۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۲
کد خبر: ۷۸۱۰۰۲
کاجی:

شهدای روحانیت پرشمارترین و بی‌صدا‌ترین شهدا هستند

شهدای روحانیت پرشمارترین و بی‌صدا‌ترین شهدا هستند
فرمانده و روایتگر دوران دفاع مقدس با مرور خاطراتی از رشادت‌های روحانیون در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، تأکید کرد: شهدای روحانی پرشمارترین و در عین حال بی صداترین شهدای انقلاب اسلامی هستند.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیین گرامیداشت شانزدهمین یادواره شهدای مدرسه علمیه قدیری روز دوشنبه با حضور جمعی از طلاب، روحانیون، خانواده‌های شهدا و پیشکسوتان دفاع مقدس در مدرسه علمیه آیت‌الله بهجت برگزار شد.

در این مراسم حاج حسین کاجی از فرماندهان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس ضمن روایت حماسه‌های فراموش‌نشدنی طلاب رزمنده از جایگاه ویژه روحانیت در دفاع مقدس سخن گفت و با انتقاد از بی‌توجهی به این قشر در برخی یادمان‌ها، تأکید کرد: شهدای روحانی پرشمارترین شهدا هستند، اما کمتر نامشان در رسانه‌ها و محافل عمومی دیده می‌شود.

این فرمانده و روایتگر دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: یادواره‌های شهدا باید محلی برای زنده نگه‌داشتن نام و مسیر شهدای روحانیت باشد. این شهدا پرجمعیت‌ترین گروه در بین شهدا هستند، اما گمنام‌ترین. ما وظیفه داریم به نسل جدید بگوییم چه کسانی مسیر عزت و استقلال کشور را هموار کردند.

وی در ادامه یادآور شد: در یک عملیات در سال ۱۳۶۸، ما تنها در همان سال ۱۲۶۵ شهید روحانی دادیم. در یکی از این عملیات‌ها که به دیوارهای بصره رسیدیم، ۵۶۷ شهید روحانی تقدیم کردیم. از همین مدرسه آیت‌الله بهجت، شهید احمد شریفیان هنوز برنگشته است. او در جاده آبادان و ماهشهر اسیر شد و حتی در زندان بصره نیز دست از تبلیغ برنداشت.

کاجی در ادامه به ذکر خاطراتی از شهدای بزرگ روحانی پرداخت و با اشاره به شهید حسینی گفت: ایشان را از طبقه بالای مدرسه فیضیه پرتاب کردند اما امروز صدای او به اقصی نقاط عالم رسیده است. در حالی که هنوز در بسیاری از محافل از شهدای روحانی سخنی به میان نمی‌آید.

وی با ذکر اسامی برخی از شهدای برجسته از جمله شهید شریف قنوتی، شهید سید اسدالله مدنی و شهید نواب صفوی به نقش مؤثر روحانیت در جبهه‌ها و پشت جبهه‌ها اشاره کرد و گفت: اولین کسی که در ایران لشکر قدس را شکل داد یک روحانی بود.

کاجی افزود: صدام حسین که با تمام ادعایش از تکریت بر کشور ما تاخت، امروز قبرش به مزبله‌دان تاریخ پیوسته است و نامی از او باقی نمانده؛ اما شهدای ما، هر روز در جهان زنده‌تر از دیروز شده‌اند.

این پیشکسوت دفاع مقدس با اشاره به نگرانی‌های عرفانی و معنوی آیت‌الله بهجت(ره) گفت: ایشان همیشه افسوس می‌خوردند که چرا از ظرفیت شهدا استفاده نمی‌شود و نسل امروز نسبت به این الگوهای بزرگ معرفتی بی‌تفاوت شده است.

این فرمانده و روایتگر دوران دفاع مقدس با انتقاد از برخی نگاه‌های سطحی به مفهوم مقاومت گفت: مقاومت فقط در قالب نرم‌افزار فرهنگی معنا نمی‌شود، بلکه ابعاد سخت‌افزاری نیز دارد. حجت‌الاسلام سید هاشم صفی‌الدین به درستی بر این نکته تأکید دارد که مقاومت یعنی ایستادن واقعی در میدان، نه فقط سخن گفتن از آن.

ارسال نظرات