۲۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۴
کد خبر: ۱۲۵۶۰۹
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان تهران:

بهره مندی تبلیغی طلاب از تعطیلات به تحکیم آموزه های جامع دین کمک می کند

خبرگزاری رسا ـ معاون تبلیغ حوزه علمیه استان تهران گفت: طلاب مبلغ باید دین را در تمامی ابعاد به مردم معرفی کنند؛ چون دین اسلام در ابعاد مختلف زندگی، بهترین شیوه و روش را به انسان ها ارائه کرده است.
حجت الاسلام وحيد بابادائي، معاون تبليغ مركز مديريت حوزه هاي علميه استان تهران
حجت الاسلام وحید بابادائی، معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه استان تهران، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: هنگامی که به اصل تحصیل در حوزه علمیه نگاه کنیم باید معیاری داشته باشیم که معیار در حوزه های علمیه اهل بیت(ع) و بزرگان علم و عمل حوزه هستند که از سیره آنها باید به عنوان الگو و راهنما کمک بگیریم.

وی گفت: اگر به خوبی سیره بزرگان مورد برسی قرار گیرد، مشخص است که از هر نوع بی کاری که موجب تلف شدن هدف اصلی آنها که رسیدن به کمال است، پرهیز کرده و آن را درست نمی دانند.

حجت الاسلام بابادائی افزود: از سویی دیگر حوزه های علمیه باید تعطیلات درسی را به حداقل ممکن برسانند و از طرف دیگر طلاب نباید ایام به اصطلاح تعطیل خود را تلف کرده و بی استفاده رها کنند بلکه باید از لحظه لحظه زندگی خود به خصوص در جوانی استفاده کرده و به علم و عمل بپردازند.

وی ادامه داد: هر تعطیلی که به کسب علم و تهذیب نفس طلبه ضرر وارد کند، مردود است و در تعطیلات باید حداقل و در حد ضرورت باشد و هیچ گاه نباید طلبه را از فضای معنوی و علمی حوزه خارج کند گر چه صله رحم، ایجاد نشاط و استفاده از طبیعت نیز برای طلاب لازم است.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه استان تهران به تعطیلات زیاد حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر تعطیلات حوزه علمیه به خصوص حوزه های علمیه شهر قم بسیار زیاد و مضر است که شاهد بر این مطلب، اساتید حوزه ها هستند که در این مدت زمان کم قادر به اتمام محدوده درسی به طور شایسته نیستند.

وی با اشاره به فعالیت های مفیدی که طلاب می توانند در ایام تعطیل انجام دهند، گفت: در این ایام طلاب می توانند به مطالعات جنبی، مرور درس ها، جبران عقب افتادگی درسی، مباحثه، نوشتن مقالات و تحقیقات و حتی نوشتن کتاب بپردازند.

حجت الاسلام بابادائی در ادامه به وظیفه تبلیغ علوم و مسائل دینی از سوی طلاب در اجتماع اشاره کرد و گفت: تعریف حقیقی و دقیق تبلیغ، امر به معروف و نهی از منکر است که بر هر مسلمانی واجب بود و هیچ گاه سلب نمی شود حتی در میهمانی ها و دید و بازدیدهای نوروز، از جهتی طلاب علاوه بر وظیفه عمومی که همه مسلمانان دارند وظیفه خطیر دیگری در امر تبلیغ دارد که آن هم پرداختن به این امر به صورت تخصصی است.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه استان تهران خاطرنشان کرد: طلاب مبلغ باید دین را در تمامی ابعاد به مردم معرفی کنند؛ چون دین اسلام در ابعاد مختلف زندگی، بهترین شیوه و روش را به انسان ها ارائه کرده است.

وی افزود: متاسفانه عده زیادی دین را دین غمگین می دانند و فکر می کنند که دین با شادی و نشاط مخالف است و هر کس می خواهد دیندار باشد باید از شادی ها دل بکند در صورتی که برعکس این مطلب در اسلام بوده و این دین موافق نشاط و شادی حقیقی است و تبلیغ تخصصی طلاب می تواند در این زمینه موثر باشد و نکات دینی را به صوتی فنی و شیرین به مردم القا کنند.

حجت الاسلام بابادائی در ادامه به نظر اسلام در مورد سنت های مختلف همچون نوروز پرداخت و گفت: بسیاری از سنت ها، پیش از اسلام در میان اقشار مختلف مردم مرسوم بود که پس از ظهور اسلام،‌ پیامبر(ص) ‌در مواجهه با این سنت ها که برخی از آنها مثبت و برخی منفی بودند، موضع اسلام را مشخص کردند.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه استان تهران ابراز داشت: سنت های بسیاری همچون پرداخت مهریه که پیش از اسلام مرسوم بود،‌ به جهت مفید و سلامت بودن آن، مورد موافقت پیامبر(ص) قرار گرفته به طوری که یکی از شروط واجب نکاح در اسلام تعیین مهریه شد و از طرفی دیگر سنت های غلط و زننده ای همچون زنده به گورکردن دختران در زمان جاهلیت توسط اسلام نسخ شده و به شدت با آن مقابله شد.

وی اظهار داشت: نورز نیز یکی از سنت های خوب پیش از اسلام بود که اسلام آن را تایید بلکه تکمیل نمود و برای این روز اهمیت و تقدس قائل شد و حتی برای آن اعمالی همچون نظافت، غسل، روزه، خواندن نماز، قرآن و دعا و همچنین زیارت اهل قبور سفارش کرده است.

حجت الاسلام بابادائی افزود: در حدیثی که از امام صادق(ع)‌ نقل شده است، نوروز را روزی ذکر فرموده که در آن روز اولین مرتبه، خورشید طلوع کرده، روزی است که خداوند در آن از بندگانش میثاق گرفته، روزی است که حضرت ابراهیم(ع) بتهای خانه کعبه را شکسته، کشتی نوح در این روز پهلو گرفته و جبرئیل امین بر پیامبر نازل شده، حضرت امیر المومنین علی(ع) بر دوش پیامبر(ص) رفته و بت ها قریش را از کعبه بیرون، روزی است که در آن واقعه غدیر رخ داده و همچنین روزی است که حضرت ولی عصر(عج) ظهور کرده بر اهل جور پیروز می شوند.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه استان تهران به دعای لحظه سال تحویل اشاره کرد و گفت: در این دعا انسان از خداوندی که تغییر دهنده قلوب و ابصار است می خواهد که حال او را به بهترین حال ها تغییر دهد.

وی گفت: همان گونه که در نوروز،‌ سرما و زمختی زمین به نرمی، لطافت، سبزی و شادابی تبدیل می شود و از چوب خشک ها گل می روید، انسان نیز به طریق اولی لایق این تغییر بزرگ از پلیدی ها به پاکی ها و لطافت ها است؛ زیرا او اشرف مخلوقات است و دعای تحویل سال اشاره به این تغییر در انسان دارد که این تغییر اینجاد نمی شود مگر این که الهی باشد.

حجت الاسلام بابادائی در پایان به برخی زیاده روی های و رسم های اشتباه در انجام مراسم نوروز اشاره کرد و گفت: هر اتفاق و سنتی که در حال حاضر مانده، از ابتدا به جهت هدف خاصی صورت گرفته است اما به مرور زمان، افراد مختلف با اعمال سلیقه های شخصی خود به هدف اصلی آن سنت خدشه وارد کرده اند و آن را از مسیر اصلی اش خارج کرده اند.

معاون تبلیغ و آموزش های کاربردی حوزه علمیه استان تهران افزود: یکی از اتفاقات، واقعه بزرگ عاشورا و کربلا بوده که بسیار با عظمت است، اما برخی افراد گرچه به جهت اکرام و زنده نگه داشتن این واقعه، با اعمال سلیقه های شخصی زوایدی به آن اضافه می کنند که در حقیقت چنین مسائلی وجود نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که مورد اعمال سلیقه افراد مختلف قرار گرفته همین سنت بزرگداشت نوروز است که در اصل، نظافت، صله رحم،‌ دادن هدیه به هم و رفع کدورت ها بوده که همه این سنت ها در اسلام تاکید شده است؛ اما برخی کارها همچون اسراف در پذیرایی ها، ایجاد رقابت بین خانواده ها از جهت مادی و دیگر مسائل منفی و حرام از زواید عید نوروز است که باید به آنها دقت شود./956/ت302/س
ارسال نظرات