۰۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۶
کد خبر: ۱۰۵۶۳۰
آیت الله کعبی:

جریان‌های انحرافی بدانند که عمر روشنفکری غیر دینی در ایران کوتاه است

خبرگزاری رسا - عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: روشنفکران غیر دینی اگر بخواهند از طریق مختلف به درون مردم نفوذ کرده و مردم را به سوی خود جلب کنند، باید بدانند که عمر روشنفکری غیر دینی در ایران محدود است.
آيت الله کعبي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله عباس کعبی، در سومین دوره همایش سالانه روحانیت، راهبردها و تعاملات فرهنگی که صبح امروز در تالار همیش های هتل نخل مشهد برگزار شد، با بیان اینکه نگاه به رسالت انقلاب از دو جنبه «نگاه ملی و مقطعی به انقلاب» و «نگاه الهی و تاریخی به انقلاب اسلامی» قابل بررسی است، افزود: انقلاب اسلامی مقطعی از تاریخ اسلام است و تاریخ اسلام مقطعی از تاریخ انبیاء است، اگر از تاریخ اسلام شروع کنیم، انقلاب اسلامی بعثت مجدد اسلام در عصر غیبت به رهبری حضرت امام خمینی(ره) است.

وی خاطرنشان کرد: رهبرکبیر انقلاب اسلامی می فرمایند «انقلاب اسلامی ایران، اسلامی است قبل از اینکه ایرانی باشد و متعلق به مستضعفین جهان است و ربطی به ایرانی گری ندارد و اگر ایرانی گری را وسط بکشیم، به این برش های طولانی تمدن اسلامی که ایران هم در آن دخیل است، ظلم کرده ایم»، بنابر گفته امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی جبهه حق است برای میل به عبودیت همه انسان ها.

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی براینکه فرهنگ یک جامعه اساس هویت آن جامعه است، بیان کرد: اساس فرهنگ در هر جامعه، موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد و اگر ما کشور را برترین کشور جهان از لحاظ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی و ... بدانیم اما الگوی فرهنگ اسلامی نباشیم، سودی ندارد، بلکه باید ایمان و عمل صالح را در کشور نهادینه کنیم، زیرا شاخصه دولت اسلامی ایمان و عمل صالح است و توسعه باید با هویت اسلامی و انقلابی باشد.

آیت الله کعبی سپس به تعریف و تبیین آسیب ها و تهدید های فرهنگی پرداخت و اشاره کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان می کنند«در یکی از جلسات ضد انقلابیون، با صراحت بیان شده است که اگر روزی با سرنگونی نظام اسلامی صد کیلومتر فاصله داشته باشیم باید بی شک 95 کیلومتر آن را با تهاجم فرهنگی طی کنیم»، لذا فرهنگ همانند هوا و محیط زیست است و ممکن است سالم یا آلوده باشد.

وی با طرح این پرسش که چه راهبردهای فرهنگی را باید در همین خصوص در نظر گرفت، افزود: طبعا برای نامگذاری راهبرد فرهنگی بر موضوعی، باید از نظر علمی راهبردهای فرهنگی را شناخت و تهدیدها را شناسایی کرد و از درون آن چیزی که به نام چالش نامگذاری شده، فرصت های فرهنگی را دید و در نهایت راهبرد را ایجاد کرد؛ از این رو باید حوزه های علمیه راهبرد بصیرت افزایی و جهاد فرهنگی را مورد بحث قرار دهند.

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اضافه کرد: باید سامانه تولید و توزیع پیام دینی تشکیل شود، به گونه ای که در این چرخه پیام دینی تولید و بعد پالایش و پس از آن مدیریت شود و در نهایت بین مراکز توزیع شده و نظارت صورت گیرد.

وی از عمل صالح به عنوان جهاد و یک رسالت جهادی یاد کرد و با بیان اینکه جهاد فرمانده، سازماندهی، عملیات و برنامه ریزی می خواهد و جهاد به شکل فردی نمی شود، گفت: مجمع نمایندگان و بسیج طلاب دارای ظرفیت های و فرصت های خوبی هستند که اگر این ها با یکدیگر ضرب‌(متحد) شوند، نتیجه حاصل، باعث همپوشانی عیب‌ها و نقص‌های یکدیگر می شود.

وی ادامه داد: عدم توجه به تمهیدادت نرم و نیز عدم وجود حیاط خلوت در اجرای ترویج فرهنگ در مقابل تهاجم دشمن، موجب رشد مکاتب انحرافی غربی می شود و نتیجه آن شکل گیری و ظهور سکولاریسم مدیریتی در جامعه شده و حاصل این مدیریت غرب گرایی و جدایی دین از سیاست است.

این عضو مجلس خبرگان رهبری، همچنین با عنوان اینکه با وجود رهبری امام خامنه ای، دوران مشایی ها به سر آمده (به پایان رسیده) است، اشاره کرد: مشایی در سخنانش می گوید«دوران اسلام گرایی تمام شده است و این بدین معنا است که اسلام هست ولی نمی تواند پایه و مبنا باشد، امروز بشر حق را از اسلام نمی گیرد»؛ مشایی باید بداند که جامعه ایران، جامعه ای مسلمان است و سنت اسلام در تا رو پود جامعه شکل گرفته است و روشنفکران غیر دینی اگر با زبان و ادبیات فلسفی، فرهنگی، اجتماعی و عدالت محور بخواهند نفوذ کرده و مردم را به سوی خود جلب کنند، ملت آن ها را پس خواهند زد، زیرا عمر روشنفکری غیر دینی در ایران محدود است.

گفتنی است، سومین دوره همایش سالانه روحانیت، راهبردها و تعاملات فرهنگی به مدت دو روز در مشهد مقدس در حال برگزاری است./968/پ202/س
ارسال نظرات