۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۱
کد خبر: ۷۹۴۴۵۹
نویسنده کتاب طرح محو اسرائیل:

عقب نشینی در کار نیست

عقب نشینی در کار نیست
حجت الاسلام محمدی راد گفت: طرح نابودی اسرائیل یک فرآیند استراتژیک و چند مرحله‌ای است که ریشه در مبانی فکری انقلاب اسلامی دارد و این طرح صرفاً یک آرمان‌گرایی نیست، بلکه یک چارچوب عملیاتی است که بر اصول فرسایشی کردن و از بین بردن تاب و توان دشمن، بازدارندگی منطقه‌ای و انزوای سیاسی استوار است.

 به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علی اصغر محمدی‌راد، نویسنده کتاب «طرح محواسرائیل» در مراسم رونمایی از این کتاب با عنوان «طرح محو اسرائیل؛ راهبرد جمهوری اسلامی ایران برای نابودی رژیم صهیونیستی» ضمن بیان انگیزه اصلی برای نوشتن این کتاب خاطر نشان کرد: انگیزه اصلی نگارش این اثر، پاسخگویی به شبهاتی بود که بلافاصله پس از عملیات «طوفان الاقصی» در میان جامعه، دوستان حزب‌اللهی و حتی برخی از افراد حاضر در جبهه مقاومت مطرح شد. این شبهات شامل مسائلی مانند هماهنگ نبودن حماس با ایران، کم‌کاری فرماندهان، و فشارهایی بر دولت شهید رئیسی و دولت فعلی بود.

محمدی راد ادامه داد: این فضای پرسش‌گری و گاه تردید، موجب شد تا ما به مرور بیانات حضرت آقا (مدظله‌العالی) قبل از عملیات طوفان الاقصی در رابطه با فلسطین بپردازیم. با مطالعه دقیق این بیانات، متوجه شدیم که باید یک طرح مدون و منسجم برای محو اسرائیل بر اساس مبانی فکری امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی، و با تکیه بر دیدگاه‌های راهبردی شخصیت‌هایی چون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله، استخراج و تدوین شود.

نویسنده کتاب با بیان خاطره ای از شهید زاهدی ادامه داد: شهید زاهد لویی بر این موضوع تاکید داشتند که برنامه محو اسرائیل یک پروژه چند مرحله‌ای است که قدم به قدم پیش می‌رود و در آن عقب‌نشینی به هیچ وجه در دستور کار نیست، حتی اگر این به قیمت تحمل سختی‌های فراوان و حتی نابودی موقت غزه تمام شود. این تاکید بر استمرار و عدم تزلزل، ما را به سمت تعریف دقیق مراحل طرح سوق داد.

وی به تشریح روند نوشتار کتاب پرداخته و ابراز داشت: پس از حدود دو ماه مباحثه فشرده و بررسی مستندات و سخنرانی‌های رهبر معظم انقلاب، شش تن از عزیزان جمع‌بندی‌های اولیه خود را به صورت مکتوب ارائه دادند که قرار بود در قالب یک جزوه پنج یادداشتی با عنوان "طرح جمهوری اسلامی برای محو اسرائیل" منتشر شود. با این حال، به دلیل اهمیت حیاتی موضوع و نیاز به یک چارچوب تحلیلی عمیق‌تر، تصمیم گرفته شد که کار توسعه یافته و به شکل یک کتاب جامع درآید. در پی این تصمیم، یک هیئت اندیشه‌ورزی سه‌نفره مجدداً تشکیل شد و رئوس مطالب و طرح کلی استخراج گردید که ماحصل آن کتاب حاضر است.

تعریف مسئله و ماهیت رژیم صهیونیستی

محمدی راد در ادامه با توضیح و معرفی بخش های مختلف کتاب به سخنان خود ادامه داده وافزود: طرح ما با یک مقدمه بنیادین آغاز می‌شود که بر این تأکید دارد که رژیم صهیونیستی بیش از آنکه یک ایده یهودی (هرچند که با تحریفات تاریخی همراه است) باشد، اساساً یک ایده استعماری و دست‌نشانده محض قدرت‌های غربی است. این رژیم به عنوان بازوی اصلی نظامی، سیاسی و اطلاعاتی آمریکا و انگلیس در منطقه تعریف می‌شود که مانند خنجری زهرآلود در پهلوی تمدن نوین اسلامی منطقه فرو رفته است.

وی افزود: از منظر تئوریک، موجودیت اسرائیل نه یک دولت و ملت مشروع، بلکه یک پایگاه نظامی است که بر پایه دو رکن اصلی استوار است: اول: حمایت مطلق نظامی و سیاسی غرب (به رهبری ایالات متحده) که این حمایت تضمین‌کننده بقای سیاسی و نظامی آن بوده است و دوم: تفرقه‌افکنی قومی و مذهبی و ایجاد یک کانون تنش دائمی برای جلوگیری از اتحاد کشورهای منطقه.

نقد ایده "هولوکاست جعلی" و پشتوانه روانی

محمدی راد ادامه داد: بخش دوم کتاب به بررسی عمیق ارکان، راه‌ها و ابعاد این موجودیت جعلی می‌پردازد تا مشخص شود ضربه زدن باید به گونه‌ای باشد که صرفاً دلخوشی موقت یا حمله ای تاکتیکی نباشد، بلکه هدف اصلی آن منجر به از بین بردن روضه هولوکاست (به عنوان مهم‌ترین ابزار روانی و سیاسی اسرائیل برای توجیه بقا و کسب حمایت جهانی) و در نهایت قطع حمایت‌های بین‌المللی از این رژیم شود.

وی از موفقیت عملیات اخیر طوفان الاقصی گفته و افزود: این عملیات توانست: آبروی نظامی این موجودیت را در دنیا از بین ببرد و تصویر شکست‌ناپذیری را مخدوش سازد و شکاف‌های عمیقی در میان افکار عمومی غرب ایجاد کرده و حمایت‌های مردمی (نه لزوماً حکومتی) از اسرائیل را به شدت کاهش دهد. این امر نشان داد که مشروعیت تاریخی و روانی اسرائیل شکننده است.

مقایسه طرح‌های مبارزاتی و تبیین اصالت طرح اسلامی

نویسنده کتاب افزود: در بخش سوم، طرح محو اسرائیل تشریح شده و با طرح‌های مبارزاتی پیشین گروه‌های مختلف و همچنین ایده‌های عربی ناسیونالیستی مقایسه شده است. به طور مثال جمال عبدالناصر که یک ناسیونالیست عربی بوده با رویکرد مبتنی بر ایجاد یک بلوک قدرتمند عربی برای مقابله نظامی تاسیس شد. نتیجه این طرح، شکست‌های نظامی پیاپی (مانند جنگ ۱۹۶۷) و فرسایش منابع بود. جمال عبد الناصر بر محوریت دولت‌های عربی متمرکز بود، نه مردم فلسطین یا محور مقاومت.

وی ادامه داد: یاسر عرفات که با رویکرد بیشتر بر مذاکرات و راه‌حل‌های سیاسی تکیه داشت، با این فرض که اسرائیل با گذشت زمان یا تحت فشار بین‌المللی مجبور به عقب‌نشینی می‌شود. این مسیر منجر به پذیرش ضمنی حق موجودیت اسرائیل در ازای کسب یک دولت محدود شد.

محمدی راد طرح جمهوری اسلامی برای محو اسرائیل را متفاوت با طرح های قبلی دانسته و اظهار داشت: تفاوت بنیادین طرح جمهوری اسلامی در این است که مبارزه ما علیه اسرائیل از سال ۱۳۴۱ و با سخنرانی‌های امام خمینی (ره) آغاز شده است و یک مسیر پیوسته، بدون بحث و غیرقابل مذاکره است. این مبارزه بر پایه نظریه عدم مشروعیت ذاتی اسرائیل بنا شده است.

چارچوب نظری و مراحل عملیاتی طرح محو اسرائیل

محمدی راد از پایه و اساس این طرح گفته و ادامه داد: طرح بر اساس دو اصل اساسی امام خمینی (ره) بنا شده است: اصل اول) اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود و اصل دوم) پیروزی نهایی از طریق مقاومت مستمر و وحدت محور مقاومت میسر خواهد شد.

وی نقش سردار سلیمانی را به عنوان بازیگر اصلی اسن صحنه توصیف کرده و ابراز داشت: نقش کلیدی سردار سلیمانی در سازماندهی و فعال‌سازی این محور مقاومت، تبدیل این تئوری به یک استراتژی عملیاتی بود. وی بر این باور بود که نابودی اسرائیل یک اتفاق نیست، بلکه نتیجه یک فرآیند نظامی و سیاسی سازمان‌یافته است.

نویسنده کتاب ادامه داد: این طرح در پنج مرحله کلیدی تعریف می‌شود که هدف هر مرحله، فراهم‌سازی شرایط لازم برای مرحله بعد است. مرحله اول: فرسایش مشروعیت و هدف از آن تخریب روایت صهیونیستی مبنی بر تنها دموکراسی منطقه بودن و امن بودن. مرحله دوم: تقویت بازدارندگی منطقه‌ای و عمق‌بخشی به مقاومت مرحله سوم: فلج‌سازی اقتصادی و ژئوپلیتیک مرحله چهارم: شکستن کمربند امنیتی و اشغال نهایی که با ورود نیروهای مقاومت منطقه‌ای به فاز عملیات زمینی هماهنگ در صورت لزوم، برای بازپس‌گیری مناطق استراتژیک و نابودی زیرساخت‌های نظامی اصلی. و نکته این مرحله این است که منوط به فراهم شدن کامل شرایط سه مرحله پیشین است.

وی افزود: مرحله پنجم: انحلال رژیم و جایگزینی ساختار جدید است که در این مرحله باید انحلال کامل نهادهای نظامی و حکومتی اسرائیل و جایگزینی آن با یک ساختار اسلامی موقت تا زمان برگزاری رفراندوم فراگیر و مبنای این مرحله بر سخنان امام خمینی (ره) است که تأکید داشتند مبارزه برای آزادی فلسطین است نه صرفاً نابودی اسرائیل، به این معنی که جایگزین باید یک ساختار سیاسی پایدار توسط خود مردم فلسطین باشد.

تحلیل عملیات و درس‌ها (پاسخ به شبهات)

وی با توضیح شبهاتی حول مبحث طوفان الاقصی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین شبهات مطرح شده این بود که اگر طرح وجود دارد، چرا حماس عملیاتی مستقل انجام داد که به نظر هماهنگ با ایران نبود؟ و د جواب باید گفت که عملیات طوفان الاقصی نقطه تلاقی استراتژی محور مقاومت با ابتکار عمل میدانی گروه‌های فلسطینی بود. در طرح کلان، ایران نقش پشتیبان استراتژیک، تسلیحاتی و اطلاعاتی را ایفا می‌کند، در حالی که ابتکار عمل میدانی در دست گروه‌های فلسطینی است که این امر دو خاصیت دارد: 1.پنهان‌کاری: عدم دخالت مستقیم فرماندهی ایران در جزئیات عملیات، امکان انکار و کاهش ریسک درگیری مستقیم منطقه‌ای را فراهم می‌کند. 2. اصالت: حفظ استقلال عملیاتی حماس، موجب تقویت رویکرد مردمی و فلسطینی محور بودن مبارزه می‌شود.

نویسنده کتاب با پاسخ به شبهات پیرامونی دولت شهید رئیسی ابراز داشت: شبهاتی در مورد فشارها بر دولت شهید رئیسی برای محدود کردن جبهه مقاومت مطرح بود. تحلیل ما نشان داد که دولت‌های انقلابی در ایران همواره در یک توازن پیچیده بین حفظ امنیت داخلی/اقتصادی و ادامه حمایت از جبهه مقاومت عمل کرده‌اند. شهید رئیسی (رحمه‌الله) موضعی قاطع در حمایت از محور مقاومت داشتند. عملیات طوفان الاقصی، این توازن را به سمت فاز تهاجمی‌تر تغییر داد و محاسبات جدیدی را بر همه طرف‌ها تحمیل کرد.

نویسنده کتاب در پایان مطرح کرد: طرح نابودی اسرائیل یک فرآیند استراتژیک و چند مرحله‌ای است که ریشه در مبانی فکری انقلاب اسلامی دارد. این طرح صرفاً یک آرمان‌گرایی نیست، بلکه یک چارچوب عملیاتی است که بر اصول فرسایشی کردن و از بین بردن تاب و توان دشمن، بازدارندگی منطقه‌ای و انزوای سیاسی استوار است. عملیات اخیر نشان داد که فازهای اولیه طرح با موفقیت در حال اجرا هستند و محور مقاومت آماده پیشبرد مراحل پیچیده‌تر است، طبق تأکید شهید زاهدی، عقب نشینی در کار نیست.

ارسال نظرات