۱۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۰
کد خبر: ۱۱۰۳۱۱
دست دعا(6)؛

خدایا؛ مرا به خاطر نافرمانیم، خوار مساز!

خبرگزاری رسا ـ محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: خواندن زندگی نامه اندیشمندان راستین و علمای ربانی به ما نشان می‌دهد که آنها چگونه از عذاب الهی و قهر خداوند ترس داشتند.
خدایا؛ مرا به خاطر نافرمانیم، خوار مساز!


حجت الاسلام محمود نودوست، محقق حوزه علمیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به دعای روز ششم ماه مبارک رمضان گفت: در دعای این روز که حال و هوای تضرع و خضوع دارد، متوجه مقام کبریایی خدا می‌شویم و از حضرت حق می‌خواهیم ما را عذاب نکند.

وی بیان داشت: بنده مومن همواره با دو نگاه خوف و رجاء به خداوند نظر دارد و هیچگاه یکی از این دو بر دیگری سبقت نمی گیرد.

این محقق علوم اسلامی افزود: ترس از خداوند موجب می‌شود تا بنده به مست گناه نرود و مواظب باشد تا حریم الهی نقض نشود. امید عاملی است برای انسان جایزالخطا که در پی گناه به دنبال تدارک به وسیله توبه باشد.

وی بیان داشت: خواندن زندگی‌نامه دانشمندان راستین و علمای ربانی به ما نشان می‌دهد که چگونه از عذاب الهی و قهر خداوند ترس داشتند.

این محقق علوم اسلامی اظهار داشت: در داستانی نقل شده است که یکی از عالمان چون غفلت بر او چیره می شد دستور می داد آتشی برافروزند و دو نفر را مامور می کرد که همچون فرشتگان دوزخ کتف های او را بگیرند و به سمت آتش ببرند و آنگاه اشک می ریخت و می‌گفت ای بنده که طاقت آتش دنیا را نداری چگونه می خواهی بر آتش جهنم صبر کنی.

وی گفت: آیات بسیاری در قرآن وجود دارد که به عذاب الهی اشاره کرده و قوم عاد و ثمود نشانه‌هایی از قهر الهی خداوند در این دنیا است.

این محقق علوم حوزوی افزود: عذاب الهی در جهنم نیز به صورت بسیار ریزه کاری شده در قرآن توصیف شده و عجز گناهکاران به تصویر درآمده است.

وی خوار شدن را از عوامل دوری از فرامین الهی برشمرد و ابراز داشت: بر طبق منابع اسلامی عزت مخصوص خداوند و مومنان است و این خدواند افراد را عزیر یا ذلیل می‌کند.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: عمل کردن بر اساس دین توانایی بالایی به انسان برای رسیدن به سعادت و رشد می دهد و برعکس دوری از دستورات دین و تن دادن به خواهش های نفس، انسان را به حضیض ذلت می کشاند.

این محقق حوزه علمیه قم افزود: تمرد از دستورات الهی انسان را به سوی تباهی تدریجی می‌کشاند و هر چه قدر زاویه گرفتن از مسیر حق بیشتر باشد، تباهی زودتر دامن فرد را خواهد گرفت.

وی با اشاره به مضمون روایتی اظهار داشت: اگر دنیا برای خدا به اندازه بال مگسی ارزش داشت به کافران روزی نمی‌داد.

این محقق علوم اسلامی گفت: انسان‌ها در دنیا به عیش و نوش می‌پردازند و از خداوند غافل می‌شوند. در روایات داریم به برخی این گونه نعمت داده می شود تا در غفلت خود هر چه بیشتر غوطه ور شوند.

وی خاطر نشان کرد: بنده باید همیشه از خشم ارباب خود هراسان باشد و برای رها شدن از خشم الهی به او پناهنده شود.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: هر کس از دیگری بترسد از او فرار می کند اما هر کسی از خداوند بترسد به او روی می آورد چرا که لایمکن الفرار من حکومته. /909/ت302/ع

ارسال نظرات