۳۰ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۰
کد خبر: ۱۳۹۴۱۶
شوق کعبه(8)؛

حج سبب تقویت دین و ایستادگی دینداران در برابر دنیای کفر است

خبرگزاری رسا ـ مسؤول امور روحانیون در مکه مکرمه با بیان این‌که حج سبب تقویت دین و ایستادگی دینداران در برابر دنیای کفر می‌شود، طرح ایجاد اخوت اسلامی و تبیین نقشه‌ها و توطئه‌های تفرقه‌آمیز را از فواید این سفر معنوی برشمرد.
مكه مكرمه

حجت‌الاسلام محمدحسین عسکری، مسؤول امور روحانیون در مکه مکرمه و مسؤول آموزش میدانی بعثه مقام معظم رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به در پیش بودن مراسم پرفیض حج تمتع، به بیان اهمیت، فضیلت و شرافت حج و نیز آثار و فواید سفر معنوی حج براساس آیات و روایات پرداخت.

 

وی اظهار داشت: خداوند متعال در آیه 97 سوره آل عمران می‌فرماید «در مقام ابراهیم نشانه‌هایی روشن است و هرکه در آن درآید در امان است، برای خدا حج آن خانه برعهده مردم است و هرکس می‌تواند به آن راه یابد و استطاعت مالی و بدنی دارد باید حج برود»، یعنی اکر کسی حج را ترک کند، بر خود ستم کرده است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: امام صادق‌(ع) فرمودند «کسی که بمیرد و حج نکند، یهودی و نصرانی از دنیا رفته است، مگر این‌که فقر یا مرضی مانع انجام حج شود» و نیز در وسائل الشیعه با پنج روایات نقل شده است که اگر کسی مستطیع باشد و حج نکند تا بمیرد در روز قیامت کور محشور می‌شود.

 

 

وی ادامه داد: شیخ صدوق‌(ره) در من لایحضر الفقیه و خصال با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم‌(ص) و امام علی‌(ع) نقل می‌کند که ایشان فرمودند «ده طایفه به خدا و پیامبر خدا کافر شدند، کسی که مستطیع باشد و حج را ترک کند تا بمیرد کافر از دنیا رفته است» و لذا این مسأله بسیار مهم است.

 

 

حجت‌الاسلام عسکری با اشاره به فضیلت و شرافت حج گفت: امام باقر(ع) از رسول خدا‌(ص) نقل می‌کند «وقتی قصد سفر حج کردی و مرکب خود را سوار شدی و بسم الله گفتی و به سمت مکه رفتی، هر قدمی که مرکب یا خود برمی‌داری و بر زمین می‌گذاری یک حسنه برای تو نوشته می‌شود و یک گناه از تو حذف می‌شود».

 

 

وی افزود: امام باقر‌(ع) در بخش دیگری از این سخن می‌فرماید «چون احرام بستی و لبیک گفتی، هر لبیکی که گفتی 10 حسنه بر تو نوشته می‌شود و 10 گناه از تو حذف می‌شود و وقتی طواف بستی این طواف پیمانی است بین تو و خدا که خدا تو را هرگز عذاب نمی‌کند».

 

 

مسؤول امور روحانیون در مکه مکرمه ابراز داشت: در نزد مقام حضرت ابراهیم‌(ع) دو رکعت نماز مقبول برای زائر ثبت می‌شود و چون بین صفا و مروه هفت مرتبه سعی کند، اجرش مانند کسی است که پیاده از شهر خودش حرکت کرده و به مکه آمده و حج انجام گذارد و همچنین مانند کسی است که هفتاد بنده مؤمن در بند را آزاد کند.

 

 

وی بیان داشت: چون در عرفات وقوف کند، گناهانش آمرزیده می‌شود و چون با سنگ شیطان را زند و رمی جمره کند، به عدد هر سنگ ریزه‌ای که به شیطان می‌زند خداوند 10 ثواب برای او ثبت می‌کند و چون سر را بتراشد به هر موی یک حسنه خدا برایش می‌نویسد و چون قربانی کند، به هر قطره از خون که از گلوی آن گوسفند بر روی زمین می‌چکد یک حسنه برای انسان نوشته می‌شود.

 

 

حجت‌الاسلام عسکری با اشاره به فلسفه و اهداف حج، به بیان فواید و نتایج آن پرداخت و ابراز داشت: تمامی احکام و دستورات اسلام دارای مصالح و نتایج ارزشمندی است و حج براساس روایات و تجارب عینی، اهداف عرفانی، عبادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بسیاری دارد.

 

 

وی با بیان این‌که حج تقویت دین است و تقویت دین ابعاد گوناگونی دارد، گفت: حج یاد خدا و ارتباط قلبی انسان با خدا است، حج پیوند عمیق بین بنیانگذاران و پیروان دین برقرار می‌کند و مسلمانان با برگزاری حج با آثار با برکت ابراهیم خلیل الرحمن‌(ع) و حضرت رسول اکرم‌(ص) و دیگر انبیای الهی‌(ع) آشنا می‌شوند.

 

 

این پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: حج سبب اقتدار بیشتر دینداران در جهت تقویت دین و ایستادگی آنان در برابر دنیای شرک می‌شود، امکان همفکری و مشاوره مسلمانان برای حل مشکلات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی دنیای اسلام را فراهم می‌کند و نمایش عظمت مسلمانان در برابر کفار و مشرکان است.

 

 

وی با بیان این‌که حج پاسداری از هویت مسلمانان و یادآورنده تاریخ رشادت‌های آنان است، ابراز داشت: حج عامل تفقه بیشتر در دین و آشنایی با عقاید اسلامی، احکام خدا و تاریخ و سیره و روش معصومان‌(ع) می‌شود و تکرار و تلاوت آیات قرآن و دلسپردن به قرآن در سرزمین وحی است.

 

 

حجت‌الاسلام عسکری ادامه داد: حج تمرین عملی بندگی و اطاعت خداوند متعال، علم اسلام و یادآور ایام الله و یادگار پیامبر اکرم‌(ص) است، در حج ارتباط فرهنگی مسلمانان با هم ایجاد می‌شود و هر حاجی مسلمان، بازآموزی دینی را در این ایام طی می‌کند.

 

 

وی با اشاره به فواید سفر حج، مهمان خدا شدن، پاک شدن از گناهان، تطهیر از آلودگی‌ها، شروع زندگی از نو و امید به آینده، تقویت اراده و غلبه بر هوا و هوس، اجر دوری از خانواده، فراقت از هرگونه اشتغال و سرگرمی و پرهیز از بیهودگی‌ها و پیدا شدن خلق و خوی الهی را از این فواید برشمرد.

 

 

عضو بعثه مقام معظم رهبری در مکه مکرمه از حج به عنوان نماد وحدت دنیای اسلام یاد کرد که سبب تقویت ایمان، آشنایی با مشکلات جهان اسلام، طرح ایجاد اخوت بین‌المللی و اسلامی و برنامه‌ریزی برای امت واحده، آشنایی مسلمانان با اسلام ناب محمدی و تبیین نقشه‌ها و توطئه‌های تفرقه‌آمیز می‌شود. /920/ت301/ن

ارسال نظرات