۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۳
کد خبر: ۹۹۹۶۷
استادیار گروه اقتصاد دانشگاه مازندران:

ایجاد بسترهای لازم در زمینه انفاق برعهده دولت اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ استادیار گروه اقتصاد دانشگاه مازندران ایجاد بسترهای لازم در زمینه نوع‌دوستی و انفاق را از وظایف دولت اسلامی دانست و گفت: اعمال انگیزه‌های مالیاتی سبب شکوفایی کمک‌های خیریه در کشور می‌شود.
ایجاد بسترهای لازم در زمینه انفاق برعهده دولت اسلامی است


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدتقی گیلک حکیم آبادی، استادیار گروه اقتصاد دانشگاه مازندران، پیش از ظهر امروز در نخستین نشست سومین همایش مالیات‌های اسلامی با ارائه مقاله خود به عنوان «انگیزه‌های مالیاتی و کمک‌های خیریه در ایران»، گفت: نوع‌دوستی و انفاق از آموزه‌های مهم اسلام است.

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه مازندران با اشاره به تجربه کشورهای دنیا در استفاده از انگیزه‌های مالیاتی برای کمک‌های خیریه و تأثیر آن بر روحیه نوع دوستی و کمک‌های خیریه مردم، افزود: دولت اسلامی برای ایجاد بسترهای لازم در زمینه نوع‌دوستی و انفاق، وظایف متعددی به عهده دارد.

وی با بیان این‌که مقاله حاضر بر آن است تا کشش‌های کمک‌های خیریه نسبت به درآمد خالص از مالیات را با استفاده از ریزداده‌های بودجه خانواده‌های شهری کشور در سال 87 برآورد کند، گفت: تأمین خدمات اجتماعی بیشتر برای شهروندان نیازمند، رشد و توسعه اقتصاد و کسب حمایت مردم از اهداف اصلی دولت‌ها در تشویق حمایت‌های مردم از خیرات عمومی است.

حجت‌الاسلام حکیم آبادی همچنین انگیزه‌های مالی، چارچوب قانونی و مقرراتی و جمع‌آوری اطلاعات درباره وسعت کار و کمک‌های اختیاری و ارزیابی آن را از مهم‌ترین اشکال حمایت‌های دولتی برآورد کرد.

وی با بیان این‌که روش تحقیق حاضر اقتصادسنجی است، گفت: در این تحقیق با توجه به این‌که نظام مالیاتی ایران از انگیزه‌های مالیاتی به طور جدی استفاده نکرده است، در نتیجه واکنش کمک‌های خیریه به مالیات را از طریق برآورد کشش کمک‌های خیریه نسبت به درآمد پس از مالیات برآورد می‌کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: در این مقاله سعی شده است تا مبانی نظری و مطالعات تجربی در زمینه‌های اثر انگیزه‌های مالیاتی بر کمک‌های خیریه در اقتصاد جهانی و کشورهای اسلامی با تأکید بر کشورهای اسلامی بررسی شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نظام مالیاتی کشور ایران و همچنین دسترسی به داده‌های کشش‌های درآمدی کمک‌های خیریه نسبت به درآمد خالص آن پس از مالیات اشاره کرد و گفت: این موضوع در دو حالت کشش‌های ثابت و متغیر مورد بررسی قرار گرفت.

حجت‌الاسلام حکیم‌ آبادی افزود: نتیجه تحقیق نشان داد که با فرض ثابت بودن کشش‌های درآمدی بین سرپرستان خانوار و متغیر بودن آن، کشش‌های درآمدی برآوردی مثبت بوده و بنابراین انتظار می‌رود اعمال انگیزه‌های مالیتی سبب شکوفایی کمک‌های خیریه در کشور شود. /920/پ202/ع

ارسال نظرات