کمبود مبلغ مهم ترین مشکل تبلیغی در گیلان است
حجت الاسلام سید حسین گلمیرزاده، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی گیلان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در رشت، کمبود مبلغ در استان را یکی از مشکلات مهم در مسیر تبلیغ در مساجد برشمرد و تصریح کرد: در واقع این مسأله علت اصلی نیمه فعال بودن بعضی از مساجد در سطح استان و برگزار نشدن نماز جماعت صبح و ظهر است.
وی از دیگر مشکلات مهم موجود در حوزه تبلیغ را افکار سنتی حاکم بر جو مساجد عنوان و تصریح کرد: امروز ما نیازمند به فکرهای جدید و جوان هستیم که البته برای این منظور و متقاعد کردن ائمه جماعات مساجد بحث آموزشی از سوی ستاد در دستور کار قرار گرفته است.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی گیلان، همچنین تبیین و ترویج ارزشهای اسلامی برای نسل جوان را بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: مبلغان باید از تخصص لازم برای پاسخگویی به پرسشهای نسل جوان برخوردار باشند.
وی با اشاره به ترویج نحلههای انحرافی بین جوانان ازسوی دشمن، گفت: با تبیین صحیح احکام اسلام و شناسایی چهره واقعی دین میتوان جوانان را در مقابل این انحرافها بیمه کرد.
حجت الاسلام گلمیرزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جلسه با اعضای خبرگان رهبری مبنی بر این که مدیریت و اداره امور مساجد از شئون نماینده ولی فقیه در هر استان است، خاطرنشان کرد: ستاد رسیدگی به امور مساجد گیلان از سال 84 با پشتیبانی و تاکید نماینده ولی فقیه در این استان پایه ریزی شده و همچنان به فعالیت های خود ادامه می دهد.
وی ابراز داشت: دخالت نهادهای گوناگون در امور مساجد سبب ایجاد موازی کاری در برنامه ریزی شده و در نتیجه زمینه مشکلات عدیده ای را در این نهاد مقدس ایجاد می کند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات گیلان با اشاره به این که این ستاد در استان از نهاد هایی همچون سازمان تبلیغات اسلامی، اداره ارشاد اسلامی، اداره اوقاف و امور خیریه، سپاه قدس گیلان، حوزه های علمیه، اداره کل اطلاعات و استانداری تشکیل شده است، افزود: ریاست این ستاد در استان گیلان برعهده آیت الله قربانی، نماینده ولی فقیه در استان بوده و در شهرستان ها نیز ائمه جمعه عهده دار این مسؤولیت هستند.
دبیر ستاد رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه این مجموعه با مشارکت نه نهاد مختلف تشکیل شده و از آغاز تاسیس تا به امروز بیش از 200 برنامه را تصویب و در مورد مساجد اجرا کرده و یا در حال اجراست، تصریح کرد: می توان گفت اگر همه دستگاه های گوناگون مسؤول در رابطه با مساجد در این ستاد همکاری داشته باشند، مشکلات ذکر شده بر مساجد مترتب نخواهد بود.
وی با بیان این که اگر مساجد از مدیریت واحد برخوردار باشند با انجام نقش مهم خود، تحقق اهداف دینی را در جامعه تضمین می کنند، اضافه کرد: در واقع ما تلاش کرده ایم با ایجاد شرح وظایف در سه بخش برای ستاد مذکور، مدیریت واحدی را برای مساجد ایجاد کنیم.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات استان گیلان اظهار داشت: در بخش اول این شرح وظایف، 15بند برای خود ستاد تعریف شده که این نهاد را موظف به فعالیت هایی نظیر شناسایی ائمه جماعات، صدور احکام و وظایف و نیز پیگیری جلسات آنها و غیره می کند.
وی با بیان این که ائمه جماعات مساجد در واقع مدیران این نهاد مقدس هستند، ادامه داد: اعلام 14بند شرح وظایف به ائمه جماعات دومین بخش این برنامه است که طی آن وظایف ائمه جماعات جهت رفع انحرافات، بدعت ها، خرافات و همینطور آسیب شناسی در امور مساجد ابلاغ شده است.
حجت الاسلام گلمیرزاده یکی از برنامه های خوب برای از بین بردن اشکالات عقیدتی را تشکیل جلسات پرسمان دینی در مساجد عنوان کرد و افزود: مهم ترین کارکرد این جلسات پرسمان دینی این است که زمینه را برای حل شدن همه مشکلات اقشار گوناگون از جمله جوانان در مساجد فراهم می کند.
وی مشخص شدن 15 بند وظیفه برای اعضای هیأت امنای مساجد را بخش سوم شرح وظایف تعریف شده از سوی ستاد اعلام و خاطرنشان کرد: اعضای هیأت امنا در مساجد شامل مسؤول هیأت امنا، جانشین مسأول هیأت امنا، مسأول فرهنگی، مالی و اجرایی و همینطور امور بانوان تشکیل می شود که بعد از مراحل بررسی و تایید از سوی ستاد، همه حکم ها برای صدور در اختیار ائمه جماعات قرار داده خواهد شد./950/ت302/ص