در پی حمله های تبلیغاتی صورت گرفته؛
علما و نویسندگان شیعه عربستان از خطیب جمعه قطیف حمایت کردند
خبرگزاری رسا ـ علما و نویسندگان شیعه عربستان از حمله های تبلیغاتی صورت گرفته علیه خطیب جمعه قطیف این کشور به شدت انتقاد کردند.

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام شیخ غازی الشبیب از علمای شیعه عربستان، فشارهای وارده به شیخ حسن صفار، خطیب جمعه قطیف این کشور به دلیل حمایت از اعتراضات مردمی و محکومیت کشتار شیعیان از سوی نیروهای امنیتی آل سعود را به شدت محکوم کرد.
وی در مراسم بزرگداشت شهدای قیام شیعیان عربستان که در شهر ربیعیه برگزار شد، گفت: بیانیه ها و اظهارات صادره از سوی برخی افراد علیه یکی از نمادهای منطقه نشان دهنده فقر سیاسی و مقدم شمردن گسترش بحران بر یافتن راه حل برای پایان دادن به مشکلات کنونی کشور است.
حجت الاسلام الشبیب افزود: مسوولان به جای تنش زایی باید از گسترش بحران جلوگیری کرده و با پذیرش فوری مطالبات مردم از شعله ور شدن آتش فتنه مذهبی در منطقه خودداری کنند.
این عالم شیعی با اشاره به تلاش های علما برای پایان دادن به اعتراضات خیابانی تصریح کرد: علما و عقلای شیعه به شدت تلاش کردند تا از بروز تنش در کشور جلوگیری کنند و حتی توصیه هایی را به مقامات اراده کردند، اما مقامات به این رهنمودها بی توجه بوده و به خواسته های علما اهتمام نورزیدند.
وی از ادامه سیاست تبعیض و قلع قمع شیعیان در عربستان به شدت انتقاد کرد و اظهار داشت: مشکلات عربستان کاملا سیاسی است و با راه حل های سیاسی نیز برطرف خواهند شد، اما برخی می خواهند با تدابیر امنیتی در برابر این اعتراضات بایستند که امری اشتباه و نادرست بوده و متاسفانه سیاست تبعیض و کشتار شیعیان همچنان از سوی مقامات ادامه می یابد.
شیخ غازی الشبیب از طایفه ای جلوه دادن شیعیان ابراز شگفتی کرد و خاطر نشان ساخت: در حالی که کنفرانس هایی نظیر کنفرانس «خطر اعتقادات شیعه بر جوامع سنی» در ریاض برگزار می شود، شیعیان را به طایفه گری متهم می کنند. برگزاری چنین همایش و کنفرانس هایی مطمئنا به گسترش فتنه های مذهبی در منطقه منجر شده و به دشمنان امت اسلامی خدمت خواهد کرد.
خالد النزر از نویسندگان شیعه نیز از حمله های رسانه ای انجام گرفته علیه شیخ حسن صفار و تشکیک در وابستگی ملی وی انتقاد کرد و گفت: شیخ حسن صفار از برجسته ترین نمادهای اعتدال در نزد شیعیان و کل کشور به شمار می آید و همواره به نشر محبت و برادری در جامعه می پردازد.
وی کشتار شیعیان در عربستان را محکوم کرد و بیان داشت: برخی از افراد به بوق های رسانه ای مبدل شده که شبانه روز به بازگو کردن خطرات شیعیان می پردازند و در عین حال از پرداختن به اشتباهات دیگران خودداری می ورزند.
خالد النزر تصریح کرد: این افراد تنها خود را ملی گرا می بییند و اعتقاد دارند هر که آرای دیگری دارند باید در وابستگی ملی وی شک و تردید کرد.
گفتنی است وزارت کشور آل سعود در بیانیه ای که چند روز پیش منتشر کرد به صورت غیرمستقیم از خطبه های نماز جمعه شیخ حسن صفار، خطیب جمعه قطیف عربستان که کشتار شیعیان منطقه شرقیه نشین این کشور به شدت محکوم کرده بود، انتقاد و این سخنان را عامل ضربه زدن به وحدت ملی عنوان کرده بود.
رسانه ها و برخی از علما، نویسندگان و شخصیت های مختلف عربستان نیز در روزهای گذشته به شدت به خطیب جمعه قطیف حمله ور شده و نسبت به وابستگی و وفاداری وی به کشور ابراز شک و تردید کرده اند./980/ب902/گ
ارسال نظرات