حمایت از تولید ملی در گرو ارتقای فکری و خلاقیت تولید کنندگان است
حجت الاسلام مهدی رجایی، عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به تأکید بر حمایت از تولید داخلی در آیات و روایات گفت: جامعه اسلامی باید روی پای خود بایستد و تحت ولایت کفار قرار نباشد و با آنان دوستی نکند، از این رو ضرورت دارد توان کافی را برای اداره خودش داشته باشد و به لحاظ اقتصادی به دیگران وابسته نباشد.
وی با اشاره به وجود تحریم های بین المللی علیه ایران افزود: غرب با استفاده از اقتصاد تلاش دارد ما را تسلیم کند و به زانو در آورد، از این رو ضرورت دارد اقتصاد داخلی را تقویت تا تحریم ها را بی اثر کنیم.
رییس پژوهشگاه بین المللی المصطفی اظهار داشت: حمایت از تولید ملی ابعاد مختلفی دارد که باید به آن پرداخته شود، یکی از مباحثی که تولید ما نیازمند آن است و مورد تأکید مقام معظم رهبری است، ارتقای فکری و خلاقیت و نوآوری تولید کنندگان است.
وی تأکید کرد: تا زمانی که فکر، خلاقیت و نوآوری تولید کنندگان را ارتقا ندهیم، همیشه در بحث رقابت با دنیا عقب خواهیم بود، یعنی صنعت دنیا روز به روز پیشرفت می کند و ما مجبوریم از تکنولوژی های نسل پنجم، ششم یا دهم استفاده کنیم.
رییس امور تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به نقش تولید کنندگان در حمایت از تولید ملی یادآور شد: اگر تولید کنندگان تنها به دنبال سودآوری باشند و در راستای رشد فکری و خلاقیت و نوآوری حرکت نکنند، مردم به استفاده از تولیدات داخلی رغبت پیدا نمی کنند.
وی ادامه داد: استفاده از تکنولوژی و کاربردی کردن دانش در صنعت و ایجاد اتاق های فکر در راستای ارتقای کیفیت محصولات از مهمترین نکاتی است که تولید کنندگان لازم است به آن توجه کنند.
این نویسنده و پژوهشگر حوزوی با اشاره به ضرورت کمکهای جهتدار دولت به تولید کنندگان تصریح کرد: جهت دادن به حمایت از تولید ملی با ارتقای فکری و خلاقیت،نوآوری و ابتکار و ایجاد زمینه رقابت با غرب از مهمترین وظایف دولت است.
وی ادامه داد: برداشتن موانع از پیش پای تولید کنندگان، مسأله دیگری است که باید به آن توجه شود و این فرهنگ در جامعه ایجاد شود که تولید ملی مهم است و از کارشکنی و مانع تراشی در راه تولید ملی خودداری و از تولید کنندگان حمایت معنوی شود.
حجت الاسلام رجایی خاطر نشان کرد: تأمین منابع مالی برای تولید کنندگان از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه شود، نرخ بالای سود بانکی به تولید داخلی ضربه می زند و بسیاری از تولیداتی که به طور مثال سود آن زیر 30 در صد است باید تعطیل شود.
وی ابراز داشت: تولید کننده ای که سودآوری تولیدش زیر 30 درصد است، با خود فکر می کند «بدون این که ریسک کنم یا مالیات دهم پول خود را در بانک می گذارم و حداقل 20 درصد سود دریافت می کنم»، در این صورت به طور منطقی تولید با این سود تعطیل می شود.
نویسنده کتاب «طراحی ابزارهای مالی در اقتصاد بدون ربا» در پایان گفت: از این رو باید به سمت تک نرخی شدن سود بانکی برویم و در مقابل سیستم مالیاتی را تقویت و اصلاح کنیم./919/ت301/ع