عج) که دین پسندیده در آن دوران متجلی خواهد شد.
مجد فقیهی با بیان اینکه وصف اساسی امام، هدایت است، افزود: نظام امامت نظام مبتنی بر هدایت است؛ در سوره مبارکه نجم دو گروهی هستند که دنیا و انسان مدرن در آنها قرار دارند، این دو گروه کسانی هستند که یا از گمان پیروی میکند و یا از هوای نفسشان با اینکه هدایت آسمانی برای آنان آمده است؛ هدایتی که مبتنی بر ظن و شک و هوای نفس نخواهد بود و امام، کسی است که پیروی از او یعنی پیروی از علم و نه ظن و گمان و شک و پیروی از پاکی و عصمت. انسان پیرو امام به دنبال افزایش معرفت و زدود آلودگی و افزایش طهارت و پاکی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه معارف اسلامی با بیان اینکه دنیای امروز مشکل در مبانی و مقاصد دارد گفت: دنیای مدرن چالش بزرگی به نام معنای زندگی را دارد و نتوانسته است آن را حل کند؛ ویل دورانت کتابی به عنوان معنای زندگی دارد؛ او میگوید جوانی نزد من آمد و گفت قصد خودکشی دارم و تو چه دلیلی داری که من خودکشی نکنم و به چه امیدی زندگی کنم؛ ویل دورانت میگوید نتوانستم او را قانع کنم لذا به صد نفر از شخصیتهای معروف دنیا نامه نوشتم و معنای زندگی را از آنان پرسیدم؛ مجموعه جوابهایی که به او دادند کودکانه است و خود ویل دورانت میگوید آیا انسان بدون خدا میتواند در دنیا تاب بیاورد؟ یعنی اگر ما معنای زندگی را ندانیم سایر پرسشها از خدا و آخرت و ... عقیم خواهد بود.
وی اضافه کرد: ما بدون خدا نمیتوانیم فلسفه عاقلانه برای زندگی تدوین کنیم و هر چیزی برای فلسفه زندگی بیان کنیم به سایز انسان نمیخورد لذا دنیای مدرن انسان را در غفلت مرکبی قرار داده است. شناختهای ما از هر امری وابسته به شناختهای پایهای است و اگر آن حقایق خوب شناخته نشود شناختهای بعدی ما به مشکل برمیخورد؛ ما تا خدا را نشناسیم معاد و امامت و نبوت را هم نخواهیم شناخت. البته شناخت هستی و زندگی و شناخت خود دو شناختی است که شناخت خدا و آخرت و نبوت و امامت هم مشخص خواهد شد.
استاد دانشگاه با بیان اینکه امیرمؤمنان(ع) در نهجالبلاغه فر موده است آیا توقع دارید غیر از من راه را به شما نشان دهد و شما را هدایت کند، گفت: انسان امروز در غفلتی قر ار دارد که احساس نیاز به خدا و آخرت و امام نمیکند؛ این بحران بشر امروز است که نهاد او را ناآرام کرده است لذا تکنولوژی و عقلانیت به او آرامش نمیدهد. انسان اگر به اوج لذت هم برسد باز احساس اندوه دارد.
وی با بیان اینکه فلسفه موت و حیات آن است که ببینیم کدام انسان نیکوتر عمل میکند، اضافه کرد: لذا انسانی که اهل کرم و بخشش و سخاوت و اهل تقوا است در خوشی و خوشبختی به سر میبرد لذا فلسفه و حکمت حیات مبتنی بر باور به خدا، خوب بودن است.
استاد دانشگاه با بیان اینکه اجر نبوت پیامبر(ص) مودت به اهل بیت(ع) است، افزود: پیروی از امام عمل نیک و حسنهای است که انسان به یک نیکی و زیبایی چنگ میزند و به دنبال آن زیبایی از وجود انسان بیرون میآید و انسان میروید لذا فرمودند ولایت ائمه درون انسان را پاک و نظیف میکند؛ چنین محبتی چنین تحولی در وجود انسان ایجاد میکند و انسان با خوب شدن به جایگاه احسن صعود میکند.
مجد فقیهی ادامه داد: ما یک زندگی به نام حیات طیبه داریم و زمانی به سمت این حیات حرکت خواهیم کرد که از غفلت مرکب بیرون رفته و به سمت غفلت بسیط برویم یعنی احساس نیاز به خدا و معنویت و امام پیدا میکنیم لذا آنچه در شناخت امام مهم است شناختی است که انسان را بیتاب خدا و بیتاب امام خود کند.
عضو هیات علمی دانشگاه معارف اسلامی تاکید کرد: شناخت آکادمیک به درد ما نمیخورد مگر اینه این شناخت به قلب بیاید و انسان آن را باور کند و این باور بارور شود و و بر اساس عبارات زیارت جامعه کبیره انسان بارور نیست مگر اینکه رام خدا و امام شود، قلبش تسلیم امام و رایش تابع ایشان شود و به امام نصرت برساند.