تمجید رهبر انقلاب، مراجع تقلید و علما از رئیسی که خادم ملت بود

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، سی اردیبهشت برای ملت ایران یادآور خاطره حادثه ای بسیار تلخ و دردناک است. روزی که یک ملت عزادار رئیس جمهور، بلکه خادم ملت شدند. آری خورشیدی که در افقِ خدمت میدرخشید و شبانهگاهِ غربت، در راهِ وطن غروب کرد.
آیتالله رئیسی، نه فقط یک نام، که یک مکتب بود؛ مکتبی از ایثار، اخلاص و مجاهدت در مسیرِ عدالت. او که عمرش را وقفِ مردم کرد، در نهایت، با پروازِ ملکوتیاش، درسِ وفاداری تا پای جان را به ما آموخت.
اگر بخواهیم از او بگوییم، باید از مردی گفت که دلش برای محرومان میتپید. از کسی که در سکوتِ شبهای سردِ خراسان، به فکرِ یتیمان بود و در گرمای روزهای سخت، دستِ نیازمندان را میفشرد. رئیسی، اسوهی ادب و تواضع بود؛ هم در لباسِ قضاوت، منصفانه حکم میزد و هم در قامتِ ریاست جمهوری، پدرانه هدایت میکرد.
یادم میآید روزی گفته بود: *"خدمت به مردم، عبادت است."* و او خود، تا آخرین لحظه، این عبادت را به جا آورد. حتی وقتی خبرِ شهادتش آمد، دلها لرزید، اما روحِ بزرگش، میانِ آهنگِ ملائک گم شد تا ثابت کند شهیدان، هرگز نمیمیرند.
آری، آیتالله رئیسی رفت، اما مثلِ رودی که به دریا میریزد، وجودش در تاریخ جاری است. او به ما آموخت که زندگی، وقتی ارزش دارد که در راهِ خدا و خلقِ خدا فدا شود. امروز، یادش چراغِ راهمان است و از این چراغ پاسداری کنیم.
خبرگزاری رسا از این رو در آستانه سالروز ملکوتی شدن سیزدهمین رئیس جمهور کشور عزیزمان ایران به بازخوانی سخنان و پیام های رهبر انقلاب، مراجع تقلید و علما درباره ابعاد مختلف شخصیتی و خدمات برجسته شهید رئیسی پرداخته است تا بار دیگر در قالب قلم یاد این شهید خدمت را زنده نگه دارد.
رهبر معظم انقلاب:
بعد از فقدان این عزیز، من دیدم تقریباً همهی روزنامهها، همهی مطبوعات، در فضای مجازی، اشخاص گوناگون از جریانهای مختلف، از خدمات او و تلاشهای شبانهروزی او حرف میزنند، از او تمجید میکنند، تعریف میکنند؛ دلم سوخت؛ دلم برای رئیسی سوخت؛ [بعضی از] اینها در زمان حیات او حاضر نبودند یک کلمه از این حرفها را بگویند؛ در زمان حیات او این برجستگیها را میدیدند امّا کتمان میکردند، بلکه عکس آن را میگفتند و او را میآزردند. البتّه او غالباً جواب نمیداد امّا گاهی پیش من میآمد و مقداری شکایت میکرد. خدای متعال درجات این مرد عزیز و مغتنم را عالی کند.
همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد. رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت.
رهبر انقلاب در انتصاب آیت الله رئیسی به تولیت استان قدس رضوی ابراز داشتند جنابعالی را که خود نشأتیافتهی آن دیار پر برکت، و برخوردار از صلاح و امانت، و کارآزموده در مدیریتهای کلان میباشید، به تولیت آن آستان نورانی و مقدس منصوب میکنم.
اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیدهام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوهی قضائیه و آشنا با همهی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان دادهاید.
انتصاب حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه، ۱۳۹۷/۱۲/۱۶
ما شخصیت برجستهای را از دست دادیم. برادر بسیار خوبی بود. مسئول کارآمد و با کفایت و صمیمی و جدیای بود در کشور.
دیدار نخست وزیر عراق با رهبر انقلاب، ۱۴۰۳/۰۳/۰۲
یک نکتهی دیگر هم منش اخلاقی ایشان [مرحوم رئیسی] بود؛ جدّاً متواضع بود، جدّاً بردبار بود. آدم صبوری بود، آدم بردباری بود، اهل مدارا بود با کسانی که اختلاف نظر داشتند؛ چه اختلاف نظری، چه اختلافات نظریای که منتهی میشد به اختلاف عملی در عرصه. خب میدانید در ادارهی کشور این چیزها وجود دارد دیگر؛ ایشان میآمد به بنده هم میگفت، مطرح میکرد، مواردی را ذکر میکرد، اوقاتش هم تلخ میشد، امّا در عین حال ایشان با آن طرفهای مورد نظر با مدارا رفتار میکرد. ایشان در یک موردی یک اختلافی با یک جایی داشتند، من گفتم شما اصلاً عکسالعمل نشان ندهید؛ خیلی سخت بود برایش، [امّا] اصلاً عکسالعمل نشان نداد، یعنی واقعاً مدارا کرد؛ [در حالی] که اگر ایشان مثلاً این صبر و این تحمّل را نداشت، بنا بود یک دعوای بزرگی در کشور راه بیفتد. ایشان اینجوری بود.
یک خصوصیّت دیگر هم این است که ایشان [مرحوم رئیسی] اهل ذکر و توسّل و دعا بود که ایشان [هم] اشاره کردند. حالا خصوصیّاتِ این دعاهایی را که ایشان گفتند من نمیدانم، امّا میدانم ایشان اهل دعا بود، اهل ذکر بود، اهل توسّل بود، اهل گریه بود و دلش روشن بود و قلباً با عالم غیب مرتبط بود؛ و همینها است که انسان را نجات میدهد، انسان را پیش میبرد.
بیانات در دیدار اعضای هیئت دولت سیزدهم، ۱۴۰۳/۰۴/۱۷
شهید رئیسی (رضوان الله تعالی علیه) اهل کار جهادی بود؛ واقعاً شب و روز نمیشناخت؛ واقعاً دنبال آفرین و احسنت برای اینهمه کاری که میکرد نبود؛ این را ما از نزدیک دیدیم، حس کردیم. به معنای واقعی کلمه تلاش میکرد، کار میکرد، هر آنچه از دستش برمیآمد انجام میداد، خیلیها هم نمیفهمیدند؛ یعنی کارهایی نبود که جلوی چشم مردم باشد، ولی کار میکرد.
بیانات در مراسم تنفیذ حکم چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران ۱۴۰۳/۰۵/۰۷
بنده از همهی دولتها در این سی و چند سال حمایت کردم... لکن در مورد این دولت[سیزدهم]، علاوهی بر کمک، بنده با نگاه به این دوساله میخواهم تمجید هم بکنم؛ یعنی آنچه تا امروز... که این دولت بر سر کار بوده از عملکرد دولت مشاهده کردهایم، مستوجب این است که ما تقدیر کنیم و تمجید کنیم از دولت. در بخشهایی، دولت خوب و قوی ظاهر شده که این بخشها هم بخشهای مهمّی است.
بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۲/۰۶/۰۸
در باب خود رئیسجمهور عزیزمان ــ که رحمت خدا بر او باد ــ همه اعتراف کردند که مرد کار بود، مرد عمل بود، مرد خدمت بود، مرد صفا و صداقت بود؛ این را همه اعتراف کردند. شب و روز نمیشناخت. در خدمتگزاری به کشور، یک نصاب تازهای را به وجود آورد. ما قبلاً هم شخصیّتهای خدمتگزار داشتهایم، امّا نه در این حد، نه با این حجم، نه با این کیفیّت، نه با این صداقت، نه با این پُرکاری و شب و روز نشناختن؛ یک نصاب جدیدی را آقای رئیسی (رحمة الله علیه) در باب خدمتگزاری به ملّت ایجاد کرد.
بیانات در مراسم سی و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (رحمهالله) ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
در بخشی از پیام حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پی شهادت آیت الله رئیسی چنین نگاشته شده است:
ایشان در سال های طولانی و در عرصه های مختلف، خادم مردم و مکتب اهل بیت(علیهم السلام) بود و در ادای وظیفه و خدمت کوتاهی ننمود.
وی و مواضع آگاهانه و توأم با حریت او در سراسر جهان مایۀ عزت و سربلندی امت اسلام گردید و مردم شریف ایران و بسیاری از مظلومان عالم او را هرگز از یاد نخواهند برد.
این مرجع تقلید در دیدار 21 اردیبهشت 1403 با رئیس جمهور ابراز داشت: پرکاری شخص جنابعالی و ارتباط گسترده شما با مردم، مایه امیدواری دوستداران انقلاب و ناامیدی دشمنان است.
حضرت آیت الله نوری همدانی:
مرحوم شهید حجت الاسلام والمسلمین رئیسی (رضوان الله علیه) تمام عمر را با اخلاص و دیانت و تواضع صرف خدمت به مردم و انقلاب نمود و در این مسیر فردی خستگی ناپذیر بود و در همه عرصه ها چه در دستگاه قضا و چه در دوران ریاست قوه مجریه صادقانه عمل نمود و آنچه بنده از ابتدای آشنایی در سال ۵۴ تا به امروز در او دیدم و شهادت می دهم اینست که رضای خدا را در امور در نظر میگرفت و معتقدم شهادت او پاداش این خدمات خالصانه بوده است.
حضرت آیت الله سبحانی:
آن عزیز از دست رفته انسانی فداکار و پرتلاش بود که به شهادت همگان وقت خود را در دوران ریاست جمهوری بر حل مشکلات اقتصادی و سیاسی وقف نمود. و بحمدالله تا آنجا که شرائط اجازه میداد موفقیت بالایی داشت.
حضرت آیت الله شبیری زنجانی:
بی تردید تلاش در خدمت به مردم و خدمتگزاری به آستان قدسی حضرت امام علی بن موسی الرضا (علیه الصلوة والسلام)، اجری عظیم در پیشگاه خداوند متعال دارد.
حضرت آیت الله مظاهری:
رییس محترم جمهور، شخصیّتی متواضع و مردمی و پرکار بود که همواره شوق خدمت به ملّت را داشت و در این مسیر، تمام توان خود را مصروف نمود و انشاءالله تعالی این تلاش صادقانه و صمیمانه در کارنامۀ ایشان در پیشگاه خداوند متعال و اولیاء حق«علیهمالسّلام» به نحو احسن، مورد قبول و عنایت واقع گردد.
آیت الله جنتی:
شهادت رئیس جمهور جهادی و انقلابی؛ خادم الرضا (ع) آیت الله آقای حاج سیدابراهیم رئیسی و همراهان ایشان در سالروز میلاد حضرت ثامن الحجج «علیه آلاف التحیة و الثناء» اگر چه پاداش خدمات و تلاشهای شبانه روزی ایشان نزد پروردگار متعال بود، ولی موجبات تأثر و تألم مردم ایران و آزادگان جهان که دل در گرو نظام مقدس جمهوری اسلامی دارند را فراهم آورد. این رئیس جمهور خدوم و خستگی ناپذیر در تمام عرصههایی که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به خدمتگزاری مشغول بود نمونه اتم و اکمل مدیران انقلابی و ولایی بود و در امور محوله از هیچ کوششی دریغ نورزید و با شهادت در راه خدمت رسانی به این مرز و بوم به درجه رفیع شهادت نائل آمد و مصداق آیه شریفه «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» گردید.
آیت الله خاتمی:
در این مدت ایشان را به اخلاص، تدین، سخت کوشی و مردمی بودن شناختم و بعد از اینکه ایشان رئیس جمهور شدند دو خصلت در شخصیت ایشان بسیار مهم و بارز بود، سخت کوشی که شبانه روز را نمیشناخت و یکپارچه در خدمت مردم بود و این نکته در پیام مقام معظم رهبری هم تاکید شد که رضای خدا را در خدمت به مردم میدید و از عمق جان به مردم علاقه داشت واقعاً بدون هیچ مبالغهای شخصیت کم نظیر است مسئولی این چنینی.
این شهید بزرگوار با تمام وجودش میگفت همه مشکلات را با فضل خدا در درون کشور حل میکنیم و این همه را از ولی امرش آیت الله العظمی امام خامنهای آموخته بود و این ویژگیها و صفات برجسته را به درستی عمل کرد.
آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه:
هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران و خادم الرضا (ع) در ایام دهه کرامت و میلاد هشتمین خورشید امامت (ع) با پروندهای پاک و افتخارآمیز و در حال خدمت به پیشرفت و آبادانی کشور به لقای الهی شتافت، ایشان از ویژگیهای برجستهای برخوردار و صفا و صداقتشان ممتاز و عشق به مردم و بیتابی در مسیر خدمت به آنان و روح جهاد در راه پیشرفت و تعالی کشور در وجودشان موج میزد و بر سر عهد خود با امام خمینی (قدسسره) و شهیدان سرافراز استوار بود و در این مسیر نورانی به شرف شهادت نائل آمد و افتخاری بزرگ در تاریخ ایران و اسلام و انقلاب رقم زد.
آن خادم بزرگ ملت دارای نگاهی بلند و رویکردی بینالمللی و تمدنی بود و با پیروی از رهبری معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) گامهای بزرگی در مسیر تحول کشور و قوای قضائیه و اجرائیه و پیشرفت گفتمان اسلام ناب و آرمانهای انقلاب اسلامی در ایران و منطقه و جهان برداشت و بر سر این میثاق ایستاد و به قله رفیع شهادت نائل آمد.
آیت الله رجبی:
این مرد بزرگ و مخلص که تمام عمر پربرکت خود را وقف خدمت به اسلام و مردم نمود، در تمامی عرصههایی که احساس تکلیف میکرد، بدون هیچ گونه ملاحظهای حضور یافته و با تعهد و مجاهدت مثالزدنی، منشأ خدمات ارزشمندی به کشور و نظام اسلامی شد.
اهتمام ایشان به حفظ و ترویج ارزشهای والای انقلاب اسلامی زبانزد خاص و عام بود. فروتنی و تواضع بینظیر ایشان، در کنار صبر و بردباری مثالزدنی، قلب هر انسانی را مجذوب خود میکرد و در مدت کوتاهی، محبت ایشان در دل هر کس که با ایشان دیدار و گفتگو میکرد، نقش میبست.
خدمات ماندگار ایشان در مسند رئیس قوهقضائیه و مجاهدتهای شبانهروزی، سفرهای متعدد استانی و حضور بیواسطه در میان مردم در دوران ریاستجمهوری و در مجموع، بازگرداندن ریل مدیریت کلان کشور به مسیر اصیل انقلاب اسلامی از سوابق درخشان ایشان است.
یکی از ثمرات ارزشمند حضور ایشان در مسند ریاست جمهوری، بازگشت فضای دولت به کار واقعی و فعالانه بود. ایشان با روحیۀ جهادی و عمل به وعدههای انتخاباتی خود، فضایی پرنشاط و پویا در دولت ایجاد کردند و در جهت حل مشکلات مردم و رفع موانع پیش روی کشور گامهای بلندی برداشتند.
آیت الله کعبی:
مرحوم آیت الله اقای سید ابراهیم رئیسی رضوان الله تعالی علیه این خادم بزرگ امام رضا علیه السلام وجمهوری اسلامی، نماد مدیریت جهادی خستگی ناپذیر در خط ولایت و خدمت به دین و ملت در مسیر تحقق اهداف انقلاب اسلامی است.
این ضایعه سنگین که یادآور شهادت ایت الله دکتر شهید بهشتی و یارانشان و شهید رجائی و شهید باهنر است، رهبر معظم و ملت ایران و مقاومت اسلامی ودوستداران انقلاب اسلامی را در سرتاسر جهان دچار ماتم و اندوه نمود.
آیت الله فاضل لنکرانی:
در دوران ریاست جمهوری گفتمان انقلاب و امام و رهبری که همان خدمت به مردم و تحکیم حکومت دین است را إحیا نمود.
با حضور در مسئولیت تولیت حرم علی بن موسی الرضا(علیه آلاف التحیة والثناء) یکی از بزرگترین موفقیتهای دوران مسئولیت خویش را رقم زد.
در قوه قضاییه با خدمت صادقانه و جهادگرایانه توانست گامهای بزرگی در اصلاح آن و مبارزه با فساد بردارد. در سازمانهای بینالمللی شجاعانه با دست گرفتن قرآن کریم از دستورات خداوند متعال دفاع نمود. در تبعیت از ولایت و رهبری عزیز از هیچ عملی دریغ نداشت.
آیت الله سیفی مازندرانی:
ایشان مصداق بارز امام حق و حاکم عدل بود که در دفاع از حق و عدل و مبارزه با ظلم و فساد همچون جدّ بزرگوارش رسول خدا(ص)و امیرالمومنین(ع) قیام کرد،و ابراهیموار با بتها و سران فساد و ظلم به ستیزه و مقابله پرداخت و لحظهای از پای ننشست و برای تاریخ انقلاب اسلامی ایران افتخار آفرید.
آیت الله حیدری:
شهید آیت الله رئیسی علاوه بر تقوا و ولایتمداری، شجاعت در تصمیمگیری، اعتقاد عمیق به نیروهای داخلی و عدم معلق نگه داشتن کارهای کشور، روحیه پشتیبانی از محور مقاومت و دشمنستیزی را در حد بسیار بالا دارا بود و این ویژگیها سبب شد که وضعیت مدیریتی و رهبری او را در حد مطلوب قرار دهد.
از جمله دستاوردهای مهم شهید آیت الله رئیسی، ورود جدی ایران به پیمانهای بینالمللی مانند بریکس، شانگهای و رسمیت یافتن ایران در این نهادها بود، این اقدام برای نخستی بار در دوران ریاست جمهوری ایشان انجام شد و آینده اقتصادی کشور را رقم زد.
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه:
عدالتخواهی و فسادستیزی و ساده زیستی، خستگی ناپذیری توام با خردمندی و شکیبایی، اغتنام فرصت خدمت به مردم همراه با دوری از حاشیهها، پشتکار و تواضع و دغدغه رفع مشکلات محرومان، سلوک مردمی و حضور بیتکلف و صمیمی در بین مردم، تمکین در برابر قانون و اطاعت عملی از ولی امر و مجاهدت برای تحقق آرمانهای امام و شهیدان و اعلام شجاعانه آن، از بارزترین ویژگیهای این عالم خدمتگزار و مدیر عالی رتبه و کم نظیر نظام اسلامی بود. همه این صفات حسنه، برخاسته از انس او با عبادت و سحر و توسل و ثمره خدمت خالصانهاش به آستان حضرت علیبن موسی الرضا علیه آلاف التحیه و السلام بود که پاداش آن را نیز در شب میلاد امام رئوف دریافت کرد و به شهیدان والامقام، رجایی و باهنر پیوست.
شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان:
شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی در همه جایگاههایی که داشت بدون تغییر باقی ماند. ایشان در طول زندگی خود مناصب مهمی از جمله تولیت آستان قدس رضوی، ریاست قوه قضاییه و سپس ریاست جمهوری ایران را قبل از شهادت خود بر عهده داشت، اما در هیچ یک از این مناصب روحیه خود را تغییر نداد و همواره متواضع و بسیار نزدیک به مردم بود و تلاش زیادی برای ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران انجام داد
شهید رئیسی سرمایه بزرگی برای ایران بود و فلسطین در قلب ایشان جایی داشت. کار شهید رئیسی نتیجه آموزههای امام خمینی (ره) و همچنین تحت رهبری امام خامنهای بود.
شهید سید ابراهیم رئیسی یکی از مهمترین شخصیتهایی بود که از مقاومت در لبنان حمایت میکرد و ما مفتخریم که در جبهه عزت، جبهه مقاومت، کنار فلسطین، لبنان، جمهوری اسلامی ایران و همه مبارزان شریف مقاومت در منطقه هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد:
شهید رئیسی در دوران کوتاه مدیریت کلان کشور گامهای بلندی در گسترش روابط خارجی، حضور در نهادهای بینالمللی و منطقهای و اصلاحات اقتصادی و تصمیم مهم اصلاح نظام ارزی برداشت. شهید رئیسی با روحیه خستگیناپذیری همواره کنار مردم بود و رهبر انقلاب فرمودند این شهید نصاب تازهای در خدمتگزاری به مردم را ثبت کرد.
حجت الاسلام ذوالنوری:
آیتالله رئیسی شخصیتی پرتلاش و خستگیناپذیر بود که در یکی از دشوارترین برهههای تاریخ معاصر کشور یعنی دوران اوج شیوع کرونا مسئولیت ریاستجمهوری را پذیرفت و در مدتی کوتاه با روحیه جهادی و عزم راسخ توانست هم سلامت مردم را در اولویت قرار دهد و هم چرخ تولید و اقتصاد کشور را به حرکت درآورد.
یکی از ویژگیهای برجسته شهید رئیسی ارتباط مستقیم و صمیمی با مردم بود؛ در حالی که برخی مسئولان حتی برای وزرا قابل دسترسی نبودند او با حضور میدانی و بیواسطه به درد مردم گوش میداد و در پی رفع مشکلات آنان بود.
ایشان نمونه بارز یک مسئول ولایتمدار بود؛ نه در حرف بلکه در عمل. شهید رئیسی هیچگاه بدون هماهنگی با رهبر معظم انقلاب در عرصههایی که خلأ قانونی وجود داشت وارد نمیشد. او نه به دنبال محبوبیت بود نه به دنبال حفظ پست و مقام بلکه تنها رضایت خداوند و خدمت به مردم را ملاک قرار میداد.