مسؤول مؤسسه روایت سیره شهدا:
پایبندی به اصول دینی راه گریز از بدعت و انحراف است
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه شناخت وظیفه شخصی و اجتماعی تنها از طریق امام ممکن است، گفت: اگر به سراغ اصول دینی نرویم و تنها به قالب بسنده کنیم؛ دچار بدعت و انحراف خواهیم شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی ماندگاری، مسؤول مؤسسه روایت سیره شهدا، در مراسم سوگواری شهادت امام صادق(ع) در مسجد کرامت مشهد اظهار داشت: تمام مسائلی که در زندگی ما رخ می دهد به عدم تمرین آموخته هامان باز می گردد اگر دائم در حال تمرین آموخته ها بوده و مسائل روزه مان را با این مباحث معرفتی تمرین کنیم این اموخته ها هرگز فراموشمان نخواهد شد.
وی، مسؤولیتپذیری و مسؤولیتشناسی در مقابل هر نعمت را، نخستین شاخصه انسان عاقل دانست و افزود: درد ما نشناختن وظیفه است، نعمت، کم و زیاد ندارد؛ بلکه دهنده آن مهم است ما از همه به دنبال کسب تبرک هستیم در حالی که دست خالق از همه متبرکتر است.
حجت الاسلام ماندگاری تأکید کرد: تنها ظلمی که به امام صادق(ع) شده این نیست که مزارشان شمع و چراغی ندارد؛ بلکه بزرگترین ظلم در حق ایشان این است که با وجود پنج هزار شاگرد، حتی چهل یار مخلص نداشتند؛ شاگردان به عنوان یک دانشگاه از ایشان استفاده کردند؛ اما نفهمیدند باید به عنوان یک امام از ایشان تبعیت کنند.
وی ادامه داد: حتی بزرگان مذاهب چهارگانه اهل سنت از شاگردان ایشان بودند اما نفهمیدند باید از امام چه بخواهند، بالاترین تکلیف ما در برابر امام این نیست که بگوییم مشکلمان را رفع کن بلکه بایستی تکالیفمان را از امام بیاموزیم.
مسوول موسسه روایت سیره شهدا خاطرنشان کرد: باید منشأ نعمت را شناخت، هر کس «من الله» بودن نعمت ها را بفهمد عاقل است. در دیدگاه اهل بیت(ع) هرچه در عالم اتفاق می افتد می تواند جلوه نعمت داشته باشد چراکه آنچه خداوند داده، نعمت است و آنچه نداده، حکمت و در آنچه گرفته است امتحان؛ از این رو همه زیبا هستند و در روایات از هرسه به عنوان نعمت یاد شده و شکر را در هرسه حال لازم می دانند.
حجت الاسلام ماندگاری گفت: یکی از تفاوت های عمده زمان رسول خدا(ص) با عصر امام صادق(ع) در چگونگی امتحان مردم بود یعنی در زمان پیامبر(ص) مردم با فقر و نداری و در زمان امام صادق(ع) با ثروت و دارایی مورد امتحان بودند حال اگر ندانیم در هر یک از این حالات باید چگونه رفتار کنیم در فقر بلافاصله دچار ناامیدی و در دارایی، فورا دچار مستی و غرور خواهیم شد.
وی بیان داشت: امام صادق(ع) می فرمایند اگر در مسیر سنت پیامبر(ص) از دنیا سعادت تو است اما باید توجه داشت که سنت پیامبر(ص)، یک قالب دارد و یک سری اصول؛ امروز ممکن است نشود قالب سنت پیامبر و ظاهر آن را را پیاده کرد چرا که قالب زندگی ایشان در ان زمان، نداری و فقر بود و امروز دارای و ثروت، مهم این است که اصول یعنی نحوه معامله با دنیا را بیاموزیم زیرا اگر به سراغ اصول نرویم و تنها به قالب بسنده کنیم دچار بدعت و انحراف خواهیم شد.
این استاد حوزه علمیه یادآور شد: اصول سیره پیامبر در وقت نداری این است که آن را نعمت بدانیم، از دعا و تلاش ناامید نشویم و علل و عوامل مربوط به خود را پیدا و رفع کنیم و در هنگام دارایی و مکنت، دچار حرص نشویم، بسیار تلاش کنیم اما به مقدار نیار مصرف و مازاد ان را انفاق کنیم.
وی تصریح کرد: انسان عاقل به مقدار و اندازه نعمت نمی نگرد بلکه به دنبال شناخت تکلیفش در برابر آن است این تکلیف را باید از امام پرسید(و دو راهنمایی که خدا قرار داده یعنی قران و عترت که هر دو در واقع یک حقیقت هستند) امروز اینگونه دین داری دارد کمرنگ می شود فقط دنبال این هستیم که دستمان به ضریح برسد در حالی که هنوز در شکر نعمت پدر و مادر مانده ایم.
وی گفت: از بالاترین کمالات این است که وقتی خدا نعمتی به انسان می دهد بتواند آن را تدبیر کرده و به وظایفش در قبال آن عمل کند لذا غصه امام صادق(ع) این است که چرا از ایشان برای تشخیص تکالیف استفاده نمی کنیم؟ کسی که در راه بهره گیری از نعمت ها از ولایت استفاده نکند زندگی اش حیوانی خواهد شد.
گفتنی است این مراسم به همت هیئت دانشجویی ودیعة الحسین مشهد و در راستای تأکیدات رهبری مبنی بر حفظ و تقویت رابطه طلاب و دانشجویان شرکت کننده در اعتکاف با یکدیگر برگزار شد./930/پ201/س
ارسال نظرات