تلاش همه جانبه غرب برای ایجاد خدشه در روابط ایران و چین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، صبح امروز هیأتی از سازمان امور ادیان چین با آیتالله حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه در قم دیدار و گفتوگو کردند.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در این دیدار با اشاره به روابط گسترده ایران و چین، گفت: امیدواریم این روابط به مسائل فرهنگی نیز تسری یافته و ارتباطات فرهنگی دو ملت افزایش پیدا کند.
وی حوزه علمیه قم را دارای ظرفیت بسیار عالی عنوان کرد و افزود: امیدواریم از این ظرفیتها برای توسعه روابط بین ایران و چین استفاده بهینه صورت گیرد، چراکه نزدیکی ملتها به یکدیگر با گسترش روابط امکانپذیراست.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در ادامه ابراز داشت: باید با افراطیگری در هر زمینه مقابله کنیم و با برگزاری سمینارهای مشترک، اعزام اساتید و چاپ کتابهای متنوع در این مسیر گام برداریم.
آیتالله حسینی بوشهری گفت: امام اول ما شیعیان عهدنامهای به مالک اشتر والی مصر نوشته و توصیههای خود را به وی ارائه کردهاند و در آن بیان فرمودهاند(ای مالک با مردم درست رفتار کن زیرا مردم دو دسته هستند، یا برادران دینی تو و یا در انسانیت با تو شریک هستند) این فرمان از شخصیتی بزرگ به نام امیرمؤمنان(ع) صادر شده و تعصب دینی در آن دیده نمیشود.
وی با بیان این که امیرمؤمنان(ع) با این پیام برای بشر به دلیل انسانیتی که دارند ارزش قائل شده است، اظهار داشت: بنابراین حقوق مسلمانان در مکتب اعتدالی ما محترم شمرده میشود و حقوق سایر ادیان نیز در این میان دارای ارزش است.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: گوهر همه ادیان شامل سه اصل انسانیت، معنویت و صلح بوده و دعوت به این سه مورد دارای ارزش و اهمیت است و کشورهایی که می خواهند فرهنگ، سابقه و ملیت ادیان دیگر را نادیده بگیرند از جانب ما تندرو، خشن و ظالم هستند.
وی با اشاره به این که امام سجاد(ع) امام چهارم شیعیان نیز پیرامون حقوق افراد رسالهای از خود به یادگار گذاشته و حقوق همه طبقات جامعه در این رساله بیان و محترم شمرده شده است، افزود: همه ادیان دارای التزاماتی برای خود هستند، برخی ملتزم به زندگی مسالمتآمیز با پیروان مذاهب در عین پایبندی به افکار و عقاید دینی خود هستند، برخی هم ملتزم به جنگ با سایر ادیان و قدرت طلبی هستند؛ جنگ و خونریزی با پیروان سایر ادیان از مسائلی است که مکتب اعتدالی ما شیعیان با آن مخالف بوده و خواهان زندگی مسالمتآمیز با سایر ادیان هستیم.
وی با بیان این که تاریخ روحانیت شیعه همیشه پیام صلح، دوستی و محبت داشته است، اظهار داشت: دین شیعه در محیط آرام و بدون خشونت و زور نظرات خود را مطرح و نظرات دیگران را هم شنیده است همانگونه که امام صادق(ع) امام ششم ما شیعیان الگوی برجسته مناظره بین ادیان بوده است و ما امیدواریم که با ایجاد روابط بیشتر و سفرهای متقابل از جانب دو کشور بتوانیم پیام دوستی و محبت شیعیان را به ادیان مختلف چین برسانیم.
در ادامه این دیدار وانگ ژوآن رییس سازمان امور ادیان چین با ابراز خوشحالی از سفر خود و هیأت همراه به شهر قم و دیدار با مسؤولان حوزه علمیه قم ابراز داشت: صلح، محبت و دوستی در دین اسلام بسیار زیبا و مهم است و به افراد برای جستجوی دین حقیقی بسیار کمک میکند.
وی با تندروی، ظلم، ستم و خشونت در ادیان مخالفت کرد و افزود: ما در سیاست خود مخالف کسانی هستیم که می خواهند تمدن دیگر ادیان را با تندروی و خشونت به تمدن خود تبدیل کنند و از کشور ایران هم بسیار تشکر می کنیم که به فکر مشکلات ایجاد شده از سوی دشمنان در چین هستند.
وانگ ژوآن تندروی و خشونت با سایر ادیان را بسیار زشت و دارای آثار سوء دانست و افزود: ما به دنبال همکاری، روابط و گفتوگوی بیشتر بین دو کشور چین و ایران هستیم و این سفر برای ما اطلاعات زیادی را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به این که غرب درصدد است تا از هر طریقی به چین فشار بیاورد، گفت: اینها با دروغگویی و با شعار مبارزه با تروریسم برای مسلمانان چین مشکل ایجاد کرده و می خواهند روابط ما با ایران را خدشهدار کنند در حالی که مسلمانان چین با دولت خود هماهنگ هستند و برای ایجاد آرامش در کشور چین با مسؤولان همکاری می کنند.
در پایان این دیدار حجتالاسلام محمد حسن زمانی معاون بینالملل حوزه خواستار روابط بیشتر دو کشور شد و افزود: سفرهای متقابل علمی، دیدار با مسؤولان و سران ادیان از سوی علمای حوزه علمیه قم، ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای اساتید و نخبگان بین دو کشور، انجام پژوهشهای علمی مشترک بین اسلام و دیگر ادیان با همکاری دو کشور، تبادل کتب علمی پیرامون ادیان، ترجمه کتب به زبان چینی از سوی کشور چین و چاپ آنها از سوی حوزه علمیه قم در ایجاد روابط بیشتر بسیار مؤثر و نتیجهبخش خواهد بود. /907/پ201/ج