آیت الله کعبی:
تضعیف دستگاه قضایی به نظام آسیب می زند
خبرگزاری رسا ـ عضو مجلس خبرگان رهبری، تضعیف دستگاه قضایی را تضعیف نظام اسلامی دانست و از همه افراد، رسانه ها و فعالان سیاسی خواست کاری نکنند که بی جهت حیثیت افراد حقیقی و حقوقی و دستگاه های نظام هتک شود.
آیت الله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به بیانات حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در دیدار مسؤولان قضایی کشور تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع مسؤولان دستگاه قضایی با اشاره به نیاز این دستگاه به دو رکن اقتدار و اعتماد عمومی، الزمات این دو اصل را مورد توجه و تاکید قرار دادند.
وی ابراز داشت: ایشان در بخش الزامات اقتدار دستگاه قضایی بر توجه به ظرفیت ها و منابع انسانی، استفاده از فن آوریهای نوین، خلاقیت، ابتکار و حرکت رو به رشد قوه قضائیه با نگاه جامع و بی طرفی تاکید داشتند.
همه باید به فرمایشات رهبری توجه و به آن عمل کنند
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: در بُعد توجه به اعتماد عمومی نیز ایشان به مساله جریان عدالت در قوه قضاییه به عنوان یک جریان دائم و تحقق تلاش برای عدالت تاکید کردند که این مساله سبب افزایش اعتماد عمومی مردم می شود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این دیدار تذکراتی به رسانه ها، عموم فعالان سیاسی و اصحاب تریبون و مسؤولان کشور در دستگاه هایی مختلف ارائه کردند که همه باید به آن توجه کنند.
آیت الله کعبی اظهار داشت: رهنمودهای راهگشای رهبر معظم انقلاب اسلامی باید توسط مسؤولان عالی کشور و عموم شخصیت های تاثیرگذار از جمله رسانه ها که مخاطبان فرمایش رهبری هستند مورد توجه قرار گیرد و به آن عمل شود.
تضعیف دستگاه قضایی به نظام آسیب می زند
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم تاکید کرد: جایگاه، شأن و منزلت قوه قضاییه در نزد افکار عمومی باید بالاتر برده شود و نباید کاری کرد که عظمت و اقتدار این دستگاه در نزد افکار عمومی در اثر اختلاف سلیقه و منازعات داخلی تضعیف شود.
وی بیان داشت: هر اقدام، تصمیم و هر رفتاری که سبب شود اعتبار، اقتدار و جایگاه عالی قوه قضاییه در نزد افکار عمومی و چشم مردم شکسته و یا تضعیف شود به نظام اسلامی آسیب برسد.
آیت الله کعبی ادامه داد: باید تلاش کنیم که افکار عمومی نسبت به قوه قضاییه به گونه ای رفتار کنند که این قوه را ملجأ و پناه مظلومان و احقاق حق و جایگاه آن را جایگاه رفیع تحقق عدالت در میان همه بدانند و باید به این سمت و سو حرکت کنیم و کاری نکنیم که به عظمت و هیبت قوه قضائییه آسیب وارد شود.
موارد تشهیر در فقه اسلامی معدود و انگشت شمار است
عضو مجلس خبرگان در ادامه تصریح کرد: افشاگری در بسیاری از موارد نه تنها یک ارزش نیست بلکه ضد ارزش است و در ضوابط و مقررات شرعی جرم هم حساب می شود، به ویژه در جایی که سبب هتک حرمت مؤمن و تحقیر او شود و جایگاه حقیقی و حقوقی افراد و نهادها زیر سؤال برود.
آیت الله کعبی گفت: ما باید به این سمت و سو حرکت کنیم و به مجموعه بیانات ائمه اطهار(ع) و آموزه های اسلامی عمل کنیم و بدانیم که احترام مؤمن از حرمت کعبه هم بالاتر است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به روایت دیگری بیان داشت: کسانی که به سمت و سوی تحقیر مؤمنان حرکت می کنند به نوعی با خدا اعلام جنگ کرده اند، از این رو ضروری است دستگاه هایی گوناگون، آحاد ملت، فعالان سیاسی و رسانه ها باید به آبروی افراد و جایگاه اشخاص توجه کنند و خدای ناکرده اقدامی نشود که به بهانه افشاگری به ناحق، به اشخاص در رسانه ها تعرض شود و این امر پسندیده نیست و در حد خود جرم به حساب می آید.
آیت الله کعبی گفت: ما به این مساله واقف هستیم که رسانه ها در روشنگری و تبیین و هم در حضور فعال سیاسی و اجتماعی با هم رقابت دارند و تلاش می کنند که اخبار ناگفته را بیشتر بگویند و در این زمنیه رقابت دارند اما باید توجه داشت که رسانه ها هم باید خطوط قرمزی داشته باشند و یکی از خطوط قرمز حفظ آبروی افراد، اقتدار نظام و اعتماد عمومی به نظام و رعایت موازین شرعی و مقررات حقوقی است و بعد از تاکیدات رهبر معظم انقلاب این توجه و التزام باید بیشتر هم بشود.
وی ادامه داد: برخی از موارد وجود دارد که افشاگری یک نوع مجازات است که در فقه از آن به عنوان تشهیر یاد می شود و باید بیان کرد و این سبب پیشگری از جرائم بعدی می شود.
عضو جامعه مدرسین افزود: البته موارد تشهیر در فقه اسلامی بسیار معدود و انگشت شمار است، به عنوان مثال در جایی که کسی شهادت دروغ می گوید و یا واسطه برای مفاسد خاص جنسی می شود، در اینجا در فقه حکم تشهیر وجود دارد که البته در موارد تشهیر باید از طریق لایحه قانونی و تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان قانون اساسی عمل کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: این حق را رسانه ها برای خود قائل نشوند که اصل را بر افشاگری بگذارند، بلکه باید اصل را بر رعایت حقوق افراد و مصالح نظام، ضوابط شرعی و قانونی و آبروی مؤمنان بگذارند.
آیت الله کعبی گفت: یکی از نکات روانی که در افکار عمومی وجود دارد اصل تعمیم دادن امور است، اگر در جایی جرمی اتفاق بیفتد، نباید گفت به این دلیل وقوع این جرم و رفتار اشتباه همه آن مجموعه خطا و اشتباه دارند.
نباید بی جهت حیثیت افراد و دستگاه های نظام هتک شود
وی افزود: نفس تعمیم دادن، یک امر نادرستی است و نباید حیثیت اشخاص و دستگاه های نظام بی جهت هتک شود و ضروری است همه افراد و رسانه ها به این اصل مهم توجه کنند.
آیت الله کعبی در پایان از همه افراد و فعالان سیاسی و رسانه ای خواست با رعایت موازین شرعی و مُرّ قانون در مورد اشخاص و نهادها اظهار نظر کنند و از پرداختن به برخی از موارد که ممکن است باعث التهاب و آشفتگی روانی در جامعه شود اجتناب کرده و با آتش بازی نکنند. /924/ت302/ج
ارسال نظرات