تبلیغ دین در شرایط کنونی نباید در شیوه سنتی محصور شود
حجتالاسلام علی کمساری، معاون فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه تبلیغ دین در شرایط کنونی نباید در شیوه سنتی محصور شود، گفت: روشها و شیوههای جدیدی که خاستگاه هنری دارد میتواند پیام دین را با گستره بیشتر و قدرت تأثیرگذاری بهتر به مخاطبان برساند.
وی تبلیغ و ترویج دین را یکی از رسالتهای حوزویان برشمرد و افزود: تبلیغ دین در گذشته با روشها، شیوهها و متدهای سنتی از جمله تبلیغ چهره به چهره انجام میشد که برخی محدودیتها از جمله کم بودن گستره مخاطبان و عدم امکان استفاده از شیوههای تأثیرگذار سمعی و بصری این فعالیت را با مشکل مواجه میکرد.
معاون فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی در ادامه با بیان اینکه فهم زیبایی، اساس تربیت راستین است و هنر چیزی جز تجلی راستین، پاکی و لطافت در صورتی زیبا نیست، افزود: هرگاه این سه عنصر به زیبایی با هم در آمیزند، خواسته یا ناخواسته از آمیختن آنها احساسی در جان مخاطب مینشیند و اثری هنری جان میگیرد.
وی هنر را قابل شمارش و پردازش عددی ندانست و اظهار داشت: هنر گوهری است که از ملاقات این سه جانمایه حیات پدید میآید؛ هنر در فطرت آدمیان نهاد شده و نمیتوان آن را با هیچ حیلهای از جان وی زدود.
حجتالاسلام کمساری خاطرنشان کرد: هنر در ذات خود، گوهری آسمانی است؛ چراکه چیزی جز پردازش زیبای راستی، پاکی و لطافت نیست، هر جا این سه باشند، اما زیبا به هم در نیامیزند، هنر نیست؛ هرجا آمیختگی زیبا در میان بود، اما آن سه همراه هم نباشند، باز هم هنیر نیست.
وی با بیان اینکه تبلیغ دین، نه وظیفه هنر بلکه ذات هنر است، ادامه داد: هنر نه ابزاری برای تبلیغ دین یا انجام تربیت که زبان دین و تربیت تلقی میشود؛ اگر دستهای از آثار موسوم به هنری از این روح و گوهر بهره ندارند، بدین معناست که اساساً هنر نیستند و تنها از این روی که حس زیباشناسانه آدمی را تحریک میکنند، نام هنر بر خود نهادهاند.
معاون فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی بر واکاوی این پیوند عمیق در ساحت معرفت دینی و در گستره حوزههای علمیه که رسالتدار تبلیغ دین و تربیت الهی هستند تأکید کرد و افزود: هنر و تبلیغ با رویکردی معرفتی، ژرف و پیراسته از شعارزدگی یا ذوق فریبی یا سلیقهگرایی به سرانجام میرسد. /920/پ202/ع