۲۰ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۳
کد خبر: ۱۱۲۴۹۵
مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی:

شورای عالی اوقات فراغت در استان‌ها تشکیل شود

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: طرح اوقات فراغت تابستانی از اهداف نخستین خود دور شده و نیاز به بازتعریف اهداف و سیاست ها دارد و لازم است دولت در این مسأله ورود پیدا کرده و شورای عالی اوقات فراغت در هر استان تشکیل شود.
فعاليت فرهنگي مبلغان حوزه علميه در تابستان


حجت الاسلام سید غلامعباس موسوی، مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: طرح هجرت تابستانی یا به تعبیر دیگر طرح اوقات فراغت تابستان، از بیست سال پیش از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اجرا می‌شود.

وی در ادامه افزود: در این برنامه افزون بر این که مبلغان متخصص جذب و اعزام می شوند، نوع کار و فعالیت ترکیبی از فعالیت‌های تبلیغی جدید و تأثیرگذار و فعالیت‌های تبلیغی سنتی است.

حجت الاسلام موسوی اظهار داشت: مخاطبان اصلی در طرح فراغت تابستانی نوجوانان و جوانان هستند و رویکرد اصلی در این طرح کلاس محور است؛ مبلغان موظفند ابتدا با برگزاری و تشکیل کلاس‌های مختلف برای جوانان برنامه ریزی کنند و پس از آن به تبلیغ سنتی بپردازند.

وی خاطر نشان کرد: در برنامه های ماه مبارک رمضان رویکرد اصلی سخنرانی، وعظ و خطابه است، اما در طرح فراغت تابستانی به دلیل اوقات فراغتی که جوانان و نوجوانان دارند، لازم است با هدف و برنامه ریزی این اوقات غنی بشود از این رو مبلغان در این اوقات با احکام اسلامی و مبانی دینی با قالب های جدید و متنوع آشنا شوند.

مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی یادآور شد: از این رو مبلغان پیش از اعزام با برگزاری همایش ها و آموزش های کاربردی آمادگی لازم برای جذب جوانان و نوجوانان را کسب کرده و ره توشه های تبلیغی و محتوایی مناسب با اوقات فراغت تابستانی در اختیارشان قرار می‌گیرد.

وی با بیان این که طرح اوقات فراغت تابستانی ویژه روستاهای بالای هزار نفر است، تأکید کرد: مبلغان در طول روز ملزم به برگزاری حداقل سه کلاس ویژه خواهران و برادران هستند و برگزاری اردوهای درون شهری و برون شهری با همکاری مسؤولان از دیگر برنامه های مبلغان در این طرح است.

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: طرح اوقات فراغت تابستانی در دو برنامه مختلف با عنوان «بوستان معرفت» ویژه دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی و «هسته فرهنگی جوان» ویژه مخاطبان دبیرستانی و دانشگاهی اجرا می شود.

وی ادامه داد: برنامه های«هسته فرهنگی جوان» به صورت کلاسی برگزار نمی شود، بلکه مبلغان در قالب حلقه های معرفت، نشریه نویسی، گپ و گفت دینی با جوانان، به طرح مسائل دینی و مذهبی می پردازند.

مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی ابراز داشت: در برنامه نشریه نویسی مبلغ یک موضوع را مطرح کرده و جوانان به فراخور اطلاعاتی که دارند یا تحقیقاتی که انجام می دهند مطالبی را ارائه می دهند، در نهایت مبلغ به جمع بندی مطالب ارائه شده بر اساس آموزه های دینی می پردازد.

وی ادامه داد: مقالات و مطالب برتر جوانان در نشریه ای منتشر می شود، سپس در استان و کشور نشریه برتر معرفی می شود، در این برنامه جوانان با اصول ابتدایی نویسندگی و پژوهش آشنا و مأنوس می‌شوند.

حجت الاسلام موسوی خاطر نشان کرد: حلقه های معرفت به تناسب آب و هوای مناطق در اماکن مختلف تفریحی و فرهنگی برگزار می شود، همچنین تبلیغ چهره به چهره، مشاوره و پاسخ به شبهات از دیگر برنامه های مبلغان در طرح فراغت تابستانی است.

وی با بیان این که طرح فراغت تابستان در کشور دارای متولی فراوانی است، یادآور شد: ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، بسیج، هلال احمر، سازمان تبلیغات و ادارات مختلف برای فرزندان کارکنان خود طرح اوقات فراغت تابستانی برگزار می کنند و هر کدام از آنها امکانات و فضاهای جداگانه ای دارند که اگر این امکانات و فضاها به صورت متمرکز با متولی واحد برگزار شود، می توان برنامه های جالب و متنوعی را برگزار کرد.

مدیر کل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی تأکید کرد: طرح اوقات فراغت تابستانی از اهداف نخستین خود دور شده و نیاز به بازتعریف اهداف و سیاست ها دارد و دولت باید در این مسأله ورود پیدا کرده و شورای عالی اوقات فراغت در هر استان تشکیل شده و با کنار هم گذاشتن امکانات و تجهیزات، زمینه رشد و گسترش برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی را فراهم آورد.

وی در پایان تصریح کرد: البته این مسأله را نباید فراموش کرد که طرح اوقات فراغت تابستانی با استقبال بسیاری از جوانان رو‌به‌رو شده و مانع از گرفتار شدن آنان در منجلاب و فساد شده است./919/

ارسال نظرات