اشاعه معنویت به مردم جهان از ضروریات دین است
ـ همراه با بیوگرافی مختصری که از خود بیان میکنید، بفرمایید ارتباطتان با حوزه از کجا و چگونه شروع شد؟
الهام حسنی، متولد ۱۳۶۴ در رفسنجان هستم، بنده بعد از پایان دبیرستان، با توجه به علاقه شخصی و تشویق خانواده بلافاصله در حوزه علمیه حضرت زینب (س) ثبت نام و تحصیل خود را آغاز کردم، فارغ التحصیل سطح ۲ حوزه علمیه در سال ۱۳۹۱ و کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث با گرایش نهج البلاغه در سال ۱۳۹۴ هستم، از سال ۱۳۹۶ به عنوان همکار فرهنگی مشغول به کار شدم. در حال حاضر مسئولیت دپارتمان آموزش زبانهای خارجی حوزه علمیه حضرت زینب و کانون نورالثقلین را به عهده دارم، همچنین به صورت مستمر و منظم جلسات نهج البلاغه را در حوزه علمیه و بیرون از فضای حوزه برگزار میکنم.
ـ از فعالیتهایتان در حوزه زبان بگویید. چرا در این حوزه از بخش فرهنگی شروع به کار کردید آیا پیشزمینهای در این حوزه داشتید؟
بنده با توجه به آموزههای نهج البلاغه که اشاعه دین به مردم جهان را از ضروریات دین می داند، همیشه این خلأ را احساس می کردم و به دنبال یک راهکار بودم.
همچنین با توجه به این نکته که برای انتقال هرچه بهتر پیام و بالا رفتن میزان تأثیرگذاری آن بر مخاطب، روشهایی متعددی وجود دارد؛ بنده تبلیغ بین الملل را به عنوان یکی از روش های مؤثر و جهانی تبلیغ، که کاملا به روز و کانون توجه جوانان هم می باشد را انتخاب کردم و این لازمهاش آموزش زبان انگلیسی بود؛ در نتیجه با شرایطی که در حوزه علمیه فراهم شد و تأسیس بخش بین الملل را به عنوان یک فعالیت فوق برنامه در نظر گرفتم، بنده تمام تلاشم را برای پیشبرد این هدف معطوف کردم و با مطالعه موسسات بین المللی و پژوهشکدههای جهانی به گسترش دپارتمان پرداختم و الحمدلله تا اکنون موفق به جذب زبان آموز از همه اقشار جامعه شدهام.
ـ توضیح مختصری درباره زبانآموزان مدرسه بگویید، در چه رنج سنی هستند؟ آیا از خانواده طلاب هستند یا اقشار مختلف مردم؟
زبانآموزان در ابتدا طلاب و خانواده آنها بودند و با گسترش کار از غیرطلاب هم در مقاطع مختلف ثبت نام شد؛ پیش دبستاتی، دبستان دوره اول و دوم(دختران و پسران)، دبیرستان دوره اول و دوم( ویژه دختران)، دانشجویان و اساتید دانشگاه، زنان خانه دار و مشاغل آزاد.
ـ در عرصه بینالمللی و با یادگیری زبان، فعالیت خاصی(فعالیت فرهنگی ـ تبلیغی) انجام میدهید؟
بله، قرآن پژوهی دو زبانه یکی از فعالیتهای مورد توجه دپارتمان است؛ به طور مثال در قالب مقالات ۵ پاراگرافی زبان آموزان قرآن را بر اساس آیات خودش معرفی می کنند.
ـ آیا از کشورهای دیگر مخاطب برای پاسخگویی داشتید؟
در حال حاضر مخاطبین ما فقط در داخل کشور هستند، ان شاالله سعی بر گسترش آن به خارج از مرزها را داریم.
ـ با توجه به وجود موج کرهای در کشور، آیا لزومی برای یادگیری زبان کرهای در طلاب میبینید یا خیر؟
با توجه به اقبال جامعه به خصوص نوجوانان از این زبان، آموزش این زبان قطعا مورد نیاز جامعه است تا آموزش صحیح و هدف دار صورت بگیرد ولی باید مرحله به مرحله پیش رفت و فعلا از زبان انگلیسی که بین المللی است شروع کنیم تا ان شاالله در آینده نزدیک به زبان های دیگر هم پرداخته شود.