حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی:
اکتفای به عقل و فطرت برای هدایت بشر کافی نیست

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه خداوند برای هدایت بشر تمامی اسباب را مهیا نموده است، گفت: اسباب هدایت انسان هم درونی و هم بیرونی است.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت اظهار داشت: در آیات ۳۳ و ۳۴ سوره مبارکه آل عمران کلمه «اصطفی» ذکر شده است که به معنای برگزیده است و این کلمه چندین مورد در قرآن در خصوص انبیا و اولیای الهی ذکر شده است.
وی افزود: انتخاب شدن برای نبوت و رسالت الهی مربوط به ظرفیت ها و توانایی های افراد است و هر کسی نمی تواند در این جایگاه انتخاب شود و مستلزم داشتن توانمندی های خاصی است؛ به همین خاطر خداوند برای هدایت جامعه افراد خاصی را انتخاب می کند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: وقتی سازمان حج و زیارت می خواهد برای کاروان ها مدیر و روحانی کاروان اعزام کند باید این مدیران تواناهایی خاصی را داشته باشد تا بتوانند مدیریت کاروان را بر عهده بگیرند.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در آیه ۳۳ کلمه «اصطفی» به حضرت آدم و حضرت نوح اشاره شده است که از سوی خداوند برای هدایت جامعه، نبوت و پیامبری انتخاب شده اند و همچنین خاندان ابراهیم و عمران انتخاب شدگان از سوی خداوند هستند که پیامبران نسل بعدی هستند.
وی تأکید کرد: رسالت عده ای از پیامبران جهانی و عده ای نیز منطقه ای است که مربوط به نوع مأموریت و رسالت آن ها است و نکته ای است که از آیه ۳۳ استفاده می شود.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت یادآور شد: در آیه ۳۴ نیز به مسئله «ذریه» اشاره شده که اشاره به نسل است که در این آیه بیان شده است.
وی افزود: شخصیت انسان ها با وراثت، تربیت و محیط شکل می گیرد به همین خاطر در روایات تأکید شده است با زنانی ازدواج کنید که دارای اصل و نسب خوبی باشند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی خاطرنشان کرد: خداوند برای هدایت بشر تمامی اسباب را مهیا نموده است و اسباب هدایت انسان هم درونی و هم بیرونی است که عقل و فطرت جزو عوامل درونی و ارسال انبیای الهی نیز از عوامل بیرونی هدایت است و نمی توان به عقل و عوامل درونی اکتفا نمود بلکه برای تثبیت این هدایت الهی به عوامل بیرونی نیاز داریم و بدون بهره مندی از عوامل بیرونی به انحراف دچار می شویم.
ارسال نظرات