۲۱ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۱
کد خبر: ۱۳۸۳۵۸
در یک نشست علمی؛

اخبار حوادث آینده عراق و خاورمیانه بررسی تحلیلی شد

خبرگزاری رسا ـ نشست علمی بررسی تحلیلی اخبار حوادث آینده عراق و خاورمیانه از سلسله نشست‌های تخصصی همایش مهدویت و آینده جهان در قم برگزار شد.
نشست علمي عهدنامه مالک اشتر، زمينه ها و ظرفيت ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، در این نشست علمی که عصر امروز، سه‌شنبه 21 شهریورماه در سالن همایش‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، علامه سیدسامی البدری از اساتید حوزه علمیه نجف به واکاوی و تحلیل حوادث آینده عراق و خاورمیانه براساس متون روایی و آینده‌پژوهی دینی پرداخت.

 

وی افزود: براساس خبرهای غیبی نبوی و مبتنی بر روایت امام صادق‌(ع)، نسل جدیدی از بنی عباس و بنی امیه ظهور می‌کنند که همه بر سر دشمنی با شیعه هم‌پیمان می‌شوند و شیعیان در زمان آنها دچار بحرانی جدی شده و پس از آن بحران‌ها، ظهور حضرت مهدی‌(عج) اتفاق می‌افتد.

 

وی با بیان این‌که اخبار محکمی که از آینده نقل می‌شود براساس و پایه الهی بوده و این علم از طریق پیامبران شناخته شده است، یادآور شد: در کتاب تورات حضرت موسی‌(ع) و پیامبران پس از او که پیش روی ما است، غیب‌گویی‌هایی وجود دارد که بارزترین آن مربوط به پیامبر اکرم‌(ص) و اهل بیت‌(ع) است.

 

حجت‌الاسلام رحیم کارگر، استاد حوزه علمیه قم که به عنوان دبیر علمی در این نشست حضور داشت، در ابتدای این مراسم با بیان این‌که نکات مطرح شده در این مراسم به دور از هرگونه موضع‌گیری سیاسی است، ابراز امیدواری کرد که مطالب ارائه شده مورد استفاده پژوهشگران قرار گیرد.

 

وی با اشاره به این‌که علم آینده‌پژوهی به معنای مدیریت آینده در مراکز مختلف علمی مورد بررسی قرار گرفته است، رویکرد دینی را در این زمینه مورد تأمل قرار داد و افزود: رویکرد دینی دورنمای روشنی از تحولات و حوادث آینده ارائه داده و نشان می‌دهد که آینده منطقه بسیار پرالتهاب است.

 

این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: به کمک علم آینده‌پژوهی می‌توان مرحله به مرحله اوضاع را رصد کرد و مبتنی بر شواهد، قرائن،‌ ابزار و اهتمالات گوناگون مبادرت به پیش‌بینی حوادث آینده کنیم نه غیب‌گویی که اطلاع از حوادث غیب تنها در دستان خداوند متعال است.

 

وی درک عمیق از حوادث منطقه را ضروری دانست و گفت: مطالب مرتبط با این نشست در سه محور اساسی دورنمای کلی وضعیت جهان و دورنمای کلی کشور عراق به عنوان همسایه شیعی ایران، بررسی نظریات مختلف مربوط به آینده و وضعیت نا امن عراق و منطقه ارائه می‌شود.

 

همچنین حجت‌الاسلام محمد مسجدجامعی، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در واتیکان و عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در سخنانی به ارائه دورنمای کلی از وضعیت جهان، آن‌گونه که در نظر دیگران هست، پرداخت و اندیشه «آنتی کرایس» یا «ضد مسیح» را در میان غربیان مورد تبیین قرار داد.

 

وی افزود: اندیشه آخرالزمان از نکاتی است که در بین یک سلسله از ملت‌ها به ویژه مسیحیان وجود دارد و اصطلاح «ضد مسیح» که در فارسی به دجال ترجمه شده در کتاب مقدس آمده است، اما واقعیت آن است که پیروان هیچ دینی همه آنچه در کتاب آسمانی آنان آمده در فرهنگ و جامعه‌شان حضور ندارد.

 

سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در واتیکان با بیان این‌که مفهوم ضد مسیح در بین غربی‌ها از جایگاه بسیار استواری برخوردار است، گفت: در بین غربیان حتی علی رغم این‌که از مبانی دینی خود فاصله گرفته‌اند، اما اصطلاح آنتی کرایس یا ضد مسیح زنده است و این به فرهنگ اروپا باز می‌گردد.

 

گفتنی است، نشست علمی بررسی تحلیلی اخبار و حوادث آینده عراق از سوی انجمن مهدویت حوزه با همکاری بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت عراق، دبیرخانه همایش مهدویت و آینده جهان و پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی در سالن همایش‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، برگزار شد. /920/پ202/ن

ارسال نظرات