۱۹ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۸:۴۸
کد خبر: ۱۳۸۰۵۹
شوق کعبه (3)؛

آشنایی با مسائل کلامی و تاریخی برای حجاج ضروری است

خبرگزاری رسا‌ـ رییس هیأت مدیره بنیاد تاریخ پژوهشی ایران معاصر، یادگیری پاسخ شبهات مطرح شده از سوی وهابیت را از مقدمات سفر حج دانست و گفت: آن‌ها مأموریت دارند با القای شبهات در سطح گسترده بین مسلمانان تفرقه افکنی کنند.
حجت الاسلام والمسلمين سيدحسن معين شيرازي

حجت‌الاسلام سید‌حسن معین‌شیرازی، رییس هیأت مدیره بنیاد تاریخ پژوهشی ایران معاصر در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری رسا، آشنایی با مسائل کلامی و تاریخی را برای حجاج ضروری دانست و اظهار داشت: امروزه حرمین شریفین به دست وهابیت افتاده است که مأموریت دارند با شبهه افکنی درسطح وسیع فرقه های اسلامی را دچار اختلاف کنند.

وی در ادامه افزود: کسانی که به حج مشرف می شوند باید این شبهات و پاسخ‌هایش را بدانند و در صورت مواجه با مسأله‌ای جدید، به روحانی کاروان خود مراجعه کنند.
حجت‌الاسلام معین‌شیرازی بهره‌مندی از معنویت های حج را روح و فلسفه اصلی این سفر توصیف کرد و گفت: حج دارای یک پوسته است که همان انجام صحیح اعمال است ولی در جای جای آن رمز و رازهایی نهفته است که درصورتی که شخص توجه داشته باشد می تواند به بخشی از آن‌ها دست پیدا کند؛ مناسک عبادی حج باید انسان را به خدا نزدیک کند.
رییس هیأت مدیره بنیاد تاریخ پژوهشی ایران معاصر، با بیان این که حضورقلب همیشگی موجب بهره‌مندی بیشتر از معنویت های حج می شود، اظهارکرد: توجه به ارتباط با خدا و این که حاجی در چه جایگاه و موقعیتی قرار گرفته است می تواند او را در کسب این معنویت کمک کند.
وی تأکید کرد: زائران خانه خدا قدر خود را بدانند و از تنفس در محیطی معصومین و امام زمان(عج) حضور دارند نهایت استفاده را ببرند.
عضو هیأت امنای بنیاد تاریخ پژوهشی ایران معاصر، حج را مجموعه‌ای از تمام عبادت‌ها دانست و گفت: قسمتی از عبادت‌های گوناگون به نوعی در مناسک حج آمده است، حتی جهاد و جنگ در راه خدا نیز نمونه ای در این مراسم دارد و آن رمی جمره و اردو زدن در عرفات است.
رنج و مشقت های سفر حج آزمایش الهی است
وی با اشاره به ویژگی حج در میان سایر عبادات ابرازداشت: برخی عبادات تنها با تصمیم تحقق پیدا می‌کند مثل روزه‌داری که تصمیم می‌گیرد عمل مبطلی انجام ندهد و این تصمیم علنی و آشکار نیست، ولی حاجی برای رسیدن به مشاعر باید تصمیم، عزم و اراده خود را به کارگیرد و خود را به زحمت بیاندازد.
این استاد حوزه و دانشگاه، در بیان مشقت‌هایی که در گذشته حجاج برای پیمودن این مسیر طولانی متحمل می شدند، گفت: گاهی سفر حج یک سال طول می کشید و همزمان با حرکت مردم به سوی خانه خدا، حجاج سال گذشته به محل زندگی خود می‌رسیدند.
عضو هیأت امنای دایرة‌المعارف انقلاب اسلامی ایران، سختی و مشقت سفر حج را آزمایش الهی دانست و افزود: امروزه نیز برای سفر به خانه خدا مشکلات خاصی وجود داد از جمله این که حجاج به دلیل ازدحام جمعیت نمی توانند به راحتی اعمال را انجام دهند.
وی ادامه داد: امام علی(ع) می فرماید اگر خدا می‌خواست می‌توانست خانه‌اش را در جای خوش آب و هوایی قرار دهد ولی آن را در بیابان های مکه انتخاب کرد تا آزمایشی برای مؤمنان باشد.
زائران آموزش اعمال حج را جدی بگیرند
حجت‌الاسلام معین‌شیرازی، با بیان ضرورت آموزش اعمال حج به زائران توصیه کرد: زائران خانه خدا این آموزش‌ها را به خوبی فراگیرند و از این 10 تا 12 جلسه نهایت استفاده را داشته باشند و کتابهایی که از سوی بعثه مقام معظم رهبری هدیه می شود را به خوبی مطالعه کنند و در کنار آن از کتب و نرم افزارهایی که به منظور آشنایی با اعمال و اماکن تاریخی مکه، تهیه شده است استفاده کنند.

وی رعایت مسائل بهداشتی و آموزش های پزشکی در حج را مهم خواند و گفت: رعایت این نکات می‌تواند در انجام بهتر و کامل تر اعمال حج کمک کند./928/ت302/ن
ارسال نظرات