استاد دانشگاه قاهره:
ترسیم قواعد علمی برای استمرار بیداری اسلامی ضروری است
خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه قاهره مصر بر لزوم ترسیم قواعد علمی برای استمرار بیداری اسلامی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد الدسوقی، استاد دانشگاه قاهره مصر در نشست بیداری بیست و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران با تاکید بر اینکه سخن گفتن از تاریخ بیداری اسلامی بیهوده است گفت: سخن گفتن از تاریخچه بیداری اسلامی هیچ فایده ای ندارد و باید درباره شیوه های محافظت از بیداری اسلامی در حال حاضر و آینده سخن بگوییم تا این بیداری به موفقیت برسد.
وی افزود: ظلم، استبداد و نبود آزادی به انفجار جوامع اسلامی منجر شده است و اگر بخواهیم که این بیداری ادامه و استمرار داشته باشد باید از شیوه های اسلامی محض پیروی کند.
محمد الدسوقی نسبت به عاطفی بودن قیام های اسلامی هشدار داد و تصریح کرد: انقلاب های اسلامی در تونس، مصر، لیبی و سایر کشورهای اسلامی دارای ابعاد عاطفی هستند و باید با پژوهش علمی که در اینگونه کنفرانس ها انجام می گیرد به ادامه و استمرار آنها کمک کنیم.
استاد دانشگاه قاهره از عدم آگاهی انقلابیون به آموزه های اصیل اسلامی ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: عدم آگاهی کامل انقلابیون به مفاهیم اسلامی در این قیام ها به خوبی دیده می شود و ما در این مکان جمع شده ایم تا با وضع تصوری علمی از استمرار بیداری اسلامی محافظت کنیم.
وی به ویژگی های مشترک جوامع اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: مرزهای به هم مرتبط کشورهای اسلامی و یکسان بودن روابط اجتماعی در جوامع اسلامی از ویژگی های منحصر به فرد کشورهای اسلامی است که در هیچ کدام از جوامع دیگر دیده نمی شود.
الدسوقی بر لزوم همکاری اقتصادی کشورهای اسلامی با یکدیگر تاکید کرد و بیان داشت: کشورهای اسلامی از خیرات الهی فراوانی برخوردار هستند و اگر بتوان از این ثروات بهره گرفت و مسلمانان در زمینه های اقتصادی با هم متحد شوند دیگر دست هیچ کشور اسلامی به سوی کشورهای غیراسلامی دراز نمی شود.
عضو مجمع عمومی تقریب مذاهب اسلامی تدوین شیوه های علمی برای استمرار بیداری اسلامی را خواستار شد و گفت: بی سوادی دینی نسبت به آموزه های اصیل اسلامی در جوامع مسلمان وجود دارد و علما و اندیشمندانی که در این مکان جمع شده اند باید قاعده و شیوه های علمی را برای آینده بیداری اسلامی ترسیم کنند.
وی مسلمانان را به اهتمام به رخدادهای جهان فراخواند و تاکید کرد: جهانیان در حال گرایش به مادی گری هستند و مسلمانان وظیفه دارند نسبت به آنچه در جهان می گذرد اهتمام داشته باشند و خود را در قبال آنچه در جهان رخ می دهد، مسوول بدانند./980/ب913/گ
ارسال نظرات