۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۵
کد خبر: ۷۷۹۳۶۲
حجت الاسلام مومنی مطرح کرد؛

بازگشت به هویت ایرانی اسلامی، مسأله مورد تاکید رهبر معظم انقلاب

بازگشت به هویت ایرانی اسلامی، مسأله مورد تاکید رهبر معظم انقلاب
استاد حوزه و دانشگاه گفت: بصیرت یکی از لوازم اصلی در تحقق تحولات سیاسی است و برای آنکه تحولی در عرصه سیاست رخ دهد، باید افراد به درستی تحلیل کنند و از فتنه‌ها و مسائل مختلف آگاه شده تا این بصیرت، که در مردم ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث رشد سیاسی و اجتماعی آنان شود.

حجت الاسلام مومنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، ابراز داشت: تحولات در عرصه‌های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی و فرهنگی از نظر مقام معظم رهبری بسیار متنوع و گسترده است و این تحولات شامل تحولات فرهنگی نیز می‌شود که به شکل‌های مختلفی در قالب‌های متفاوت مطرح شده‌اند، مانند: جنگ فرهنگی و قطعنامه فرهنگی، که نشان از لزوم تحول در این عرصه دارد.

وی ادامه داد: در این راستا، تحولات باید در تمامی حوزه‌ها از جمله علم، سیاست و فرهنگ اتفاق بیفتد. یکی از مباحثی که مقام معظم رهبری به آن تأکید دارند، تحول در عرصه سیاست است. این تحول باید ابتدا در درون فرد رخ دهد، به طوری که افراد باید به ریشه‌های هویتی خود بازگردند.

حجت الاسلام مومنی در پاسخ به چگونگی تحول در سیاست و بازگشت به هویت بیان داشت: یکی از مباحثی که رهبری بر آن تأکید دارند، بازگشت به هویت اسلامی و ایرانی است. حضرت امام خمینی(ره) نیز با بیداری که در مردم ایجاد کردند، تحول بزرگی در عرصه سیاست رقم زدند. این بیداری ابتدا در درون افراد رخ داد و سپس در جامعه جاری شد. تحولی که در درون انسان‌ها باید به وجود آید، به تدریج در سطح جامعه ظاهر می‌شود و مردم برای تحقق تغییرات سیاسی و اجتماعی آماده‌اند.

وی درباره لزوم بصیرت در تحولات سیاسی اظهار داشت: بصیرت یکی از لوازم اصلی در تحقق تحولات سیاسی است و برای آنکه تحولی در عرصه سیاست رخ دهد، باید افراد به درستی تحلیل کنند و از فتنه‌ها و مسائل مختلف آگاه شده تا این بصیرت، که در مردم ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث رشد سیاسی و اجتماعی آنان شود؛ به همین دلیل، همیشه باید مردم در جریان امور سیاسی و اجتماعی قرار بگیرند تا تحولات به طور آگاهانه و از پایین به بالا شکل بگیرد به طو رمثال در کشورهای همسایه شاهد این موضوع هستیم که دشمن در حال از بین بردن مولفه های هویتی در این کشور ها است.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: یکی از نکات کلیدی در تحولات سیاسی این است که این تغییرات باید از کف جامعه شروع شود و مقام معظم رهبری بر این موضوع تأکید دارند که مردم باید در جریان مسائل قرار بگیرند و در فرآیند تغییرات مشارکت کنند. تغییرات سیاسی و اجتماعی نباید فقط از بالا به پایین صورت گیرد؛ بلکه مردم باید در این فرآیند نقش اساسی داشته باشند و در همین جاست که نقش خواص و هدایتگری آنها روشن می شود.

وی نقش روحانیت در تحولات اجتماعی موثر دانسته و افزود: روحانیت و طلاب با توجه به جایگاه ویژه‌ای که در جامعه دارند، باید در این تحولات سیاسی و اجتماعی نقش‌آفرینی کنند. طلاب باید در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی حضور فعال داشته باشند و به تبیین مسائل روز برای مردم بپردازند. از آنجا که مردم همواره به روحانیت اعتماد دارند، این قشر می‌تواند نقش مؤثری در بصیرت‌افزایی و ایجاد تغییرات داشته باشد.

حجت الاسلام مومنی با برشمردن ویژگی‌های فرد تحول‌خواه ادامه داد: فرد تحول‌خواه باید از کلیشه‌ها و محافظه‌کاری‌ها دور باشد و به جای قناعت به وضع موجود و انفعال در برابر آن، همواره به دنبال بهبود شرایط باشد و چنین فردی نباید از اقدام و شجاعت در برابر مشکلات هراس داشته باشد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب باید بر اساس اقتضائات روز و شرایط زمان و مکان حرکت کند؛ کسانی که تحول‌خواه هستند، باید همواره رو به جلو حرکت کنند و از موانع و محدودیت‌ها عبور نمایند که به تعبیر شهید مطهری مصلحان اجتماعی هستند.

برچسب ها: بصیرت تحول سیاست
ارسال نظرات