۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۰
کد خبر: ۷۸۶۹۸۵
تولیت آستان قدس رضوی در جمع عزاداران افغانستانی:

فتنه های دشمنان اسلام با وحدت و همدلی، از بین رفت

فتنه های دشمنان اسلام با وحدت و همدلی، از بین رفت
مشهد- حجت الاسلام والمسلمین مروی با تأکید بر نقش وحدت و بصیرت ملت‌های مسلمان در مقابله با فتنه‌های دشمنان اسلام، تصریح کرد: دشمنان همواره در پی ضربه به امت اسلامی بودند، اما با هوشمندی، آگاهی و انسجام مسلمانان، نقشه‌های آنان یکی پس از دیگری خنثی شده است.

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، شامگاه یکشنبه ۲۹ تیرماه، در مراسم بزرگداشت شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی و سوگواره شب شهادت امام سجاد(ع)، که در حسینیه هراتی‌ها و با حضور جمعی از عزاداران افغانستانی برگزار شد، با اشاره به ضرورت صیانت از کرامت انسان‌ها و رعایت اخلاق در اجرای قوانین، اظهار کرد: اجرای قانون نباید منجر به بی‌احترامی و تحقیر انسان‌ها شود. کرامت انسان‌ها باید حفظ شود.

وی ادامه داد: اگرچه موارد معدودی از بی‌احترامی رخ داده، اما همان اندک نیز قابل قبول نیست و مورد اعتراض ماست.اجرای قانون امری لازم است، اما این اقدام نباید با له کردن شخصیت انسانی افراد همراه شود؛ ما موظفیم اخلاق اسلامی و ارزش‌های انسانی را در برخورد با مردم، از جمله مهاجرین عزیز، رعایت کنیم.

هوشمندی، شجاعت و وحدت امت اسلامی؛ سدّ راه دشمن

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مروی با اشاره به شرایط منطقه‌ای و تهدیدات دشمنان اسلام خاطرنشان کرد:امیدواریم خداوند متعال اسباب عزت، آزادی و رهایی ملت‌های مسلمان، از جمله مردم شریف افغانستان را فراهم سازد.

وی ادامه داد: دشمنان اسلام در طول تاریخ همیشه در تلاش برای ضربه زدن به مسلمانان بودند، اما با هوشمندی، شجاعت و وحدت امت اسلامی، این دشمنان به زودی زمین‌گیر خواهند شد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به شأن و مقام والای امام سجاد(ع) در منابع روایی افزود:پیامبر اکرم(ص) فرمودند: در قیامت صدایی بلند می‌شود که فریاد می‌زند: «أین زین‌العابدین؟» گویا فرزندم علی‌بن‌الحسین را می‌بینم که به سوی بهشت می‌آید. این روایات نشان از جایگاه عظیم عرفانی و روحانی امام سجاد(ع) دارد.

وی با بیان اینکه اهل‌بیت(ع) برای تربیت انسان‌ها و تحقق سبک زندگی الهی آمده‌اند، تأکید کرد: ما باید تلاش کنیم تا در حد ظرفیت خودمان در مسیر اهل‌بیت حرکت کنیم؛ اگر نتوانیم مثل آنان باشیم، دست‌کم می‌توانیم شبیه آنان زندگی کنیم و سبک آنان را الگو قرار دهیم. خداوند از ما در حد توانمان انتظار دارد.

گذشت و بزرگواری امام سجاد(ع) در برابر دشمن

وی به جلوه‌ای زیبا از سیره امام سجاد(ع) در مواجهه با دشمنان اشاره کرد و گفت: در دوره حکومت بنی‌امیه و بنی‌مروان، یکی از فرمانداران مدینه که ظلم زیادی بر مردم روا می‌داشت، با اعتراض عمومی روبه‌رو شد. حکومت مرکزی، برای خنثی‌سازی موج نارضایتی، وی را با غل و زنجیر در سطح شهر گرداند تا مردم جسارت کنند.

وی ادامه داد: اما هنگامی که کاروان به نزدیکی منزل امام سجاد(ع) رسید، فرماندار ترس عجیبی در وجودش احساس کرد. او گفت که از همه جا عبور کردم، اما از عبور مقابل خانه علی‌ بن‌ الحسین (ع) هراسانم.

وی ادامه داد:با حضور امام سجاد(ع)، آن حضرت با بزرگواری خاص خود، به وی آب و غذا داد، احترامش کرد و فرمود: اگر می‌توانم کمکی کنم دریغ نخواهم کرد، اگرچه آزادی‌ات در اختیار من نیست؛ این رفتار، نماد اخلاق علوی و گذشت الهی است. امام دشمن را تحقیر نکرد؛ بلکه با کرامت با او برخورد کرد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به وقایع پس از عاشورا، از جمله قیام عبدالله بن حنظله غسیل‌ الملائکه، بیان داشت: پس از قیام عبدالله و کشتارهای بی‌رحمانه حاکمان اموی، بسیاری از مردم مدینه از شهر اخراج شدند. در این شرایط، همسر یکی از عاملان این جنایات، برای پناهجویی نزد امام سجاد(ع) آمد و آن حضرت با همه رنج‌هایی که دیده بود، او را پناه داد.

وی افزود:این سیره اهل‌بیت(ع) است. اگرچه خود مورد ظلم قرار گرفتند، اما هیچ‌گاه از انسانیت، رأفت و کرامت فاصله نگرفتند.

مجاهدت امام سجاد(ع) از عصر عاشورا آغاز شد

وی با اشاره به نقش امام سجاد(ع) در تداوم راه عاشورا گفت: از لحظه‌ای که امام حسین(ع) و یارانش به شهادت رسیدند، رسالت اصلی بر دوش حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) قرار گرفت؛ ایشان با صبر، روشنگری و عبادت، فرهنگ عاشورا را در تاریخ زنده نگه داشتند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی اظهار داشت: اگر می‌خواهیم از شفاعت اهل‌بیت(ع) بهره‌مند شویم، باید در مسیر آنان حرکت کنیم.

وی افزود: هیچ‌کس از ما انتظار ندارد مانند آنان باشیم، اما در حد ظرفیت خود می‌توانیم در جهت سبک زندگی ایشان گام برداریم. شفاعت اهل‌بیت(ع) شامل کسانی می‌شود که حداقل سنخیتی با سلوک و معرفت آنان داشته باشند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با اشاره به فداکاری اهل‌بیت(ع) در کربلا گفت: اگر سیدالشهدا(ع)، حضرت عباس(ع)، فرزندان امیرالمؤمنین(ع) و یارانشان با شرافت به شهادت نمی‌رسیدند و زنان اهل‌بیت به اسارت نمی‌رفتند، امروز دیگر اثری از اسلام باقی نمانده بود. آنچه باقی مانده، مرهون خون پاک شهدا و صبر اهل‌بیت(ع) است.

خطبه‌های امام سجاد(ع)، تزلزل در ارکان ظلم ایجاد کرد

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به خطبه تاریخی امام سجاد(ع) در شام خاطرنشان کرد: در خرابه شام، دشمن تلاش کرد تا با تحقیر و بی‌احترامی اهل‌بیت را خرد کند، اما با خطبه‌های حماسی امام سجاد(ع)، تمام محاسبات آنان به هم ریخت.

وی افزود: همان کسی که دستور شهادت امام حسین(ع) را داده بود، مجبور شد برای تطهیر خود ادعا کند که بدون اطلاع او این کار انجام شده است.

وی با اشاره به تلاش سی‌وپنج‌ساله امام سجاد(ع) برای احیای فرهنگ اسلام و اهل‌بیت(ع) اظهار داشت: در فضای خفقان مکه و مدینه، مردم از اهل‌بیت فرار می‌کردند و برای تقرب به حکومت، به آنان ناسزا می‌گفتند. امام سجاد(ع) در چنین شرایطی تنها با تربیت چند شاگرد برجسته چون ابوحمزه ثمالی، سعید بن جبیر، یحیی بن ام‌الطویل، ابوخالد کابلی و دیگران، جریان عظیم معرفتی را بنیان گذاشتند که مقدمه نهضت علمی امام باقر(ع) و امام صادق(ع) شد.

دعاهای امام سجاد(ع)، بستر روشنگری جامعه اسلامی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی با اشاره به صحیفه سجادیه به عنوان گنجینه‌ای از معرفت، سیاست، تبیین و تربیت، افزود: امام سجاد(ع) پیام‌های بلند عرفانی، اجتماعی و سیاسی را در قالب دعا منتقل کرد؛ این دعاها فقط نیایش نیست، بلکه حامل پیام‌های معرفتی، مسئولیت‌پذیری، دعوت به وحدت، آگاهی‌بخشی و ایستادگی در برابر ظلم هستند.

وی تأکید کرد: وقتی امام سجاد(ع) می‌بیند تنها تعداد معدودی از مردم به اهل‌بیت علاقه دارند، دچار یأس نمی‌شود، بلکه انگیزه‌اش برای جهاد بیشتر می‌شود. دشمنان بسیارند، اما این دلیلی برای سکوت نیست. امام مصداق «عَظُمَ البَلاءُ وَ بَرِحَ الخَفاء» بود.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان این‌که سه تا پنج هزار شاگرد فقهی، کلامی و معرفتی در دوره امام باقر(ع) و امام صادق(ع) تربیت شدند، گفت: امام سجاد(ع) در دوره‌ای زندگی کرد که حتی نمی‌شد بی‌خطر گفت «ما اهل‌بیت را دوست داریم». او در چنین شرایطی پایه‌های علمی و فرهنگی نهضت بزرگ ائمه بعد از خود را بنا نهاد.

دشمنان از وحدت و آگاهی امت اسلامی در هراس‌اند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل روز منطقه و مقاومت اسلامی اشاره کرد و گفت:امروز دشمن از آگاهی ملت‌ها و وحدت امت اسلامی می‌ترسد.

وی تصریح کرد: دوازده روز جنگ اخیر با رژیم صهیونیستی را ببینید؛ اگر آمریکا و اروپا مطمئن بودند که پیروز می‌شوند، آن را ادامه می‌دادند. اما شکست‌پذیری خود را دیدند و عقب‌نشینی کردند.

داعش، پروژه تمام‌عیار غرب علیه اسلام بود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در ادامه به تجربه داعش اشاره کرد و گفت: داعش، صرفاً یک گروه تروریستی نبود، بلکه لشکری از سوی غرب، با پشتیبانی مالی و اطلاعاتی و تسلیحاتی، برای ضربه زدن به امت اسلامی و ایجاد شکاف میان مسلمانان بود. اما به حول و قوه الهی و با بصیرت جبهه مقاومت، این توطئه نیز درهم شکست.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه امام سجاد(ع) هرگز از دشمن نهراسید و از کم‌تعداد بودن یاران ناامید نشد، خاطرنشان کرد: امام برای ما الگوست. باید بدانیم که حتی اگر تعدادمان اندک است، حق را باید گفت، روشنگری باید کرد، بیدارباش باید داد.

وی با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی، امام سجاد(ع) را مصداق صبر عظیم و جهاد تبیین در دوران خفقان می‌دانند، گفت: در عصر غیبت امام زمان(عج) که دشمنان اسلام تلاش دارند صدای حق را خاموش کنند، الگوی ما باید امام سجاد(ع) باشد، ایشان با کمترین امکانات و بیشترین محدودیت‌ها، بزرگ‌ترین اثر تمدنی را پدید آورد.

ارسال نظرات