۰۱ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۱
کد خبر: ۱۱۱۳۲۲

حمایت دولت و مقامات عراقی از انقلاب ملت لیبی

خبرگزاری رسا ـ نخست وزیر و مقامات عراقی حمایت کامل خود را از انقلاب ملت بحرین اعلام کردند.
انقلاب ليبي
به گزارش خبرگزاری رسا، مقامات و نمایندگان پارلمان عراق، سرنگونی دیکتاتوری معمرالقذافی و پیروزی ملت لیبی را تبریک گفتند و از انقلاب سایر ملت های آزاده جهان حمایت کردند.

نوری المالکی، نخست وزیر عراق، شب گذشته گفت: ملت لیبی سال ها در فقر و محرومیت و مظلومیت شدیدی قرار داشتند و انقلاب آنان به نزاع های طایفه ای کشیده نخواهد شد.

وی افزود: به همه ملت هایی که در پی آزادی و کرامت هستند احترام می گذاریم و از آنان حمایت می کنیم.

نخست وزیر عراق به صورت تلویحی، آشوبگران سوری را مورد خطاب قرار داد و اظهار داشت: ما در کنار همه جریان هایی که خواستار آزادی، دموکراسی و تحقق هویت و اراده ملت های هستند خواهیم ایستاد، ولی از جریان هایی که تنها در صدد تحول جنبش ها به نزاع های طایفه ای و نژادی هستند حمایت نمی کنیم.

عادل عبدالمهدی از رهبران مجلس اعلای اسلامی و نماینده پارلمان عراق نیز با ارسال پیامی به شورای انتقالی لیبی، ضمن تبریک پیروزی ملت لیبی بر رژیم قذافی تاکید کرد: اراده ملت ها همواره مقتدر و پیروز است و همانگونه که ملت عراق توانست ثمره مجاهدت، فداکاری و صبر طولانی مدت خود را جهت زوال حکم طاغوتی صدام را مشاهده کند و به سوی ساخت دولت قانونی بر اساس اراده ملت گام بردارد، ملت لیبی نیز بتواند به تاسیس دولتی قانونی بر پایه آزادی، عدالت، مساوات و احترام به حقوق شهروندان نائل شود.

وی ادامه داد: امیدوارم لیبی به سرعت به مرحله ثبات، آرامش و پایان خونریزی ها انتقال یابد و استقلال، پیشرفت و نوآوری را استحکام بخشد.

عادل عبدالمهدی با اشاره به سرنوشت سیاه قذافی تصریح کرد: سرنوشت حتمی معمر القذافی طاغوتی ما را به یاد سرنوشت صدام دیکتاتور که طعم همه ظلم، ستم، استبداد و مصادره آزادی را به کام ملت عراق چشاند انداخت.

دولت عراق نیز ساعاتی پیش، شورای انتقالی این کشور را نماینده مشروع ملت خواند و آن را به جای معمر القذافی به رسمیت شناخت.

از سوی دیگر، رافع عبدالجبار از نمایندگان جریان صدر پارلمان و عضو کمیسیون روابط خارجه پارلمان در مصاحبه با خبرگزاری این عراق، برقراری نظام دموکراسی در عراق را عامل جنبش ملت های عربی خواند و گفت: اقدامات دموکراسی عراق که در قالب تشکیل دولت و پارلمان بر اساس آرای ملت در انتخابات، ملت های عربی را بر آن داشت تا نسبت به بقای حکام ظالم به مدت ده ها سال بر کرسی قدرت بیاندیشند و در صدد آزادی برآیند.

وی تاکید کرد: مقاومت ضعیفی که صدام حسین رئیس نظام دیکتاتوری سابق در عراق جهت حفاظت از نظام داشت و سرانجام در چاله ای گیر افتاد چهره ضعیف و متزلزلی از حکام دیکتاتور را به نمایش گذاشت و ترس ملت های عربی از حکام را زائل کرد.

عبدالجبار با اشاره به اینکه نظام های سرنگون شده عربی در گذشته از همپیمانان کشورهای امپریالیسم به شمار می رفتند نسبت به تغییر اهداف انقلاب از سوی استبکار جهانی هشدار داد.

گفتنی است بر اساس آخرین اخبار رسیده از لیبی، انقلابیون این کشور بخش اعظمی از پایتخت را تصرف کرده و هم اکنون به سمت باب العزیزیه در حال پیشروی هستند.

گزارش های رسیده حاکیست نبرد شدیدی میان انقلابیون و نظامیان قذافی در این منطقه در حال رخ دادن است.

سرنوشت معمر القذافی همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و خبرهای ضد و نقیضی مبنی بر حضور یا فرار وی از لیبی شنیده می شود./980/ب901/گ
ارسال نظرات