برخی از سختی های دنیا به خاطر کم ظرفیتی ماست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حبیب الله فرحزاد، استاد حوزه علمیه در برنامه سمت خدا که از شبکه سوم سیما پخش میشودگفت: اجابت دعا و حاجت دادن با هم فرق دارند. خدا دعای انسان را اجابت می کند ولی شاید حاجت او داده نشود. گاهی عدم اجابت و حاجت بخاطر موانعی است که خود انسان ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه تحت هیچ شرایطی نباید با خدا قطع رابطه کرد، گفت: در روایات آمده کسی که ترک دعا کند به او وعده جهنم داده شده است چنین افرادی مستکبرند و با خفت وارد جهنم می شوند.
نویسنده کتاب محبت و رحمت ، دعا را به عنوان افضل عبادات و محبوبترین اعمال نزد خدا معرفی کرد و ادامه داد: سه روایت از پیامبر(ص)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) هست که دعا کردن را افضل از خواندن قرآن دانسته اند و این بخاطر شکستگی نفس است که در دعا کردن اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه از دعا کردن خسته و ناامید نشوید گفت: هر انسانی نیازمند می شود، اگر نیاز خود را در خانه خدا حل کند عزیز و آقا می شود ولی اگر نیازش را در خانه غیر خدا ببرد ذلیل و خوار می شود. خداوند کسی که بر خواسته اش اصرار کند ودست از دعا بر ندارد را دو ست دارد.
این پژوهشگر دینی تسلیم خواست خدابودن را با تلاش کردن مغایر ندانست و گفت: تسلیم خواست خدا باشید ولی دست از تلاش برندارید و ناامید نشوید و دعا کردن را فراموش نکنید. ولی در مسائل مادی با وجود تلاش راضی به رضای خدا باشید. روایت است که حضرت موسی در راهی می رفت به فلجی برخورد، آن مرد از او خواست تا برایش دعا کند تا شفا بیابد. حضرت موسی او را به صبر دعوت کرد و فرمود شاید این برای تو بهتر باشد ولی مرد فلج قانع نشد و با اصرار حضرت را مجبور کرد که برایش دعا کند. حضرت دست به دعا برداشت و مرد فلج شفا یافت. درراه برگشت حضرت موسی دید که عده ای جمع شده اند، جلو رفت و علت را جویا شد. گفتند قاتلی دستگیر شده و اولیای دم تقاضای قصاص کرده اند. حضرت موسی دید قاتل همان مرد فلج است.
وی ادامه داد: در واقع نفس آن مرد فلج، ظرفیت خوب بودن را نداشت و ابتلائات، او را کنترل کرده بودند و صلاح او در این بود که فلج باشد. خداوند می فرماید «بنده ای که که بخاطر دنیا در خانه مرا می زند، بترسد که در دنیا را به روی باز کنم و او وارد جهنم شود.
وی ابتلائات را نوعی نعمت قلمداد کرد وگفت: هر ابتلائی که تلخ است خداوند نعمتی در آن قرار داده است. در مسائل معنوی اصرار کنید و بدانید که هیچ دعایی بی پاسخ نمی ماند. در حدیث قدسی آمده است «پرودگار شما حیا می کند که کسی دستش را به طرف او دراز کند و او آن را خالی بازگرداند.»
این مبلغ حوزه علمیه با بیان اینکه خدا دعای همه را می شنود ولی کیفیت برگشت آن یکسان نیست، افزود: گاهی اوقات دعاهای ما به صلاح ماست و شاید اجابت شود و ثواب دعا کردن را هم بدهند گاهی خواسته ما به صلاح ما نیست و به ما داده نمی شود، بلکه بهتر از آن داده می شود یا در نظر خدا بایگانی می شود. گاهی هنوز وقت دادن حاجت ما نیست واین تاخیر گاهی حکیمانه است یعنی خداوند از روی حکمت خودش خواسته را به تاخیر می اندازد و گاهی این تاخیر عاشقانه است یعنی خدا بخاطر علاقه ای که به بنده اش دارد حاجت او را نمی دهد تا باز هم او را در خانه خودش ببیند.
وی ادامه داد: خواسته های ما گاه عینا داده می شود و گاهی به احسن تبدیل می شود، گاهی مشمول ثواب بیشتر می شود به گونه ای که در قیامت آرزو می کردید ای کاش هیچ دعایی از ما در دنیا اجابت نمی شد و گاهی هم کفاره گناهان قرار می گیرد. همانگونه که هر عمل خیری حتی اگر از یک کافر سر بزند اثر وضعی خود را دارد، دعا کردن هم حتی اگر از فرد مومن سر بزند اثر خود را دارد و خدا برای دعا کننده ثوابی در نظر خواهد گرفت./916/پ202/ع