ویژگی های زیارت غدیریه

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمد تقی قادری در گردهمایی طلاب و فضلای دامغانی که در آستانه عید سعید غدیر در مجتمع امین جامعه المصطفی(ص) قم برگزار شد، فضیلت زیارت غدیریه را مورد توجه قرار داده و اظهار کرد: یکی از آداب مغفول عید غدیر، خواندن زیارتی است که امام هادی علیه السلام آن را در همه ایام سال به خصوص در این روز مبارک انشاء کردند.
وی افزود: در بین ادعیه و زیاراتی که از ائمه معصومین علیهم السلام به دست ما رسیده است، کمتر زیارتی همانند غدیریه سلسله راوایان معتبری همچون شیخ صدوق، شیخ مفید، ابن قولویه، مرحوم کلینی و نائبان خاصه حضرت امام زمان عجل الله فرجه الشریف و امام حسن عسکری علیه السلام دارد.
این استاد دامغانی در دانشگاه و حوزه ادامه داد: زیارت غدیریه، تنها زیارت نامه ای است که امام معصوم در مقابل مضجع شریف امامی دیگر تلاوت کردند؛ در دیگر زیارات چنین نمونه ای وجود ندارد.
حجت الاسلام قادری اضافه کرد: در زیارت غدیریه، امام هادی علیه السلام، به نقلی 206 و به نقلی دیگر 260 خصوصیت انحصاری برای امام علی علیه السلام نقل می کنند که این موضوع نیز ویژه است و استفاده از 50 آیه قرآنی در این زیارت، که 32 آیه از آن به صورت مستقیم نقل شده، این زیارت نامه را از دیگر زیارات خاص و ویژه کرده است.
وی عبارات زیبای این زیارت نامه را مورد اشاره قرار داده و بیان نمود: زیارت نامه غدیریه به نثر صادر نشده، اما شعر نیز به شمار نمی آید، چون شعر زاییده تخیل است؛ این زیارت نامه، دارای قافیه و زیبایی ویژه ای است که سجع موجود در بندهای آن دائم در حال تغییر کردن است که جذابیت ویژه و مفاهیم بلند و والایی به آن داده و آن را از این جهت نیز از دیگر زیارات ممتاز می کند.
این استاد حوزه علمیه قم، انشاء این زیارت در زمان فاسدترین و خطرناک ترین خلیفه عباسی یعنی متوکل که درصدد محو نام و یاد حضرت امیرالمؤمنین از جوامع اسلامی بود را از کرامات امام هادی علیه السلام دانست و تأکید کرد: عاشقان و ولایت مداران حتما سنت فراموش شده تلاوت این زیارت در روز عید غدیر را داشته باشند و آن را بین مردم تبلیغ کنند تا در بین شیعیان حضرت احیاء گردد.
گفتنی است که در این گردهمایی، «حجت الاسلام رضا خراسانی نژاد» نماینده طلاب و فضلای دامغان مقیم قم، با اشاره به نعمت امامت و ولایت، اظهار کرد: باید خدا را شاکر باشیم که در خانواده ای متولد شده ایم که سراسر عشق مولا امیرالمؤمنین علیه السلام است و باید این نعمت و سعادت را با ترویج فرهنگ غدیر و بازگو کردن برکات این عید در جامعه، شکرگزار باشیم.
وی افزود: طلاب و فضلای دامغان نگاه ویژه ای به عید بزرگ غدیر داشته و دارند و همواره تلاش کرده اند وظیفه خود در قبال این عید بزرگ و حضرت مولی امیرالمؤمنین را به شکلی شایسته انجام دهند.
نماینده محترم مجمع طلاب دامغان، با اشاره به آثار تدوین شده طلاب دامغانی در مورد این ایام، اضافه نمود: نگارش و تدوین 9 کتاب در مورد حضرت امیر المؤمنین علیه السلام و 6 کتاب در مورد عید سعید غدیر توسط طلاب و فضلای دامغانی نشانگر ارادت پاک مردم شریف دامغان و به خصوص طلاب عزیز این دیار به امام علی علیه السلام و واقعه تاریخی غدیر خم است.
حجت الاسلام خراسانی نژاد در پایان عنوان آثار تدوین شده را چنین برشمرد: چهل حدیث از فضایل امیرالمؤمنین علی(ع){به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی}، کتاب با امام علی(ع) در نهج البلاغه، من امیرالمومنین(ع) هستم، علی(ع) امیرالمؤمنین، علی(ع) و قرآن، علی نامه(هشت گفتار درباره حضرت علی علیه السلام)، چهره پاک و دلنشین امیرمومنان(ع) ، سیمای امیرالمومنین علی(ع)"سیری در فضایل و مناقب حضرت علی علیه السلام، پیشوای هدایت/درخشش فضیلت های امیرالمومنین(ع) با محوریت خطبه امام حسین(ع) در سرزمین منا، درس ها و پیام های غدیر، غدیر در آینه تاریخ (بر اساس منابع اهل سنت)، کتاب غدیر درس ها و پیام ها، غدیر زیباترین روز خدا و سیمای غدیر" آیات،احادیث و درس هایی پیرامون غدیر خم، هزار و یک نکته درباره غدیر.