۱۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۱۳۴۴۸۲
رییس بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه:

سیره، اخلاق و روش زندگی امام حسن برای همه الگو است

خبرگزاری رسا ـ رییس بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه، ویژگی‌های شخصیتی امام حسن مجتبی‌‌(ع) را برای مسلمانان آموزنده دانست و گفت: سیره، اخلاق و روش زندگی امام حسن‌‌(ع) برای همه الگو است.
حجت الاسلام والمسلمين دين پرور

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجمال‌الدین دین‌پور، رییس بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه، دومین سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با تبریک ایام ولادت با سعادت سبط اکبر پیامبر اکرم‌(ص) حضرت امام حسن مجتبی‌(ع) به ارائه تحلیلی از شخصیت، سیره و اخلاق آن بزرگوار پرداخت.

 

وی با بیان این‌که مقام، موقعیت و سعه وجودی ائمه اطهار‌(ع) منحصر به زمان حیات ظاهری آن بزرگواران نیست بلکه همواره در طول زمان، سیره، اخلاق و روش آنان الگو و اسوه برای همه است، گفت: ویژگی‌های شخصیتی امام حسن مجتبی‌(ع) به عنوان درس‌های آموزنده برای مسلمانان مطرح است.

 

رییس بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه با اشاره به آیه «وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنَا»، افزود: «ائمه یهودن به امرنا» یعنی رشد حرکت و برنامه‌های امام هدایت مردم است و هدایت یعنی ارتباط امام با امت و استفاده امت از امام که امت باید خود را برای استفاده از مقام امام و امامت تجهیز کند.

 

وی با بیان این‌که هدایت مهم‌ترین مسأله‌ در استفاده امت از امام است، هدایت را در فرهنگ اسلامی در دو معنای ارائه طریق و ایصال الی المطلوب مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: مسأله امامت و ولایت ابعاد بسیار عمیقی دارد که باید آنها را شناخت و در زندگی به آنها توجه کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دین‌پور ادامه داد: زندگی و جامعه بشری تنها در پرتو ارائه طریق انبیای الهی و دستوراتی که خداوند متعال از سوی پیامبران می‌آورد سامان می‌گیرد و دستورات شارع مقدس نیز به دستورات ثابت،‌ ماندگار و غیرقابل تغییر تقسیم می‌شود که این دستورات همان ارائه طریق است.

 

وی درباره «ایصال الی المطلوب» نیز با این توضیح که اگر فردی را تا رسیدن به خواسته‌اش هدایت کنیم، ایصال الی المطلوب کرده‌ایم، گفت: یهدون به امرنا در آیه 73 سوره انبیاء در رابطه با امامت و مقام امام استفاده می‌شود که همان ایصال الی المطلوب و فراتر از احکام تشریعی است.

 

وی با بیان این‌که احکام تکوینی سبب روشن شدن مقام امام می‌شود و انسان‌ها از این راه هدایت می‌شوند و به مقام والا می‌رسند، به نقش معجزه در پیشبرد اهداف پیامبران الهی در اجرای احکام تکوینی اشاره کرد و اخلاق، سیره و حلم امام حسن مجتبی‌(ع) را بی‌ارتباط با معجزه ندانست.

 

رییس بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه گفت: امام حسن‌ مجتبی(ع) با موانع و تبلیغات سوئی که معاویه‌ها علیه مکتب اسلام داشتند، روبه‌رو بود، اما اخلاق، سیره و حلم آن بزرگوار کار خبر از غیب و کار هدایت به امر را کرد.

 

دشمن می خواهد فضای مجازی را به فضای التهاب تبدیل کند

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دین‌پور در بخش دیگری از سخنان خود مسأله اخلاق و تهذیب و جنبه‌های خودسازی را در جامعه ضروری دانست و با اشاره به تلاش دشمن در تبدیل فضای جامعه به فضای التهاب و درگیری، افزود: اخلاق و تهذیب بیش از همه در کشور مورد نیاز است چرا که روح اخوت را به جامعه می‌دهد.

 

وی تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری هیچ ترسی از دشمنان و بیگانه‌ نداریم، آنچه شاید سبب نگرانی شود از ناحیه خودمان است که باید مسأله اخلاق و تهذیب را پررنگ‌تر کنیم؛ اگر این اصول را در جامعه مبنا قرار داده و بیش از همه رشد دهیم، دشمن نمی‌تواند کاری انجام دهد، اما اگر مسأله تهذیب و اخلاق در جامعه رشد نیابد، امکان تسلط دشمن از این ناحیه بر ما وجود دارد.

 

رییس بیناد بین‌المللی نهج‌البلاغه با بیان این‌که خودسازی و تهذیب تنها در مکتب توحید و خداپرستی است و در هیچ مکتبی که مسأله خدا و جنبه‌های الهی را کنار بزند، تهذیب و اخلاق شکل نمی‌گیرد، گفت: هیچ مکتب عرفانی بریده از مکتب وحی و اسلام، نمی‌تواند اخلاق پسندیده را شکل دهد. /920/پ202/ج

ارسال نظرات