۱۹ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۲
کد خبر: ۹۷۶۵۵
مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کشور:

کانون های مساجد بزرگ ترین بستر تربیت نیروهای متخصص فرهنگی هستند

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کشور، کانون های فرهنگی و هنری مساجد را بزرگ ترین بستر تربیت نیروهای متخصص برای فعالیت های فرهنگی دانست.
گنبد، مسجد، مسجد اعظم اهواز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام علی ملانوری، مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کشور، شب گذشته، در دیدار با محمدعلی پور موسوی، معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان، با تشریح چگونگی راه اندازی کانون های مساجد در سطح کشور، اظهار داشت: کانون های مساجد غیر از فعالیت های عمومی، فعالیت های تخصصی نیز انجام می دهند.

وی با بیان اینکه در کل کشور400 کانون تخصصی در 16 رشته از جمله هنرهای تجسمی، آموزش، مهدویت، قرآن و... فعالیت می کنند، افزود: 73 هزار مسجد در سطح کشور وجود دارد که با حمایت ستاد عالی کانون های مساجد، 9 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد ایجاد شده است.

مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کشور، یکی از محورهای تشکیل کانون های مساجد را پاسخ به ندای رهبر معظم انقلاب در جهت هوشیاری نسبت به تهاجم فرهنگی دانست و تصریح کرد: بیش از 70 درصد کانون های مساجد دردولت نهم و دهم تأسیس و تجهیز شدند.

حجت الاسلام ملانوری، با بیان اینکه کانون های مساجد برای نخستین بار صاحب ردیف قانونی در برنامه پنج ساله توسعه شده اند، خاطر نشان کرد: تا انتهای این برنامه حداقل باید در 25 درصد مساجد، کانون های فرهنگی هنری ایجاد شود و در این زمینه یکی از تدبیرهای ستاد عالی به ویژه از سال گذشته، رعایت اصل عدالت توزیعی در دادن تجهیزات است.

وی با بیان این که تعداد کانون های مساجد تا پایان برنامه پنج ساله باید به 22 هزار باب افزایش یابد، به جشنواره های ستاد عالی کانون های مساجد اشاره کرد و اظهار داشت: اولویت ستاد عالی درفعالیت های قرآنی حرکت به سمت تفسیر قرآن است که در قالب طرح تلاوت نور در مساجد و ادارات در حال برگزاری می باشد و از سال آینده این بخش، درحوزه نشر و انتشار کتاب های تفسیر قرآن که برای جوانان قابل فهم باشد، دنبال می شود.

مدیر کل کانون های تخصصی ستاد عالی کشور، با بیان اینکه دولت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را موظف کرد که فعالیت های فرهنگی را در روستاها نیز گسترش دهند، اضافه کرد: این مسئله را در وزارتخانه اثبات رساندند، چرا که بهترین بستر مسائل فرهنگی در روستاها، مساجد و کانون های مساجد است.

تمدن اسلامی ایران، خلاقیت، علم و نوآوری را به وجود آورده است

محمد علی پورموسوی، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، نیز در این دیدار با گرامی داشت دهه فجر، بر ضرورت استفاده از هنر متعهد توسط جوانان مساجد تأکید کرد و ادامه داد: موضوع هنر به فرموده امام راحل یک مسأله بسیار مهم است؛ در این راستا نظام اسلامی به عنوان جریان تمدنی جدید قائل به این است که همه چیز را برای خودش بیافریند، از این رو ایران اسلامی باید هنرمندان متعهد خاصی داشته باشد.

پورموسوی، با اشاره به این که تمدن اسلامی ایران، خلاقیت، علم و نوآوری را به وجود آورده است، تأکید کرد: فعالیت های فرهنگی و هنری را باید از مساجد آغاز کرد؛ چرا که مسجد کانون مقدسی است و می تواند در عرصه هنری به صورتی موفق عمل کند.

در 1000 مسجد خوزستان پایگاه فرهنگی وجود دارد

حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، با بیان این که مایه افتخار است که بتوان کارها را از طریق کانون های مساجد انجام داد، اذعان داشت: جریان قوی فرهنگی از مساجد رشد کرده و از این رو این امر همان پرکردن خلأ تمدنی و تولد انقلاب اسلامی است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با بیان این که 67 هزار مسجد و 97 هزار حسینیه و تکیه در سطح استان وجود دارد، یاد آور شد: در هزار مسجد، پایگاه فرهنگی وجود دارد و در کل مساجد استان 512 کانون فرهنگی هنری مساجد در استان فعالیت می کنند که در این کانون ها غیر از بخش دینی، بخش های هنری، فرهنگی، ورزشی، اردویی فعالیت دارند.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره های مختلف دینی، فرهنگی و هنری در زمینه کانون های مساجد استان، بیان کرد: امسال جشنواره های مختلف هنری، نمایشی، فرهنگی، کتاب و آواها و نغمه های آسمانی برگزار شد که خوزستان نیز مقام های برتری را کسب کرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، بر توجه هر چه بیشتر به کانون های مساجد استان تأکید کرد و ادامه داد: کانون های مساجد در اعتبارات سفر علی رغم وجود شاخص ها و سرفصل ها برای این کانون ها، نادیده گرفته شدند و معتقدیم به این بخش باید توجه ویژه ای شود تا بتوان شعار دولت در حوزه فرهنگ اسلامی را محقق ساخت./945/پ202/ص
ارسال نظرات