پاسخ مجمع نمایندگان طلاب به یادداشت مغرضانه روزنامه جمهوری اسلامی

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در پاسخ به یادداشت مغرضانه روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی» بیانیه ای صادر کرد.
متن این بیانیه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كونوا قَوّامينَ لِلَّهِ شُهَداءَ بِالقِسطِ ۖ وَلا يَجرِمَنَّكُم شَنَآنُ قَومٍ عَلىٰ أَلّا تَعدِلُوا ۚ اعدِلوا هُوَ أَقرَبُ لِلتَّقوىٰ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبيرٌ بِما تَعمَلونَ.(مائده آیه﴿۸﴾)
یادداشت دور از انصاف و بدون آگاهی مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در نقد «همایش یکصد سالگی باز تأسیس حوزه علمیه قم» با ظاهری مصلحانه، اما رنگ و بویی سیاسی و با ادبیاتی تلخ و ناامید کننده، فرسنگ ها دور از حقیقت امروز حوزه های علمیه، منتشر و به زیر سوال بردن خدمات متعدد نهاد مردمی روحانیت به کشور تلاش کرد.
حوزه علمیه، سنگر همیشگی مردم و حافظ ارزشهای انقلاب اسلامی
حوزه علمیه، نهادی کهن و ریشهدار است که همواره در طول تاریخ، سنگر مستحکم مردم و پناهگاه آنان در برابر ظلم و ستم بوده است. در دوران معاصر، از قیامهای عدالتخواهانه در دوران قاجاریه گرفته تا مبارزات ضداستعماری در عصر پهلوی، روحانیت همواره در کنار مردم بوده و در راه دفاع از حقوق آنان، جان و مال خود را فدا کرده است و در این مسیر آگاهی بخش هجرت ها، زندانها، تبعیدها و شهادت را در آغوش کشیده پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نیز، حوزه علمیه با هدایتهای داهیانه امام خمینی کبیر (ره) و رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، نقش بیبدیلی در حفظ و تداوم این انقلاب ایفا نموده است.
حوزههای علمیه با تربیت طلاب و روحانیون متعهد و متخصص و دلسوزبه حال مردم، به ترویج دین و اخلاق در جامعه کمک کرده و با نشر معارف اسلامی و تبیین ارزشهای انقلاب، در برابرشبیخون و هجمههای فرهنگی دشمنان ایستادگی مینمایند.
در طول این مدت هر گاه روحانیت اصیل انقلابی تربیت یافته در مکتب پیر جماران، بر مسندی نشسته و منصبی را برعهده گرفته، همچون شهید رئیسی و دیگر بزرگان دست آورد اخلاص، مردم داری، خدمت و مجاهدت را برای دین و کشور به ارمغان آورده اند
دغدغههای حوزه علمیه، دغدغههای مردم و دفاع از حقوق ایشان است
همواره دغدغه حوزه و حوزویان، همان مشکلات مردم بوده و هست، و مراجع عظام تقلید و علمای اعلام همواره نسبت به وضعیت نامطلوب معیشتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم دغدغهمند بوده و در راستای رفع این مشکلات، از هیچ کوششی دریغ نورزیده وهمواره لزوم رسیدگی به مشکلات را به مسئولان امر گوشزد و در رفع آن تاکید نموده اند.
نگارنده یادداشت مذکور غیر واقع بینانه مدعی است: «جامعه ایرانی نه در بخش معنوی و نه در بخش مادی با آنچه که فلسفه انقلاب اسلامی و رسالت جمهوری اسلامی اقتضا دارد نسبتی ندارد بر فرض محال بخشی از این ادعا درست باشد ما به ایشان با ضرس قاطع یادآور می شویم که این مسئله نه از عملکرد حوزه و روحانیت، که نتیجه عملکرد همپیالگان همین نویسنده است. همان هایی که با سوء استفاده از ارمغان انقلاب و جمهوری اسلامی یعنی مردم سالاری دینی اخلاق، فرهنگ و معنویت مردم را به مسلخ رقابت های انتخاباتی و تسویه حساب های سیاسی و گرایش های حزبی و منافع گروهی خود بردند و بدون توجه به توصیه های مراجع معظم تقلید و بزرگان حوزه های علمیه، با گزینش ناصالحان و سپردن عنان ملک و ملت به نالایقانی که ره آوردی جز تعطیلی کشور و خوش رقصی برای بیگانگان نداشته و حتی پس از نخ نمایی ازعملکردهای غلطشان که موجب رسوایی شان نیز شد، به جای عذرخواهی از ملت بزرگ ایران با فرافکنی ناجوانمردانه، نظام اسلامی و رهبری را مقصر معرفی کردند و ارکان انقلاب را هدف تیرهای مسموم و پر از بغض و نفرت خود قرار دادند.
حوزه علمیه، پیشگام در خدمترسانی به مردم حوزههای علمیه در سراسر کشور، با تأسیس مؤسسات علمی و فرهنگی و خیریه های پزشکی و معیشتی، ایجاد مراکز نیکوکاری، صندوقهای قرضالحسنه و بیمارستانهای تخصصی، تلاش میکنند تا بخشی از مشکلات معیشتی و درمانی و نیازهای مردم را برطرف کنند. طلاب و روحانیونی که در اوج مشکلات معیشتی، در انواع بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و کرونا با حضور فعال و جهادی در مناطق محروم و کم برخوردار و دورافتاده، به ارائه خدمات متنوع عمرانی، آموزشی، فرهنگی و بهداشتی میپردازند و پناه اقشار مختلف مردم هستند حق شان این قضاوت غلط شما نیست.
حوزه علمیه، منتقد منصف و مطالبهگر حقوق مردم بوده هست و خواهد بود حوزه علمیه، ضمن حمایت از نظام مقدس جمهوری اسلامی، همواره نقش منتقد منصف و مطالبهگر حقوق مردم را ایفا نموده است. مراجع عظام تقلید و علمای اعلام، با بیان صریح و شجاعانه انتقادات خود، تلاش میکنند تا مسئولان را از اشتباهات وترک فعل های خود آگاه سازند و آنان را به اصلاح امور ترغیب نمایند.
تأکیدات مکرر مراجع معظم تقلید بر ضرورت مبارزه با فساد، رعایت عدالت اجتماعی، تقویت تولید ملی، ایجاد اشتغال برای جوانان و رفع تبعیض، نشاندهنده دغدغههای جدی و مسئولیت پذیری حوزه های علمیه در قبال مسائل و رفع مشکلات جامعه است.
روابط عمومی مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم