برخی به بهانه تحول علوم انسانی میان حوزه و دانشگاه اختلاف افکنی میکنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز در مراسم تجلیل از شخصیت علمی حضرت آیتالله جعفر سبحانی، گفت: تکریم از مقام علمی حضرت آیتالله سبحانی تجلیل از جریان علمی و حرکت تمدنساز جمهوری اسلامی ایران است.
وی در ادامه با اشاره به سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، افزود: روز شهادت استاد شهید مفتح به عنوان یکی از نمادها و الگوهای حوزه و دانشگاه منشأ حرکت بسیار بزرگی در مجموعه علمی کشور شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تکریم از دانش و دانشمند را در اسلام یک جریان مستمر تاریخی دانست که منجر به شکلگیری تمدن اسلامی در قرون اولیه شده است و گفت: دانشمندان اسلامی به دلیل نگاه باز در آموزههای دینی، روز به روز توانمندیهای خود را در رشتهها و شاخههای گوناگون علوم به دنیا عرضه کردهاند.
وی با بیان اینکه تمدن اسلامی از اینکه یافتهها و داشتههای خود را به غرب تقدیم کند، دریغ نکرد، اظهار داشت: تا چندی قبل بسیاری از متون گوناگون در رشتههای علمی از مجموعههای اسلامی در دانشگاههای غرب تدریس و کرسیهای مختلفی برای آن برگزار میشد.
مخبر دزفولی، خاطرنشان کرد: در آن مقطع علم مقدس و یک جریان آسمانی بود، اما در دوره رنسانس که با زمینگیر کردن انسانها، همراه بود، نگاه قدسی به علم با نگاه زمینی جابهجا شد و قداستزدایی از علم صورت گرفت.
وی، پیروزی انقلاب اسلامی ایران را آغاز قدسی کردن علم دانست و با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی پیروزی علم آسمانی و الهی بر نگاه زمینی و دون پایه به علوم بود، ابراز داشت: در دوران کوتاه سی ساله انقلاب اسلامی، قدسی شدن علم کاملاً نهادینه شده و از حالت ساختاری و شکلی به بخشهای عمقی و محتوایی نفوذ کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، قدسی شدن علم را بدون جایگاه ترویجکننده تفکر دینی یعنی حوزه، امکانپذیر ندانست و گفت: عدهای زمزمههای اختلافافکنی بین حوزویان و دانشگاهیان را تشدید میکنند و نقطه مرکزی آن را تحول علوم انسانی قرار دادهاند.
وی، اضافه کرد: این افراد با این نگاه که دانشمندان ایران اسلامی میخواهند علوم انسانی را تعطیل کنند به مقابله با این نگاه میپردازند، اما غافلند که برای متحول کردن علوم انسانی که نگاهش به علم قدسی، فریضه و عبادت است، در تلاشیم. /920/پ202/ص