آزمون جذب روحانیون حج عمره بعد از ۱۰ سال وقفه برگزار میشود/ تشریح جزئیات آزمون

حجتالاسلام سید حسین رکنالدینی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری، در گفتوگو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، به تبیین دلایل توقف دهساله آزمون عمره پرداخت و اظهار کرد: دلیل اصلی این توقف، تعطیلی سفر عمره بوده است. وقتی سفر عمره تعطیل میشود، نیاز به خادمان فرهنگی و روحانیون کاروانها نیز کاهش مییابد و به همین دلیل برگزاری آزمون ضروری نمیباشد.
وی با اشاره به محتوای آزمون عمره افزود: محتوای آزمون شامل مناسک، احکام عمومی، تاریخ اسلام، اسرار حج و اطلاعات عمومی است؛ اگرچه محتوای این آزمون تقریباً مشابه آزمونهای گذشته است؛ اما برخی منابع بهروز شده و منابع جدیدی نیز معرفی شدهاند.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در خصوص مراحل بعد از آزمون کتبی تصریح کرد: داوطلبانی که موفق به کسب حد نصاب قبولی شوند به مصاحبه دعوت میشوند.
وی تاکید کرد: مصاحبه شامل دو بخش علمی و عملی است و در مصاحبه علمی، سوالاتی از از همان منابع آزمون کتبی مطرح میشود. همچنین در مصاحبه عملی توانمندی داوطلبان در استفاده از ابزارهای آموزشی بررسی خواهد شد.
حجتالاسلام رکنالدینی همچنین به دورههای آموزشی پس از مصاحبه اشاره و ابراز کرد: افرادی که در این مرحله از آزمون کتبی و مصاحبه موفق به کسب حد نصاب قبولی شوند، دورههای آموزشی مشخصی را خواهند گذراند که این دورهها ترکیبی از کلاسهای حضوری، غیرحضوری آنلاین و آف لاین و کارگاهی است و معمولاً یک سال به طول میانجامد.
وی در ادامه به نحوه انتخاب افراد برای اعزام به عمره از استانها اشاره و بیان داشت: تخصیص افراد بر اساس نیاز بعثه مقام معظم رهبری صورت می پذیرد. بیشتر روحانیون ما در قم مقیم هستند؛ اما کاروانهای حج و عمره در تمامی استانها پراکنده هستند و طبیعی است که براساس نیاز هر استان و شهر روحانی تخصیص یابد.
شرکت 4400 نفر در آزمون
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری به تعداد داوطلبان آزمون اشاره کرد و گفت: در این آزمون بیش از ۴۴۰۰ نفر از طلاب حوزه های علمیه شرکت کردهاند.
حجتالاسلام رکنالدینی افزود: آزمون عمره در تاریخ ۲۱ فروردین ماه 1404 هم زمان در ۸ استان کشور برگزار میشود و داوطلبان بر اساس شهر انتخاب خود در حوزههای امتحانی مشخص شده شرکت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه در پذیرش داوطلبان هیچگونه محدودیتی وجود ندارد، اظهار کرد: اگر تمام ۴۴۰۰ نفر داوطلب نیز موفق به کسب حد نصاب قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه شوند و نیز دوره های آموزشی را با موفقیت به اتمام برسانند، ما میتوانیم به تدریج از همه آنها در کاروانهای عمره استفاده کنیم.
حجتالاسلام رکنالدینی درباره شرایط سنی داوطلبان نیز توضیح داد: حداقل سن برای شرکت در آزمون ۲۷ سال و حداکثر ۳۷ سال تعیین شده است؛ اما به دلیل عدم برگزاری آزمون در ۱۰ سال گذشته و محرومیت برخی طلبهها از شرکت در آن، در این دوره استثنائاً این شرط تا ۴۲ سال افزایش یافته است.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در پایان به داوطلبان توصیه کرد در روز آزمون، حتماً نیم ساعت قبل از شروع در محل برگزاری آزمون حاضر شوند و تاکید کرد تغییر حوزه امتحانی امکانپذیر نیست. نتایج آزمون نیز پس از ماه ذیحجه و در اوایل ماه محرم اعلام خواهد شد.