۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۱
کد خبر: ۷۷۵۲۷۰
آیت الله اعرافی مطرح کرد؛

واسپاری بسیاری از امور به استان‌ها در طرح تحولی حوزه/تعامل حوزه های علمیه شیعه و سنی تقویت شود

واسپاری بسیاری از امور به استان‌ها در طرح تحولی حوزه/تعامل حوزه های علمیه شیعه و سنی تقویت شود
مدیرحوزه‌های علمیه کشور گفت: در طرح تحولی حوزه های علمیه بسیاری از امور از جمله برگزاری دروس سطوح عالی، خارج فقه واصول، رشته های تخصصی، آموزش های مهارتی، امور تبلیغی به استان ها واسپاری شد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت‌الله علیرضا اعرافی در دیدار استاندار، نماینده ولی فقیه و نماینده خبرگان رهبری در استان هرمزگان اظهار کرد: امروز ۷۲ امین سفر استانی را در استان آذربایجان شرقی با برنامه هایی فشرده پشت سر گذاشتیم و ان شاءالله آثار و برکات ارزشمندی بهمراه داشته باشد، سفرهای معکوس زیادی هم وجود داشته و ادامه دارد که در خدمت بزرگان استان و حوزه استان در قم برگزار می شود.

مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: نظامات آموزشی، پژوهشی و تبلیغی حوزه های علمیه بر پایه برنامه های تحولی ۵ ساله و برش های یکساله طراحی و پیاده سازی شده است و امسال چندمین سال اجرای موفق آن هستیم، بر مبنای همین برنامه های تحول، مرکز مدیریت حوزه علمیه هرمزگان می تواند بر اساس برش های استانی برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را طراحی و بر اساس آمایش سرزمینی مرکز مدیریت به اجرا درآورد.

آیت‌الله اعرافی نگاه ویژه مرکز مدیریت را به استان ها محور سخن قرار داد و افزود: در طرح تحولی حوزه های علمیه بسیاری از امور از جمله برگزاری دروس سطوح عالی، خارج فقه واصول، رشته های تخصصی، آموزش های مهارتی، امور تبلیغی به استان ها واسپاری شد و جا دارد مرکز مدیریت حوزه علمیه استان هرمزگان نسبت به این موارد توجه ویژه داشته باشد.

تعامل حوزه های علمیه شیعه و اهل سنت باید تقویت شود

عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: پیشنهاد من این است که بر اساس برنامه های ابلاغی در نیمه اول سال ۱۴۰۴ برشی از برنامه ۵ ساله دوم را با همکاری دفتر برنامه ریزی و نظارت مرکز مدیریت حوزه و تشکیل شورای علمی در استان با حضور نخبگان، متناسب با آمایش سرزمینی منطقه تدوین کنید. این برنامه می تواند فرا نهادی و مشترک میان دستگاه ها و نهادهای حوزوی و تبلیغی و فرهنگی باشد.

مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: برنامه ۵ ساله دوم از دو بُعد تشکیل شده است که بخشی از آن به درون حوزه به صورت مستقیم اشاره دارد مانند، رشته های علمی، گروه های پژوهشی و بخش دوم آن مانند یک لبه بیرونی مانند تبلیغ و مسائل فرهنگی است که به سایر دستگاهها مرتبط می باشد.

آیت الله اعرافی خطاب به استاندار و نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، تصریح کرد: ان شاءالله به مسائل حوزه علمیه در استان و شهرستان ها توجه کنید؛ حوزه و مدارس علمیه باید متناسب با نیازهای منطقه گسترش پیدا کند و مرکز مدیریت حوزه هم از نظر نرم افزاری و در حد ممکن سخت افزاری در کنار شما است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه به طرح قرارگاه مسجد اشاره کرد و افزود: در این طرح علاوه بر حوزه های علمیه خواهران و برادران، سازمان تبلیغات و دیگر نهادهای مرتبط در قالب یک شورای هماهنگی زیر نظر حوزه علمیه و با مشارکت استانداری در سطح استان بدون هیچ تَحَکُمی با مشارکت مردم اجرا شود؛ راه اندازی اردوهای فرهنگی با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه می تواند به عنوان یک الگو در کشور شود.

وی در ادامه به طرح ها و توافقنامه های همکاری مرکز مدیریت حوزه با سازمان ها و وزارتخانه ها اشاره کرد و ادامه داد: تاکنون بیش از یکصد توافقنامه منعقد شده است ولی از نظر ما توافقنامه ای دارای اعتبار است که منجر به تشکیل کارگروه مشترک و برنامه ۵ ساله گردد. نمونه آن همکاری حوزه و آموزش و پرورش که برنامه ۵ ساله دوم همکاری آن هفته گذشته به امضای مدیرحوزه و وزیر آموزش و پرورش رسید.

تعامل حوزه های علمیه شیعه و اهل سنت باید تقویت شود

عضو مجلس خبرگان رهبری با تشکر از اهتمام جدی رئیس جمهور به بحث آموزش و پرورش، تصریح کرد: اختصاص جلسه ای به صورت هفتگی به موضوع آموزش و پرورش، اهمیت جایگاه این بنیادین را می رساند چرا که اگر بخواهیم فرهنگ در جامعه قوت و رشد ارزشمندی داشته باشد باید سه ضلع مدرسه، حوزه و دانشگاه مورد توجه ویژه قرار گیرد و آموزش و پرورش در رأس آن قرار دارد.

مدیرحوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به مناطق تقسیم بندی شده طرح تحولی حوزه اشاره کرد و گفت: در طرحی جدید که به زودی ابلاغ خواهد شد منطقه دیگری متشکل از چند استان تقریبا مرزی با نگاه و برنامه ای ویژه به مناطق تقسیم بندی شده مرکز مدیریت حوزه های علمیه اضافه شده است که شامل استان های کردستان، هرمزگان و... می باشد که با توجه به مشترک بودن این مناطق میان شیعیان و اهل سنت، می طلبد که تعامل حوزه های علمیه شیعه و اهل سنت تقویت شود، چرا که در این برهه از زمان که دشمنان به دنبال تفرقه افکنی میان شیعه و سنی هستند، این تعامل می تواند بسیار اثرگذار و گره گشا باشد.

ارسال نظرات