۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
کد خبر: ۷۷۵۱۴۳
امام جمعه موقت تهران:

برهنگی در تاریخ کهن اقوام ایرانی جایگاهی نداشته است

برهنگی در تاریخ کهن اقوام ایرانی جایگاهی نداشته است
آیت الله صدیقی پنجمین نمایشگاه ملی فردخت در کاشان را نشانه تاریخ ملیت و اقوام ایرانی دانست و گفت: برهنگی در تاریخ کهن اقوام ایرانی جایگاهی نداشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، آیت الله صدیقی در حاشیه نمایشگاه فردخت در گفت‌وگو با خبرنگاران با تبریک ولادت با سعادت امام زمان (عج)، گفت: قرآن می‌فرماید ما بشر را با کرامت آفریدم چرا که ارزشمند است و حفظ ارزش‌های انسانی لازمه انسانیت انسان‌ها است.

وی با بیان اینکه هم افکار و گرایش‌ها باید به سوی امور ارزشی سوق داده شود و هم عملکرد‌ها سنگین و متین باشد، افزود: در این راستا هنر و هنرمند نقش اساسی و مهمی دارد که بتواند کرامت و شخصیت و ارزش انسانی را طراحی کند و در عرصه‌های مختلف به عنوان نماد برای زندگی ارزشی انسان عرضه کند که یکی از آنها پوشش و لباس است.

آیت الله صدیقی ادامه داد: لباس در قرآن کریم بعنوان یک ارزش و لباس تقوا معرفی شده است و چنانچه ارزش نماد پیدا نکند و نمود نداشته باشد مروج نیست و نشر نمی‌شود.

امام جمعه موقت تهران انسان‌ها را دارای ارزش الهی دانست و تأکید کرد: انسان الهی، کارهایش الهی و نماد الهی باید داشته باشد و لباس‌های ظاهری نیز جزء امور انسان‌ها است و در طول تاریخ نیز ملت‌های اصیل همه پوشیده بودند.

وی پنجمین نمایشگاه ملی فردخت در کاشان را نشانه تاریخ ملیت و اقوام ایرانی دانست و با بیان اینکه در این نمایشگاه نماد و فرم و لباس اقوام ایرانی به نمایش گذاشته است، اظهار داشت: برهنگی در تاریخ کهن اقوام ایرانی جایگاهی نداشته است.

آیت الله صدیقی با بیان اینکه همه ملیت‌ها و اقوام و نژاد‌های ایرانی دارای پوششی هستند که نشان کرامت و شخصیت آنها است، گفت: هر ملتی ایده و آرمان و مقاصد خود را در پوشش خود به صورت آموزه در هنر پیاده کند که وقتی لباس می‌پوشد همه فرهنگ ملت خود را به نمایش بگذارد.

به گفته وی رهبر معظم انقلاب مرجع تقلید و زعیم نام آور جهان تشیع است، اما برای اینکه امت‌ها را متوجه جهاد و جبهه مقاومت کند چفیه می اندازند.

امام جمعه موقت تهران لباس‌های طراحی شده در نمایشگاه ملی فردخت با موضوع مقاومت و آزادی را قابل تقدیر دانست و افزود: آزادی و بلند پروازی و آسمانی بودن و آزادی در لباس‌های طراحی شده در این نمایشگاه نمود دارد.

آیت الله صدیقی گفت: طراحی مقاومت در مدل لباس، ترویج مقاومت است و طراحی آزادی در مدل لباس آسمانی شدن و بلند پروازی و خارج شدن از منجلاب غرایز حیوانی و شهوانی است، از این رو موضوع تنوع در لباس‌های نمایشگاه حائز اهمیت است چرا که انسان خواه ناخواه روحیه تنوع طلبی دارد.

وی تنوع در مدل‌های لباس ایرانی اسلامی را سازنده و ارزشی دانست و گفت: اگر تنوع انسان را به سوی هرزگی سوق دهد ضد ارزش است.

به گفته وی تنوع انواع مد‌ها و انواع لباس‌های ایرانی اسلامی در نمایشگاه ملی فردخت در عین زیبایی و هنری بودن این غریزه و هنر تنوع طلبی را در کرامت انسانی طراحی و پیاده کرده است.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: دست اندرکاران نمایشگاه ملی فردخت طی چند سال اخیر در بعد طراحی، پیاده کردن هنر و آوردن طراح‌های متنوع موفق بوده اند چرا که زمینه تشویق و ترغیب طراح‌ها را برای حضور در میدان طراحی مد و لباس فراهم پشتوانه و تبلیغ خوبی است تا طراحان برای ارائه طرح‌های بهتر و زیباتر ایرانی اسلامی به رقابت با یکدیگر بپردازند. 

وی با تأکید بر اینکه نمایشگاه ملی فردخت یک اتمام حجت برای همه کسانی است که به دنبال زیبایی و قشنگی هستند افزود: این نمایشگاه ثابت کرد که هم می‌توان کرامت و مد را با هم داشت و هم قشنگ پوشید و قشنگ زندگی کرد.

به گفته وی نمایشگاه ملی فردخت که تنوع مدل‌های لباس ایرانی اسلامی را به نمایش گذاشته است، فرصتی است برای همه افرادی که دنبال هنر و زیبایی و جمال هستند.

امام جمعه موقت تهران متذکر شد: اگر کسی بعد از نمایشگاه ملی فردخت به دنبال لباس‌های فرهنگ بیگانه و ضد ارزشی برود هم نزد خدا حجتی ندارد و هم نزد مردم جایگاهی ندارد، چرا که بهترین لباس‌های ایرانی اسلامی در این نمایشگاه عرضه شده است که حتی برای دانشگاه‌ها سوژه‌های تبلیغاتی خوبی است و در تحول پوشش جهانی موثر باشد.

وی افزود: ما امروز با یک آسیب اجتماعی روبرو هستیم و آن هم حضور بیگانگان در ارائه لباس‌هایی است که فرهنگ ملی و تاریخی و شخصیت اسلامی و انسانی ما را مورد تهدید قرارداده است.

آیت الله صدیقی در ادامه ابراز امیدواری کرد دستاورد‌های نمایشگاه ملی فردخت و مدل‌های ارائه شده ایرانی اسلامی در این نمایشگاه در زندگی اجتماعی ما بروز و ظهور داشته باشد و بتواند در پیشگیری از بدپوشی، بد حجابی و بی حجابی موثر باشد.

وی به دستاورد‌ها و آثار عینی نمایشگاه لباس مشهد اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه مشهد با استفاده از یک چرخ خیاطی برای بانوانی که چادر نداشتند، چادر دوخته می‌شد و خانمی که بدون چادر وارد نمایشگاه شده بود با چادر از نمایشگاه خارج می‌شد.

امام جمعه موقت تهران همچنین با بیان اینکه همه پیامبران از زیبایی در حد وفور از جانب خداوند بهره‌مند شدند و زیباترین آنها پیامبرکرم (ص) بود و امام زمان نیز آینه تمام نمای جمال خدا و جمال رسول الله است، افزود: همه زیبایی در بهشت جمع شده و هیچ نقصی در بهشت نیست و هرکس در بهشت است جمیل و کامل است.

آیت الله صدیقی گفت: در بین این همه زیبایی، طاووس اهل بهشت امام زمان (عج) است و وقتی امامی اینگونه داریم باید زندگی ما هم مانند امام مان باشد و احکام و معاشرت‌ها و لباس‌های ما هم به گونه ای باشد که امام زمان (عج) آن را بپسندد./۱۳۰۷/

محمد ملک آبادی
ارسال نظرات