پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم به عنوان پژوهشکده برتر معرفی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پژوهشکده فقه و حقوق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به سبب انتشار نود و یک اثر و دریافت چهل اثر برگزیده در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان پژوهشکده برتر شناخته شد.
براساس این گزارش، در ابتدای مراسم اهدای جوایز به پژوهشکدهها، مراکز و پژوهشگران برتر، متن لوح تقدیر دکتر محمود احمدینژاد، برای انتخاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان برترین مؤسسه پژوهشی کشور قرائت شد که در بخشی از آن آمده بود: «انسان زنده به ایمان، اندیشه و عمل است و بدون اینها، قوه نطق آدمی به خفا رفته و از تحقق باز مانده است».
رییس جمهور در ادامه مطالب خود، خامی، جهل و تعصب را سبب مغبونیت دانسته و آورده است: «امروز نیک بر همگان هویدا است که خامی، جهل و تعصب میتواند سرشت و سرنوشت انسان را مغبون خود سازد».
در ادامه و پس از خواندن متن لوح تقدیر، اسفندیار، رییس دفتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تبیین مؤلفههای انتخاب پژوهشکده، مرکز و پژوهشگران برتر در سال 89 پرداخت و گفت: پس از انتخاب پژوهشگاه به عنوان مؤسسه پژوهشی برتر، برپایی همایش تجلیل از پژوهشگران برتر در دستور کار بخشهای مختلف پژوهشگاه قرار گرفت.
وی از تدوین آییننامه پژوهشکده، گروه و پژوهشگر برتر در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خبر داد و افزود: این آییننامه پس از جمعآوری آییننامههای مختلف و بررسی آن در کمیته کارشناسی خاص، در جلسه هیأت رییسه پزوهشگاه مورد بررسی قرار گرفت و با تصویب اولیه و تعیین اعضای کمیته انتخاب پژوهشکده، گروه و پژوهشگر برتر، مرحله گزارشگیری انجام شد.
رییس دفتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی البته خاطرنشان کرد: به سبب آنکه آییننامه تدوین شده در مرحله ابتدایی قرار دارد، از ابلاغ آن پرهیز شده است تا با عملیاتی شدن و بازخوردگیری، برای سالهای آینده عملیاتی شود.
وی یادآور شد: کمیته انتخاب پژوهشگر، پژوهشکده و مرکز برتر مرکب از رییس، قائم مقام، معاون پژوهشی و دو تن از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه با عنایت به اطلاعات ارائه شده از پژوهشکدهها و مراکز در سالجاری و با توجه به مقدورات، مبادرت به انتخاب پژوهشکده برتر، مرکز برتر و پژوهشگران برتر کرده است.
اسفندیار با بیان اینکه دو ملاک تعداد آثار منتشر شده و تعداد آثار برگزیده در جشنوارههای مختلف از بدو تأسیس تاکنون برای انتخاب پژوهشکده و مرکز برتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: برای انتخاب پژوهشکده برتر معیار داشتن آثار پژوهشی برگزیده در جشنوارههای مختلف از سوی اعضای هیأت علمی و مدیران لحاظ شده بود.
وی تصریح کرد: کمیته انتخاب پژوهشکده، مرکز و پژوهشگر برتر براساس ملاکهای ذکر شده و با توجه به کسب امتیازات بالای منتشر شده و برگزیده در جشنوارههای مختلف، دو پژوهشکده را با رتبه اول و دوم معرفی خواهد کرد و در معرفی مراکز به دلیل فاصله به دست آمده، تنها به معرفی یک مرکز به عنوان مرکز برتر رأی داده است.
این گزارش میافزاید: در ادامه و پس تبیین مؤلفههای انتخاب ژوهشکده، مرکز و پژوهشگر برتر، پژوهشکده فقه و حقوق با انتشار نود و یک اثر و دریافت چهل مورد اثر برگزیده در جشنوارههای مختلف مفتخر به کسب رتبه اول پژوهشکده برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شد که طی آن حجتالاسلام سید ضیاء مرتضوی، رییس پژوهشکده لوح تقدیر را دریافت کرد.
همچنین پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی با انتشار هشتاد و هفت اثر و دریافت چهل مورد اثر برگزیده در جشنوارههای مختلف مفتخر به کسب رتبه دوم پژوهشکده برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شد که طی آن لوح تقدیر به حجتالاسلام نجف لکزایی، رییس پژوهشکده اهدا شد.
در بخش مراکز پژوهشگاه نیز، مرکز فرهنگ و معارف قرآن با انتشار پنجاه اثر و دریافت نوزده مورد اثر برگزیده در جشنوارههای مختلف مفتخر به کسب عنوان مرکز برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شد و حجتالاسلام محمدصادق یوسفی مقدم، رییس مرکز، لوح تقدیر خود را از رییس دفتر تبلیغات اسلامی دریافت کرد.
در بخش انتخاب پژوهشگران برتر برابر مؤلفه داشتن آثار پژوهشی برگزیده در جشنوارههای مختلف، حجتالاسلام سعید ضیائیفر با دریافت هشت مورد اثر برگزیده در جشنوارههای مختلف، حائز رتبه اول پژوهشگر برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شد.
همچنین حجتالاسلام نجف لکزایی با دریافت هفت مورد اثر برگزیده در جشنوارههای مختلف، حائز رتبه دوم و مصطفی صادقی با دریافت پنج مورد اثر برگزیده در جشنوارههای مختلف، حائز رتبه سوم پژوهشگر برتر پژوهشگاه شدند.
گفتنی است، کمیته انتخاب، پژوهشکدهها، مراکز و واحدهای مستقل دیگر پژوهشگاه را در خلق آثار پژوهشی و انجام فعالیتهای برجسته شایسته تقدیر دانسته و به این مناسبت لوح تقدیری برای این پژوهشکدهها، مراکز و واحدهای مستقل در نظر گرفته است. /920/پ202/ص