۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۰
کد خبر: ۱۲۸۶۴۳
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (22)؛

مطالعه سیره پیامبر، امامان و علما بهترین درس اخلاق است

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به اینکه انگیزه بعثت پیامبر اکرم تتمیم مکارم اخلاق بوده است، گفت: مطالعه سیره و منش پیامبر، ائمه و علما بهترین درس اخلاق است و می تواند سرلوحه زندگی و کار انسان‌ قرار گیرد.
اخلاق


حجت الاسلام حسین علی‌پور، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: درباره اهمیت اخلاق همین بس که خدای متعال در کنار همه صفات پسندیده پیامبر به اخلاق ایشان اشاره کرده و می فرماید: «انک لعلی خلق عظیم» و همچنین در آیه 159 سوره آل عمران می فرماید:«اگر نبود به خاطر همین اخلاق پسندیده تو مردم از دور تو پراکنده می شدند».

این استاد اخلاق حوزه با اشاره به اینکه انگیزه بعثت پیامبر اکرم(ص) تتمیم مکارم اخلاق بوده اظهار داشت: اخلاق از ضروری‌ترین مسائلی است که مسؤولین امر باید به آن توجه داشته باشند و در ترویج درس‌های اخلاق و مباحث اخلاقی در جامعه کوشا باشند.

وی افزود: قبل از انقلاب هم نیاز به اخلاق احساس شده بود که مصداق بارز آن پر شدن مسجد اعظم هنگام درس اخلاق آیت‌الله مشکینی بود ولی درس‌های اخلاق خیلی فرا گیر نبود اما بعد از انقلاب، به برکت نظام جمهری اسلامی درس های اخلاق خیلی گسترش پیدا کرد است.

حجت الاسلام علی پور در ادامه افزود: بهترین اسوه اخلاقی برای ما پیامبر اکرم(ص) و ائمه طاهرین(ع) و پس از آنها فقهای شیعه هستند که در مکتب اسلام پرورش یافته اند و امام خمینی(ره) بهترین نمونه از آنها است.

وی با اشاره به اینکه مراقبت دائمی از اوصاف برجسته و ممتاز امام (ره) بود، خاطر نشان کرد: از یکی از دوستان شنیدم وقتی با امام (ره) به دیدار یکی از دوستان که از حج آمده بود می رفتیم امام از اینکه از درون مسجد عبور کند تا راه نزدیک شود امتناع کرد از ایشان علت را جویا شدیم، امام (ره) گفتند اگر از درون مسجد رد شوم ممکن است از کف کفشم مقداری خاک درون مسجد بریزد، آن وقت چه کسی مسوول تمیز کردن این مقدار خاک خواهد بود.

این استاد اخلاق حوزه در مقام توصیه به طلاب جوان تاکید کرد: مطالعه سیره و منش پیامبر، ائمه و علما بهترین درس اخلاق است و می تواند سرلوحه زندگی و کار انسان‌ قرار گیرد. /929/ت302/ن

ارسال نظرات