۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۵
کد خبر: ۱۰۳۸۹۲

چکیده مقالات همایش ملی شاخص‌های الگوی اسلامی پیشرفت منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب چکیده مقالات همایش ملی شاخص‌های الگوی اسلامی پیشرفت در پنج بخش مفهوم و روش دستیابی به شاخص، شاخص های فرهنگی و اجتماعی، شاخص های اقتصادی و مدیریتی و شاخص های سیاسی و امنیتی را بررسی کرده است.
همايش ملي شاخص هاي الگوي اسلامي ايراني پيشرفت


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، چکیده مقالات همایش ملی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به همت مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور منتشر شد.

این کتاب در پنج بخش مفهوم و روش دستیابی به شاخص با چهار مقاله، شاخص های فرهنگی و اجتماعی با شش مقاله، شاخص های اقتصادی و مدیریتی با هشت مقاله، شاخص های سیاسی و امنیتی در سیزده مقاله منتشر شده است.

در مقدمه این کتاب می خوانیم: شاخص های هویت اسلامی بایستی معلوم باشد: شاخص های عدالت طلبی، شاخص ساده زیستی مسولان، شاخصه کار و تلاش مخلصانه، شاخص طلب و پویایی علمی بی وقفه، شاخص ایستادگی قاطع در مقابل طمع ورزی و سلطه بیگانگان، شاخص دفاع از حقوق ملی.

در صفحه 39 در مقاله ای باعنوان شاخص‌های عدالت اقتصادی به قلم سید محمد کاظم رجایی و سید مهدی معلمی می خوانیم:عدالت در لغت به معنای میانه‌روی، حد وسط ، تساوی ، دادگری آمده که همه را می‌توان به حد وسط میان افراط وتفریط ارجاع داد. در روایات عدالت بر حسب موارد کاربرد، به مفهوم: اعتدال ، وضع الشیء فی موضعه، تساوی ، اعطای حقوق صاحبان حق به آنها ، (ایجاد شرایط برای همه به طور یکسان ورفع موانع برای همه به طور یکسان) وبنا بر بعضی مبانی، عدم تفاوت فاحش طبقاتی می‌باشد.

در ادامه این مقاله می خوانیم: شاخص‌های بسیاری در دنیا برای سنجش توزیع درآمد وفقر معرفی شده است. به نظر می‌رسد همه این شاخص‌ها عدالت را به معنای برابری در نظر گرفته و به دنبال اندازه‌گیری میزان نابرابری در جامعه هستند.افزون بر فرصت‌ها ، خدمات وسیاست‌های دولت، که معیار آنها برابری است وبرای سنجش آنها از شاخص‌های برابری می‌توان استفاده کرد، در بخش‌های مختلف اقتصاد اعم از تولید، توزیع و مصرف می‌توان عدالت را جستجو کرد. عدالت در تولید به معنای کارآیی وبهره‌وری عوامل است. در نتیجه شاخصی که می‌توان برای یان نوع عدالت معرفی کرد بهره‌وری واسراف است. البته شاخص‌های بهره‌وری موجود در ادبیات اقتصاد کلاسیک از نقش بالای عوامل معنوی موثر در بهره‌وری از قبیل ایمان وتقوی در نیروی انسانی غفلت کرده است، بنابراین، لازم است شاخص‌هایی تعریف شود که عوامل مذکور را مورد توجه قرار دهد. عدالت در مصرف به مفهوم اعتدال وصرفه‌جویی ومرز میان خست واسراف است وشخص اسراف برای سنجش آن معرفی شده است.

در مقاله ای با عنوان شاخصه های سیاسی از محمد نوروزی می خوانیم: برای نیل به ترسیم شاخص‌های سیاسی الگوی پیشرفت اسلامی، ایرانی باید نخست پیشرفت وتوسعه تعریف شود و سپس با مروری اجمالی بر خاستگاه ونظریه‌های غربی در زمینه توسعه، سعی شود تا بر اساس ادبیات بحث شاخص‌ها توسعه از منظرهای گوناگون سیاسی، جامعه شناختی، روانشناختی واقتصادی به اختیار طرح گردد که در این جهت محورهایی چون ولایت‌مداری ، عدالت محوری، مشروعیت الهی، مشارکت سیاسی، آزادی ، خد‌مت‌مداری، کرامت انسان، خردورزی ، علم و فن‌آوری، هویت اسلامی و استقلال، قانون‌مداری ونظارت عمومی باید طرح و بررسی شود.

این کتاب در 84 صفحه در اردیبهشت سال 1390 منتشر شده است. /909/ن601/ع

ارسال نظرات